Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Selské trhy, Burger festival, open-air divadlo, pohádky i hudba v ulicích města

Tipy a názory

4.6.2021

Lenka Šimková

Před námi je další víkend a tentokrát se toho bude dít opravdu hodně (dokonce tolik, že vám do článku po dlouhých měsících vracíme oblíbené a přehledné tabulky)! Potěšíme milovníky dobrého jídla, divadla, hudby i rodinné zábavy. Takže pokud na víkend nevyrážíte někam na chatu, tak se podívejte, co všechno se v Olomouci chystá. ;-)

Pátek

10:00 / Burger Street Festival 2021 / u Galerie Šantovka
11:00 / Selské trhy / Výstaviště Flora
18:00 / Olomouc (o)žije aneb Největší hudební festival v ulicích / Olomouc
18:00 / Swingová tančírna s kapelou Swingalia / Long Story Short
19:00 / Hope Astronaut / The Middle of the Sandwich / Korunní pevnůstka
19:00 / Noc na Karlštejně / Výstaviště Flora
20:00 / Billow / Orinoko / Zhasni / Letní kino - Klid v ruchu

Pátek - Sobota - Neděle

Ulice města zaplní hudba.

Foto: Jan Procházka

Už dnes dopoledne propukne u Šantovky burgerové šílenství, které potrvá až do neděle! Po všechny tři dny si můžete vychutnat lahodné burgery (i bezlepkové a vege burgery), dále nebudou chybět hranolky, sladké dobroty a těšit se můžete i na limitované kančí, kachní a krevetové burgery! Celé to pak můžete spláchnout chutným nealkoholickým či alkoholickým nápojem. Vstup na akci je zdarma a pořadatelé prosí o dodržování aktuálně platných pravidel.

Od dopoledních hodin budou probíhat také oblíbené Selské trhy za Pavilonem A na Výstavišti Flora, kde nakoupíte čerstvé ovoce a zeleninu, mléčné výrobky, uzeniny, maso, džemy, kuchyňské bylinky a koření nebo zdravé mlsaní od regionálních výrobců. Selské trhy se budou konat každých čtrnáct dní vždy v pátek od 11 do 17 hodin.

Pokud se večer projdete olomouckými ulicemi, tak vás určitě nemine nevšední hudební festival s příznačným názvem Olomouc (o)žije. Účast přislíbilo více než padesát olomouckých i mimo olomouckých hudebníků, kapel, sólistů a buskerů, kteří vyjdou do ulic a budou hrát před olomouckými kavárnami, vinárnami, pivnicemi a bary. Více o akci se dočtete tady.

Na Korunní pevnůstce pak pokračuje festival Divadla Tramtarie Červen NAŽIVO, který dnes poprvé místo divadla uvede hudební produkci. Od 19 hodin tak pod širým nebem vystoupí olomoucké kapely Hope Astronaut a The Middle of the Sandwich.

Pokračuje také Moravské divadlo na Floře, které dnes v 19 hodin láká na známou muzikálovou komedii Noc na Karlštejně.

Sobota

10:00 / Burger Street Festival 2021 / u Galerie Šantovka
10:00 / Eminka a Emoušek / Korunní pevnůstka
10:00 / Dopoledne s divadlem / Výstaviště Flora
15:00 / Duše / kino Metropol
16:00 / O Pračlovíčkovi / Korunní pevnůstka
19:00 / Když se zhasne / Výstaviště Flora
21:00 / Pulp Fiction: Historky z podsvětí / Telegraph

Pátek - Sobota - Neděle

Divadlo Tramtarie chystá na Korunní pevnůstce pohádkové představení Eminka a Emoušek.

Foto: Jan Procházka

Sobota bude tentokrát patřit hlavně dětem! Divadlo Tramtarie chystá na Korunní pevnůstce už na dopoledních 10 hodin pohádkové představení Eminka a Emoušek. Pohádka vznikla ve spolupráci s organizací Jak Dál? a v hlavní roli jsou emoce dětí i jejich rodičů. Cílem inscenace je pomoci najít porozumění v těch veselých, ale i neveselých životních situacích.

Po celé dopoledne až do 14 hodin chystá pestrý program pro děti také Moravské divadlo na Floře. Děti se mohou těšit na malování na obličej, tetování Airbrush i na hry šermířů Tenebra. V 15 hodin pak s dětmi můžete po dlouhé době zajít na odpolední představení kina Metropol, které chystá animovaný film Duše.

O hodinu později pak Tramtarie uvede druhou pohádku na Korunní pevnůstce, tentokrát O pračlovíčkovi. Trochu poučné, ale hlavně pořádně veselé vyprávění o tom, jak pračlovíček postavil první domeček, jak musel objevit, k čemu je dobrý oheň, jak vyzrál nad tyranosaurem a jak zjistil, že ve dvou jde všechno líp.

Ale ani dospěláci nepřijdou v sobotu zkrátka. Moravské divadlo v 19 hodin uvede na Floře komedii Když se zhasne. Hra pojednává o manželském páru, který se nemůže nechat rozvést, i když by chtěl. Může za to předmanželská smlouva. Ovšem když jeden z nich dokáže partnerovu nevěru, může se nejen v klidu rozvést, ale získá i veškerý majetek. A tak se jeden vánoční večírek může proměnit i v rozvodové bitevní pole..

A ve 21 hodin chystá Telegraph letní kino s promítáním kultovního snímku Pulp Fiction: Historky z podsvětí.

Neděle

10:00 / Burger Street Festival 2021 / u Galerie Šantovka
15:00 / Mlsné medvědí příběhy / kino Metropol
15:00 / Čert a Káča / Hrad Šternberk
17:00 / Desigual Quartet v Za()hradě / Za()hrada
17:00 / Láska za koronu 2 / Korunní pevnůstka
19:00 / Talentománie / Výstaviště Flora

Pátek - Sobota - Neděle

Pokud si chcete udělat nedělní výlet, doporučujeme zajet na hrad Šternberk.

Foto: Jan Procházka

V neděli máte poslední možnost navštívit Burger Street Festival u Galerie Šantovka. A ze zkušeností z minulých ročníků víme, že se nevyplatí otálet, později k večeru už v nabídce většinou nenajdete všechny druhy burgerů.

S dětmi se pak po obědě můžete vypravit třeba na pohádku Mlsné medvědí příběhy, kterou v 15 hodin uvede kino Metropol.

Pokud si ale chcete udělat nedělní výlet, tak doporučujeme zajet na hrad Šternberk, který už může návštěvníky přivítat i na skupinových prohlídkách hradu (o tom, jaké na hradě pro letošní sezonu chystají novinky, jsme psali tady). Od 15 hodin pak v hradním parku proběhne loutková pohádka Čert a Káča v podání loutkové scény Bajka Těšínského divadla, vstupné na pohádku je 50 korun.

Divadlo Tramtarie pokračuje se svým open-air festivalem na Korunní pevnůstce a v neděli se tak už od 17 hodin můžete těšit na zbrusu novou komedii Vladislava Kracíka Láska za koronu 2. Ta je volným pokračováním loňského megahitu Láska za koronu, který na venkovních jevištích bořil divácké rekordy a více o nové inscenaci se dočtete tady.

Také Moravské divadlo chystá na neděli divadelní představení. Tentokrát se na v prostoru před sbírkovými skleníky na Floře představí soubor baletu s Talentománií - představením složeným ze dvou odlišných částí, které potěší příznivce klasického i moderního tance.

Přejeme hezký víkend!