Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 4.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Nová Láska za koronu, jeskyně i skupinové prohlídky

Tipy a názory

1.6.2021

Jan Procházka

Je tu první červnový den. Jaký bude?

Narozeniny dnes slaví zpěvák Richard Krajčo (*1977), zpěvák Daniel Hůlka (*1968), kněz Tomáš Halík (*1948), moderátor Karel Šíp (*1945), herec Tom Holland (*1996), zpěvačka Alanis Morissette (*1974), modelka Heidi Klum (*1973), herec Roman Luknár (*1965), čínský prezident Si Ťin-pching (*1953), herec Jonathan Pryce (*1947), hudebník Ron Wood (*1947) a herec Morgan Freeman (*1937).

Svátek má Laura

Když loni touto dobou přišla Tramtarie s inscenací Láska za koronu, byl z toho veliký hit. Po několikaměsíčním lockdownu byl po kultuře hlad, takhle byla navíc vysoce aktuální a plná sebereflexe. Kdo by si pomyslel, že za rok na tom budeme ne podobně, ale mnohem hůř. Kulturní hlad trval osm měsíců, ale Tramtarie je tu znovu a dnes opět zahajuje open air festival na Korunní pevnůstce. A inscenace Láska za koronu má druhý díl. Jaký bude, to si můžete přečíst zde. Srdečně zveme.

Dnes se také konečně otevírají hrady a zámky pro skupinové prohlídky s průvodcem. V minulých týdnech jsme je navštívili a můžete se tak inspirovat, kam vyrazit. Bouzov, Čechy pod Kosířem, Plumlov, Helfštýn nebo Šternberk? Nebo všechny?

A otevírají se konečně i jeskyně. I tam můžete vyrazit na prohlídku. 

A máme pro vás i další tip na výlet. Tentokrát jsme vyrazili do arboreta v Bílé Lhotě a to určitě stojí za návštěvu, koukněte.

A mějte krásný den!