Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 9.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: půlkulatiny univerzity, přednášky, grilované makrely i výprava po stopách něžných mužů

Tipy a názory

19.2.2021

Lenka Šimková

Konec týdne je tady a víkend klepe na dveře. Už víte, čím si volné dny zpříjemníte tentokrát? Opět pro vás máme praktický přehled toho, co se v nejbližší době chystá... ;)

Kam na běžky?

Pokud patříte k milovníkům zimních sportů a momentálně vás trápí uzavřené sjezdovky, tak pro vás máme pár tipů, kam se můžete vypravit alespoň na běžkách. Podívejte se sem, kde najdete hned několik tipů na zajímavé výlety jak pro začátečníky, tak pro zkušené běžkaře.

Univerzita Palackého oslaví v tomto týdnu půlkulaté narozeniny. I když to tak díky koronavirovým omezením asi nevypadá, tak na Univerzitě Palackého právě probíhá Akademický týden, v rámci kterého se uskuteční i dnešní přednáška absolventky Kateřiny Pešatové, vedoucí Odboru kultury a památkové péče Krajského úřadu Středočeského kraje. Online přednáška na téma Kultura není nadstavba, kultura je základ bude dostupná od 16:00 na této adrese. Vyvrcholením Akademického týdne pak bude v neděli připomínka 75 let od znovuobnovení univerzity po druhé světové válce. Na počest této události se v neděli v 15 hodin rozezní zvony kostelů sv. Mořice, sv. Michala a sv. Václava, stejně jako tomu bylo v únoru roku 1946. Více informací se dočtete tady →

Dnes večer se uskuteční také online debata v Telegraphu na téma Audiovizuální průmysl 2.0, která přiblíží, jakým výzvám bude po pandemii audiovizuální průmysl čelit, a zda máme čekat změnu audiovizuálního průmyslu jako takového. Online debatu můžete sledovat na stránkách Facebooku.

Pokud se vám stýská po letních grilovačkách a nemůžete se jich dočkat, tak pro vás máme dobrou zprávu. V HFK Football Pub v Holici se rozhodli, že pro vás budou každou sobotu i neděli výdejové okénko plné grilovaných specialit. Těšit se tak můžete na grilované makrely, domácí klobásy, grilovaná žebra, točené pivo a punč. Jídlo si můžete objednávat na tel.: 737 510 117 nebo přes facebook, vyzvednete si jej pak mezi 13. a 20. hodinou u výdejního okénka. 

Skvělou zprávu máme také po milovníky kultury. Divadlo Tramtarie totiž od dnešního dne rozšiřuje nabídku svých inscenací ke shlédnutí online a tentokrát vám ve Full HD kvalitě nabídne bláznivou komedii Po stopách něžného muže. V hlavních rolích inscenace, která se snaží vypátrat, jestli v dnešní době ještě existují romanticky založení muži, nebo už jsou tito jedinci vyhynulý druh, se mohou diváci těšit na tři výrazné mužské herecké osobnosti. ústřední trojici ztvární Marek Příkazký, Jan Ťoupalík a Václav Stojan. V rolích jejich osudových žen vystoupí například Bára Šebestíková, Tereza Toth Čápová nebo Vendula Nováková.

A myslíme také na milovníky sportu. Sice ještě nějakou dobu potrvá, než budeme moci opět fandit na tribunách, ale i tak neuškodí si připomenout, co všechno je o víkendu na programu. Už dnes se olomoučtí hokejisté představí od 16:30 na ledě pražské Sparty. V sobotu pak od 17:00 přivítá Sigma na domácím Andrově stadionu FC Zbrojovka Brno. Ve stejný čas odehrají házenkářky DHK Zora Olomouc duel proti Písku a olomoucké volejbalistky budou hostit tým VK Brno. V neděli pak odehrají hokejisté HC Olomouc čtvrtý zápas v tomto týdnu a od 18:00 budou hostit Mladou Boleslav.

A ještě jedna upomínka ze světa kultury. Moravská filharmonie Olomouc chystá pro své posluchače speciální online koncert, jehož program si mohou posluchači sami sestavit. Z předvýběru devíti skladeb je možné zvolit tři preferované a hlasovat lze elektronicky na webu filharmonie do neděle 21. února. Více podrobností se dočtete tady →

Přejeme hezký víkend!