Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 18.4 °C

Tipy na víkend: divadelní představení, burgery, bruslení i Talk show Davida Hrbka

Tipy na víkend

9.2.2024

Lenka Šťastná

Konec týdne je tady a víkend klepe na dveře. Podívejte se, co všechno se o nadcházejících dnech v Olomouci chystá a nechte se inspirovat... ;)

Pátek

19:00 / Sedlák kavalír / Komedianti / Moravské divadlo
19:00 / Olivy: Improbuchty / Arcidiecézní muzeum
19:00 / Hledám ženu, nástup ihned / kino Metropol

Pátek - Sobota - Neděle

Páteční večer můžete strávit třeba na nějakém divadelním představení. Sedlák kavalír a Komedianti jsou dvě krátké opery skladatelů Pietra Mascagniho a Ruggera Leoncavalla. Uvádění těchto děl během jednoho večera je již tradicí, neboť obě stojí za zrodem italského verismu. Od 19 hodin si je můžete vychutnat na jevišti Moravského divadla. Kromě operního souboru účinkuje i balet a dětský sbor.

Ve stejný čas se v Arcidiecézním muzeu představí Olivy a jejich Improbuchty. Čekají vás klepy, pomluvy, ale i pikantérie a radosti v čistě ženském podání. Nepřipravené a neočekávané scénky, které máte, vy diváci, možnost ovlivnit. Dá se říct, že vás čeká to nejúchvatnější, co česká improvizace nabízí. ;)

A o divadelní představení nebude tentokrát nouze ani v kině Metropol, kde vás čeká bláznivá komedie, která se strhne kolem jedné malé, ale nutné lži. Hra Hledám ženu, nástup ihned začíná rovněž v 19 hodin.

Sobota

08:30 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
10:00 / Burger víkend / olomoucké Poděbrady
13:30 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
16:00 / Ryba ve čtyřech / Moravské divadlo
18:30 / Numbers / Divadlo na cucky
20:00 / Futurum & Roman Dragoun / Bounty Rock Cafe

Pátek - Sobota - Neděle

V sobotu si můžete opět zajít zabruslit na zimní stadion! Bruslení pro veřejnost bude probíhat ráno od 8:30 nebo odpoledne od 13:30. Vstupné je jednotné 50 Kč, lístky koupíte na pokladně zimního stadionu 20 minut před začátkem bruslení. A nezapomeňte si vzít brusle. Ty se na zimním stadionu nepůjčují!

Všichni milovníci burgerů by si pak neměli nechat ujít víkendovou akci na olomouckých Poděbradech. Po oba dny se od 11 hodin můžete těšit na pět druhů burgerů. Vyzkoušíte hovězí, vepřový, kachní či klokaní? Chybět nebude ani vegetariánský burger domácí hranolky a sladká tečka na závěr.

Odpoledne můžete v 16 hodin zajít třeba do Moravského divadla na černou komedii Ryba ve čtyřech. Herečky Ivana Plíhalová, Naděžda Chroboková-Tomicová, Vlasta Hartlová a herec Václav Bahník nedávno oslavili kulatá výročí na jevišti Moravského divadla. Zároveň všichni v nedávné době oslavili významná životní jubilea. A černá komedie o starém sluhovi pracujícím u třech neprovdaných sester je skvělou příležitostí, jak jim poblahopřát!

Po lednové pauze se od soboty otevře divákům také Divadlo na cucky. A přivítá je hned premiérou mezinárodně obsazené inscenace Numbers. Multižánrový projekt, volně inspirovaný současným ukrajinským literárním dílem, přijel do Olomouce realizovat režisér Lex Shcherbakov a více informací se o inscenaci dočtete tady →

V sobotu večer můžete zajít i na tradiční koncert do Bounty Rock Cafe. Tentokrát zde od 20 hodin vystoupí skupina Futurum s Romanem Dragounem.

Neděle

08:30 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
10:00 / Burger víkend / olomoucké Poděbrady
10:00 / O Pračlovíčkovi / Divadlo Tramtarie
10:00 a 14:00 / O princezně, která ráčkovala / Moravské divadlo
13:30 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
15:00 / Pianothéka v Šantovce / Galerie Šantovka
18:30 / Numbers / Divadlo na cucky
18:30 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
19:00 / Válka Roseových / Divadlo Tramtarie
19:00 / Příbuzné si nevybíráme / Reduta
19:00 / Talk show Davida Hrbka s Davidem Novotným / Moravské divadlo

Pátek - Sobota - Neděle

Také v neděli můžete vzít brusle a vyrazit na zimní stadion, kde bude opět od 8:30 probíhat bruslení veřejnosti. Pokud není brzké vstávání nic pro vás, tak si můžete přispat a na stadion vyrazit po obědě ve 13:30 nebo až k večeru v 18:30 hodin.

Divadlo Tramtarie vás i s dětmi vezme na báječný výlet do světa dinosaurů, dinosauřic, ptakoještěrů a ptakoještěrek. Trochu poučné, ale hlavně pořádně veselé vyprávění O pračlovíčkovi začíná už v 10 hodin dopoledne.

Na divadelní pohádku s dětmi můžete zajít i do Moravského divadla, kde vás dopoledne v 10 hodin nebo odpoledne ve 14 hodin čeká pohádkový příběh O princezně, která ráčkovala.

Od 15 hodin se pak můžete v prvním patře Galerie Šantovka těšit na populární Pianothéku - vystoupení Richarda Pogody (klavír) a Miroslava Švihálka (saxofon). Během dvou hodin se tak můžete zaposlouchat do tří písničkových sad a vstup je samozřejmě zdarma.

Závěr víkendu pak můžete strávit v dobré společnosti. V Moravském divadle se totiž chystá další díl pravidelné Talk show Davida Hrbka. Únorovým hostem bude jeden z nejvytíženějších herců současnosti – David Novotný. Řeč bude nejen o divadelní a filmové práci, ale také o jeho vztahu k fotbalu a na své si přijdou i diváci, kteří budou mít pro své dotazy prostor v závěru pořadu. A když už jsme zmínili Davida Hrbka, tak vám závěrem dáme ještě tip na jedno víkendové čtení. V minulém týdnu u nás totiž s Davidem Hrbkem vyšel obsáhlý rozhovor a určitě stojí za přečtení. ;)

Přejeme hezký víkend!