Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 6.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Vydejte se po stopách něžných mužů! Už zítra vás na výpravu vezme Divadlo Tramtarie

Zprávy z regionu

18.2.2021

Autor: red

Divadlo Tramtarie pokračuje v úspěšném projektu online inscenací a v této době nabídne divákům další rozptýlení. Zatímco venku mrzne a kulturní instituce zůstávají stále uzavřeny, tak mohou diváci zhlédnout záznam veleúspěšné letní komedie Vladislava Kracíka Po stopách něžného muže. Ta bude k vidění online od 19. února.

Foto: Divadlo Tramtarie

Již popáté se Divadlo Tramtarie spojilo s olomouckou agenturou George Vision, aby mohl vzniknout divadelní záznam v té nejvyšší kvalitě. Divadla v Česku jsou z důvodu epidemiologické situace stále uzavřena a online prostor tak zůstává hlavní plochou pro setkávání umělců s diváky. Ti mohou tentokrát v bezpečí svého domova zhlédnout bláznivou komedii Divadla Tramtarie, vyprávějící o mužích a jejich neúnavné snaze porozumět ženám.

"V březnu to budou již čtyři roky, co máme Něžné muže na repertoáru a po celou tu dobu se inscenace těší velké divácké oblibě. Proto věříme, že udělá mnoha lidem radost i v této nelehké době. A také, že je alespoň vnitřně zahřeje, neboť se téměř celý děj odehrává uprostřed léta na městském bazéně," řekl Vladislav Kracík, autor a režisér komedie.

Foto: Divadlo Tramtarie

V hlavních rolích inscenace, která se snaží vypátrat, jestli v dnešní době ještě existují romanticky založení muži, nebo už jsou tito jedinci vyhynulý druh, se mohou diváci těšit na tři výrazné mužské herecké osobnosti. V jedné ze tří hlavních rolí se představí Marek Příkazký, člen souboru Městského divadla ve Zlíně, který v roli Matouše po dvou sezónách vystřídal Martina Dědocha z Národního divadla Moravskoslezského v Ostravě. Postavu Šimona ztvárnil Jan Ťoupalík, člen činohry Moravského divadla Olomouc a v roli Riviéry se představí Václav Stojan, který je stálým členem souboru Divadla Tramtarie. V rolích jejich osudových žen vystoupí například Bára Šebestíková, Tereza Toth Čápová nebo Vendula Nováková.

"Mým původním autorským záměrem bylo napsat komedii o nelehkých vztazích třicátníků z mužského úhlu pohledu. Vlastně takovou koláž příběhů o mužích a pro muže. No, a nakonec se v publiku na tomhle představení nejvíc baví ženy. Obávám se, že takhle nějak je to i v životě," dodal Kracík.

Diváci si mohou záznam pořídit tak, že si zakoupí vstupenku online na www.divadlotramarie.cz, poté jim přijde email s přihlašovacími údaji k videu. Záznam pak budou moci zhlédnout kdykoliv během následujících 14 dní. Diváci si navíc mohou vybrat výši vstupenky podle toho, zda navíc chtějí i podpořit divadlo.