Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 8.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Krajské volby 2020

VOLBY 2020

2.10.2020

Volby vyhrálo ANO, o hejtmanství ale nejspíš přijde

Voliči v Olomouckém kraji rozdali politikům hodně složité karty. Volby sice stejně jako před čtyřmi lety vyhrálo Babišovo ANO 2011, opakování koalice se sociálními a občanskými demokraty ale není na stole. ČSSD totiž u voleb zcela propadla, nepřekročila pětiprocentní hranici a do zastupitelstva se tak nedostane. Oba opoziční bloky, tedy Piráti se Starosty a Spojenci získaly devatenáct a osmnáct procent, na čtvrtém místě je ODS s deseti procenty. Aby ANO Olomoucký kraj neztratilo, muselo by vytvořit širokou koalici, do níž se ale ostatním stranám nechce.  Přečíst celý článek »

Piráti se Starosty a ODS jsou pro nás logickými partnery, říká dvojka Spojenců Zdeňka Blišťanová

Zatímco lídr koalice KDU-ČSL, TOP 09, Strany Zelených a ProOlomouc Marian Jurečka, byl teprve na cestě z Prahy do Olomouce, ve štábu už se rozjížděly oslavy a panovala optimistická nálada. Uskupení se podařilo v padesátipětičlenném zastupitelstvu získat dvanáct křesel, což z něj dělá významného hráče. "Spolupráci s ANO či SPD jsme vyloučili," říká dvojka na kandidátce, starostka Jeseníku Zdeňka Blišťanová. Přečíst celý článek »

Ladislav Okleštěk: Chceme jednat se všemi kromě pana Jurečky

Pro hnutí ANO nemusí být vítězství a zisk osmnácti mandátů v patapadesátičlenném zastupitelstvu vstupenkou k dalším čtyřem rokům v čele krajské vlády. Z kola totiž vypadl jejich dosavadní koaliční partner, sociální demokraté, naopak opoziční strany zaznamenaly velký úspěch. "Chceme o koalici jednat se všemi, kromě pana Jurečky, který spojení s námi už před volbami vyloučil," říká lídr ANO a dosavadní hejtman Ladislav Okleštěk. Přečíst celý článek »

Začaly volby: u vstupu dezinfekce, občanku do kolíčku

Za přísných bezpečnostních opatření začaly krajské volby. Lidé mohou vybírat z patnácti stran a uskupení. Volební místnosti se dnes zavřou ve 22 hodin, znovu otevřené budou v sobotu od 8:00 do 14:00. Přečíst celý článek »

Krajské volby 2020: kompletní přehled kandidátů

Krajské volby jsou plánovány na 2. a 3. října 2020. Kdo v nich v Olomouckém kraji kandiduje? Připravili jsme pro vás praktický přehled, zjistili, kdo jsou lídři a přidali i řadu užitečných odkazů, kde se o stranách a uskupeních dozvíte více. Přečíst celý článek »

Krajské volby 2020: Které osobnosti se také ucházejí o vaše hlasy?

První říjnový víkend opět půjdeme k volbám do zastupitelstev krajů. V tom našem můžeme vybírat z 665 kandidátů, které poslalo do politického kolbiště 15 stran a volebních uskupení. Prostudovali jsme kandidátní listiny a vybrali osobnosti, které nám přišly z různých důvodů zajímavé, nebo jména, která dosud na regionální politické scéně často neznějí. Přečíst celý článek » 

Rukavičkář, šipkař, astrolog – strany nabízejí kandidáty s roztodivnými povoláními

Krajské volby se blíží mílovými kroky, a ne každý má v dnešní hektické době čas věnovat se podrobnému výběru kandidátů, které strany posílají do zastupitelstva kraje. My jsme to udělali za vás. Místo stranického či osobnostního klíče jsme zvolili výběr podle povolání, které ovšem také často bývá vodítkem pro voliče. Přečíst celý článek »