Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 0.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: podpis koaliční smlouvy, koloběžky i Zlý časy v El Royale

Tipy a názory

16.10.2018

Autor: Lenka Šimková

Co přinese úterý? Kino, divadlo i sportovní vyžití. Ale přinášíme také důležitou informaci pro ty, kteří cestují pravidelně vlakem z Olomouce do Bruntálu. Podívejte se..

Foto: Jan Procházka

Vlaková výluka na trati č. 310 Olomouc - Bruntál

Od dnešního rána (od 08:35 hod) bude na trati č. 310 Olomouc – Bruntál probíhat vlaková výluka. Dopravce České dráhy, a.s., v době výluky nahradí všechny vlaky náhradní autobusovou dopravou dle výlukového jízdního řádu. Kompletní informace k výluce najdou cestující na stránkách www.cd.cz/omezeniprovozu. Případné dotazy zodpoví i operátoři zákaznické linky 221 111 122.

dnes v 9 hodin podepíší zástupci olomouckých stran ANO, ODS, KDU-ČSL a spOlečně koaliční smlouvu. V jedenáctičlenné radě by ANO mělo mít pět zástupců, ODS tři, KDU-ČSL dva a hnutí spOLečně jednoho. Společně s podpisem dojde k oznámení jmenného složení Rady města a přidělení kompetencí jednotlivým uvolněným členům Rady. O tomto vás budeme informovat v chystaném článku.

Pokud máte chuť si dnes po práci trošku zasportovat, tak můžete vyrazit na pohodovou odpolední vyjížďku na koloběžkách či kolech. Sraz je na prodejně RideOn v Denisově ulici v 17:45, odjezd je v 18:00. Trasa je vhodná i pro začátečníky a rodiče s dětmi, návrat je plánován kolem 21 hodin.

V 18:30 v Café 87 začíná oblíbené Pozvání na skleničku - Osobnosti olomouckého kraje. Tentokrát se jako host představí Tomáš Labounek, starosta TJ Sokol Olomouc-Hodolany a vzdělavatel Sokolské župy Olomoucké – Smrčkovy. Vstup je 50 korun a akcí provází herec a moderátor Vladimír Hrabal.

Pokud toužíte strávit večer v divadle, tak v 19 hodin můžete zajít do Moravského divadla na Petra a Lucii. Lístky na jímavý a dojemný příběh zasazený do válečných hrůz pořídíte zde. A ve stejný čas si můžete vychutnat Divoké historky v Divadle Tramtarie. Ale jen pokud máte lístky - dnešní představení je vyprodáno. Vstupenky si ale můžete zakoupit na jiný termín, například příští týden ještě volná místa jsou!

To Divadlo na Šantovce vám dnes v 19:00 nabídne místo divadelního představení užitečný Návod na chytré cestování pro Olomouc. Hana Machalová ze Vsetína boří mýty o tom, že cestování je drahé, časově náročné a nebezpečné. Nemusíte je pověsit na hřebík, ani když máte rodinu a zaměstnání. Uvidíte celou škálu možností, jak ušetřit čas i peníze a budete se dobře bavit.

A máme i jeden tip pro filmové fanoušky. Kino Metropol uvede ve 20 hodin snímek Zlý časy v El Royale. El Royale je hotel postavený na hranici mezi Kalifornií a Nevadou. V chátrajícím podniku se jednoho dne ubytuje skupina nesourodých návštěvníků: Kněz, soulová zpěvačka, dvě dívky a někdo, kdo na první pohled vypadá jako obchodní cestující. S příchodem noci a dalších nezvaných hostů začíná být jasné, že to pro někoho z přítomných nedopadne dobře..

Veškeré akce, které se dnes konají naleznete v našem Kalendáři.

Přejeme krásné úterý!