Reklama

Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej, venku je 19.7 °C

Na Korunní pevnůstce se opět chystá velké Pálení čarodějnic i tradiční Májová slavnost

Zprávy z regionu

20.4.2024

Autor: red

Přelom dubna a května je bezpochyby spjat s pálením čarodějnic i s oslavou lásky. A v Olomouci se jako každým rokem můžete těšit na dvě tradiční akce Radia Haná a agentury Forsberg s programem pro děti i dospělé. V úterý 30. dubna se od odpoledních hodin v areálu Korunní pevnůstky můžete těšit na pálení čarodějnic, o den později proběhne na stejném místě Májová slavnost.

Foto: archiv pořadatele

Pálení čarodějnic s kapelou Slza

"Přijďte si s námi užít magickou Filipojakubskou noc a s ní i již tradiční zábavní odpoledne a večer v areálu olomoucké Korunní pevnůstky. Letos se k nám přidá kapela Slza a také tlapkový tým, který vyrazí na záchrannou misi. Těšit se můžete i na další rozmanitý program pro děti i dospělé – ukázku experimentů připravenou Pevností poznání, hořící vatru, spoustu atrakcí a chybět nemůže ani oblíbené opékání špekáčků," popisuje lákadla akce programový ředitel pořádajícího Radia Haná Marek Berger.

Areál bude otevřený od 16 hodin a děti si přijdou na své u Tlapkové mise. "V zábavním pásmu s postavami z oblíbeného seriálu jsou pro ně připraveny soutěže o ceny, svoji zručnost si budou moci vyzkoušet v kreativních dílničkách a těla protáhnou při tanečcích s Qweetkem a prasátkem Karlem," zve na dětský program Berger. Od 20:30 se návštěvníci mohou na místě těšit na akustický koncert skupiny Slza, závěr večera pak bude patřit kytarovým skladbám u ohně.

V průběhu celého odpoledne i večera nebude nouze o bohaté občerstvení, rej masek i další doprovodný program. Na akci vás zkrátka čeká spousta dobrot a zábavy s rodinou či přáteli, při které si navíc můžete připomenout tradiční lidový zvyk plný kouzel a magie.

Májová slavnost slibuje pestrý program pro celou rodinu

Na Pálení čarodějnic pak ve středeční sváteční den naváže Májová slavnost, která od 11 hodin nabídne koncerty, pohádku pro děti, atrakce pro malé i velké, stánky s občerstvením a další doprovodný program pro celou rodinu. 

"Pro dětské publikum si Divadlo Tramtarie připravilo novou pohádku, dospěláci si společně s Pangea/The Beatles Revival Band jistě rádi zabroukají ty nejznámější hity od legendárních "brouků" a s Elán Haná Revival si zase procvičí slovenštinu při zpěvu nestárnoucích songů Jožo Ráže a Vašo Patejdla," zve Marek Berger.

V doprovodném programu se představí složky záchranného systému. Policie ČR si připravila ukázku práce psovodů, návštěvníci budou moci nahlédnout do Schengenbusu a svoji mušku si vyzkouší na laserové střelnici. Profesionální hasiči Olomouckého kraje předvedou používané technické vybavení i zásahovou výstroj. Prezentovat se bude i Vězeňská služba, která si připravila ukázku mobilní vězeňské cely.

Chybět nebude ani vystoupení sokolníků, soutěže pro děti, kolo štěstí a samozřejmě bohaté občerstvení a další doprovodná zábava. "A pokud byste chtěli při Májové slavnosti navštívit i Pevnost poznání? Směle do toho! Se vstupenkou z Májové slavnosti máte cenu vstupu za polovic. Vezměte partnerku či partnera, děti i přátele, a přijďte si s námi užít sváteční prvomájový den na Korunní pevnůstku," dodává závěrem Berger.

Podrobné informace o akcích se dočtete na www.carodejniceolomouc.cz a www.majovaslavnost.cz.