Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 3.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma vyzve v sobotu Duklu Praha s olomouckým trenérem Hynkem

Sport

22.9.2017

Autor: rhe

Fotbalisté SK Sigma Olomouc hostí v 8. kole HET ligy Duklu Praha. Sigma válí, už má v tabulce 14 bodů a další by ráda urvala proti Dukle. Ta sice vypadla v poháru v Domažlicích a venku se jí nedaří ani v HET lize, ale jednoduchý úkol to v sobotu pro Sigmu nebude. Trenér Václav Jílek však doufá, že jeho svěřenci zase tři body vybojují. "Nečekám lehké utkání, ale mužstvo si věří, hráči pracuji tak, jak po nich chceme, za což jsme všichni odměňování. Věřím, že v tom setrváme co nejdéle a i v sobotu vybojujeme tři body," řekl před zápasem s Duklou trenér Sigmy Olomouc Václav Jílek.

Tomáš Zahradníček se v Karviné trefil dvakrát. Zopakuje střelecký úspěch také proti Dukle? Tomáš Zahradníček se v Karviné trefil dvakrát. Zopakuje střelecký úspěch také proti Dukle? Foto: ČTK/Václav Šálek

Sigma Olomouc se bude v duelu 8. kola snažit navýšit bodový zisk a udržet postavení v popředí tabulky HET ligy. V posledním kole vyhráli Hanáci po gólové přestřelce v Karviné 5:3. Gólovou chuť přiživili ve středu ve 3. kole MOL CUPu v Živanicích, kde vyhráli 8:0. Nyní je čeká Dukla Praha, která je v lize zatím na 8. místě. V poháru na rozdíl od Sigmy klopýtla, když vypadla v Domažlicích.
"Úvod sezony se nám povedl, ale není ani čtvrtina soutěže. Bodový zisk je nyní krásný, ale pro nás je důležité, abychom body sbírali i nadále. Potřebujeme mít dostatek bodů na to, abychom měli klid na další práci," řekl k úvodu soutěže pro Facebook Sigmy trenér Hanáků Václav Jílek.
Jak se trenérovi líbila ofenzivní přestřelka v Karviné? "Mužstvo jsem pochválil, protože vstřelilo pět branek, ale samozřejmě jsme si dost věcí po zápase rozebrali v tradičním pozápasovém videorozboru. Pro fanoušky to bylo skvělé utkání, pro nás trenéry tak na kardiostimulátor a odvoz na ARO, ale ve finále to pro nás dopadlo dobře," řekl Václav Jílek.
Nyní čeká na Olomouc Dukla Praha s olomouckým trenérem a rodákem z Bělkovic - Lašťan Jaroslavem Hynkem a bývalými hráči Sigmy Kušnírem a Podaným. "Jarda Hynek se vrací domů, je to jeho první zápas v pozici hlavního trenéra, určitě navnadí mužstvo odměnou v případě dobrého výsledku. My budeme chtít toto utkání zvládnout, na soupeře nemůžeme nějak hledět. Čeká nás silné mužstvo, které hraje velmi dobře doma, venku to zatím neprokázalo, což neznamená, že nebudou chtít vyhrát u nás. Nečekám lehké utkání, ale mužstvo si věří, hráči pracuji tak, jak po nich chceme, za což jsme všichni odměňováni. Věřím, že v tom setrváme co nejdéle a i v sobotu vybojujeme tři body," dodal k duelu s Duklou trenér Olomouce.
Olomoucký lodivod opět věří v podporu diváků na Andrově stadionu. "Vnímáme pozitivnější atmosféru kolem klubu, herní atraktivita se zvýšila, Dukla určitě není Slávie, byl bych rád, aby lidi chodili zase na Sigmu, aby nás podpořili, protože když tak učiní ve chvíli, kdy se nám zrovna nedaří, tak to hodně pomáhá," uvedl.

Dukla Praha v posledním ligovém duelu porazila Baník Ostrava 2:0. V MOL CUPu ale vypadla po prohře 2:3 v Domažlicích. Dukla Praha v posledním ligovém duelu porazila Baník Ostrava 2:0. V MOL CUPu ale vypadla po prohře 2:3 v Domažlicích. Foto: ČTK/Kamaryt Michal

Dukla v lize porazila naposledy doma Baník Ostrava dvěma góly Holendy 2:0, ale v MOL CUPu vypadla ha hřišti Domažlic. Duklu trénuje bývalý mládežnický trenér Sigmy Olomouc Jaroslav Hynek, v kádru jsou hráči, kteří nedávnou působili na Hané - Ondřej Kušnír a Jakub Podaný. Nedávno tým posílili Mario Holek ze Sparty a Lukáš Holík ze Zlína.
Co říkal po duelu v Domažlicích kouč Dukly Jaroslav Hynek? "Rozdíl mezi soutěžemi by měl být znatelný, se vší úctou k Jiskře Domažlice, hráli skvěle, výsledek si zasloužili, ale my jsme měli podat takový výkon, abychom v MOL Cupu zvládli postoupit. Pro nás je to ostuda, první poločas jsme hráli velice vlažně, nebyl to výkon hodný prvoligového týmu. Začali jsme hrát prakticky až poté, co jsme prohrávali. Nasekali jsme tolik chyb, které soupeř dokázal využít, že si Domažlice zasloužily postoupit. To je pro nás smutné konstatování." 
"Z vypadnutí v MOL Cupu jsme všichni zklamaní, postoupit byla povinnost. Víme, že fanoušci za námi jezdí mnohdy i velkou dálku, dozvěděli jsme se, že se kvůli našemu středečnímu výkonu dokonce začali odhlašovat ze zájezdu do Olomouce. Podpora fanoušků na domácích i venkovních utkáních je pro nás velice důležitá, proto doufáme, že omluvu přijmou a že s námi do Olomouce pojedou. Pevně věříme, že se dodatečně omluvíme i výkonem," říká za kabinu zástupce kapitána a brankář Filip Rada.

SK Sigma Olomouc - Dukla Praha

Tým SK Sigma Olomouc hraje v sobotu doma na Andrově stadionu proti Dukle Praha. K utkání 8. kola HET ligy byla delegována trojice rozhodčích ve složení Ondřej Berka – Ondřej Pelikán, Stanislav Pochylý. Střetnutí bude začínat v 17:00.

Pravděpobodné sestavy:
Sigma:
Buchta - Sladký, Radakovič, Jemelka, Vepřek - Zahradníček, Houska, Texl, Kalvach, Falta - Plšek. Trenér: Jílek.

Dukla:
Rada - Kušnír, Ostojič, Jiránek, Podaný - Miloševič, Mustedanagič, Tetour - Holík, Holenda, Preisler. Trenér: Hynek.

Vstupenky jsou v prodeji jako obvykle v klubové prodejně Fanshop na Andrově stadionu, ta má otevřeno ve všední dny od 10 do 17 hodin. Lístky si také můžete zakoupit v síti Ticketportal.

Ve Fanshopu SK Sigma Olomouc si můžete koupit lístky také na jižní tribunu v ceně 100 korun, to ovšem platí pouze do pátku před zápasem. Tuto možnost nelze využít v internetovém předprodeji.

Vzájemné zápasy Sigmy s Duklou. Vzájemné zápasy Sigmy s Duklou. Foto: www.hetliga.cz
Reklama

SVĚT OKEN

Katalog firem » Řemeslníci » Okna, dveře, zastiňovací technika

Svět oken s.r.o. Kontaktní údaje na pobočku Olomouc Domovská stránka: www.svet-oken.cz Česká společnost Svět oken se zaměřuje na prodej a montáž oken, dveří, venkovní stín...