Reklama

Středa 8. května 2024, dnes je Den vítězství, venku je 11.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Více než stoletá tradice skončila. Moravské železárny se nově jmenují Unex

Zprávy z regionu

10.7.2013

Autor: amb

Pro Olomoučany tradiční název velké továrny na okraji města už je minulostí. Moravské železárny, podnik neodmyslitelně spjatý i s nedávnou historií fotbalové Sigmy, změnily od tohoto měsíce svůj název. Nově nese továrna označení svého vlastníka: Unex a.s. - provozovna Olomouc.

Uničovská společnost Unex a.s., kterou stoprocentně vlastní brněnská firma Arcada Capital, převzala olomoucké Moravské železárny v roce 2005. Přestože tedy i z pohledu zákazníků existuje již osm let pouze jedna firma, až donedávna se jeden z jejích výrobních závodů nazýval Moravské železárny a.s. Olomouc, zkráceně MŽ. Tuto skutečnost ostatně stále připomínají i platné názvy dvou autobusových zastávek v Řepčíně - MŽ, starý závod a MŽ, nový závod.
Vedení uničovské firmy se však rozhodlo označení svých závodů sjednotit. "Název Moravské železárny se při všem respektu k historii podniku psané od roku 1907 již nebude nadále používat a v souvislosti s výrobními kapacitami v olomouckém závodě se bude hovořit výhradně o Unex a.s. - provozovna Olomouc. Věříme, že tato změna bude jasným signálem, že všechny výrobní závody patří pod jeden holding, jedno vedení, vzájemně spolupracují a tím vytvářejí z firmy silného a stabilního obchodního partnera," stojí v prohlášení Unexu.
Právě v přejmenované řepčínské filiálce Unexu dnes nad ránem došlo k výrobní havárii a následnému požáru se škodou za více než milion korun (čtěte V řepčínských železárnách vytekly ráno tuny žhavého železa. Škoda přesáhne milion).

amb

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941