Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 0.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Noc kostelů, Dizajntrh, festivaly, Tomáš Klus i derniéra Po stopách něžného muže

Tipy a názory

10.6.2022

Lenka Šimková

Pracovní týden je u konce a před námi jsou dva dny víkendového volna. Co nás čeká tentokrát? Těšit se můžete na Noc kostelů, Dizajntrh, divadelní představení, koncerty a potěšíme také milovníky letních festivalů. O tomto víkendu se totiž můžete těšit hned na dva! ;-)

Pátek

10:00 / All Imp / Telegraph
16:00 / Oakfest 2022 / Dub nad Moravou
18:00 / Noc kostelů / Olomouc
18:30 / Lea Vítková zve na…Sem tam tónem s barytonem / Arcidiecézní muzeum
18:30 / Koncert z díla českých a světových skladatelů / Kostel Panny Marie Sněžné
19:00 / Únos ze serailu / Moravské divadlo
19:30 / Tomáš Klus: Cítím / Korunní pevnůstka
20:00 / Foggy Dude, Dálach a Frodys / Bounty Rock Cafe
20:00 / VšudeJindeVyprodáno / Letní kino

Pátek - Sobota - Neděle

V pátek odpoledne odstartuje v Dubu nad Moravou další ročník benefičního festivalu plného hudby, bohatého programu a skvělé zábavy. Od 16 hodin se otevřou brány venkovního areálu u splavu, kde až do nedělních ranních hodin bude probíhat benefiční multižánrový festival Oakfest 2022. Vstupenky koupíte i na místě, a to jak na jeden den, tak na oba dny.

Od 18 hodin pak bude nejen po celé Olomouci, ale i v republice, probíhat Noc kostelů, během které opět nebudou chybět koncerty, komentované prohlídky, možnost nahlédnout do sakristií, vystoupat na věže či sestoupit do starobylých krypt. V Olomouci láká k prohlídkám šestadvacet objektů a více se dočtete v našem článku →

Moravské divadlo zve v 19 hodin na premiéru komické opery Wolfganga Amadea Mozarta Únos ze serailu. Čeká vás příběh lásky, beznaděje i velkorysosti v kulisách tureckého paláce. Hudební dílo, jež vyniká bohatostí pěvecky náročných árií a průzračnou instrumentální virtuozitou, v Moravském divadle nastudoval Miloslav Oswald. 

V rámci červnového festivalu Tramtarie open-air vystoupí v pátek večer na Korunní pevnůstce Tomáš Klus se svým koncertním turné Cítím Olomouc Tour 2022. S odstupem tří let od vydání alba Spolu a po dvou speciálních minialbech – lockdownovém Pět pohromadě a politickém ČauČesku – přichází plnohodnotný albový návrat Tomáše Kluse Cítím. A vy můžete být u toho. 

Sobota

08:30 / Víkend otevřených zahrad / zámek Čechy pod Kosířem
09:00 / Oakfest 2022 / Dub nad Moravou
10:00 / Šantovské trhy / u Galerie Šantovka
10:00 / O Pračlovíčkovi / Korunní pevnůstka
10:00 / Letní Dizajntrh / Korunní pevnůstka
11:00 / Baletní pohádka Broučci / Moravské divadlo
13:00 / ZUBRFEST / Pivovar Zubr
14:00 / Víkendové denní mejdany / Long Story Short
16:00 / Ze života hmyzu / Výstaviště Flora
17:00 / Urban Vibes: Nikos Quattro / Telegraph
19:00 / Únos ze serailu / Moravské divadlo
19:00 / DERNIÉRA: Po stopách něžného muže / Korunní pevnůstka
20:00 / Pigs on the Wing - the best of Pink Floyd / Bounty Rock Cafe

Pátek - Sobota - Neděle

Na tuto sobotu a neděli připadá Víkend otevřených zahrad, v rámci kterého chystá pestrý rodinný program zámek v Čechách pod Kosířem. Těšit se můžete na prohlídky zámeckého parku, dětské dílničky i na přivítání od zámeckého pána a svačinu na louce.

Pořádně živo bude v sobotu na Korunní pevnůstce, kde od dopoledních 10 hodin bude probíhat Letní Dizajntrh - prodejní přehlídka autorské módy, šperků, hraček a dalších produktů od tvůrců z celého Česka. Dizajntrh doplní bohatý doprovodný program v podobě divadelního představení pro nejmenší, workshopů pro děti i dospělé a přednášek zaměřených na aktuální témata udržitelnosti a podnikání v náročné době. Více o akci zde →

Zároveň od dopoledních 10 hodin bude na Korunní pevnůstce probíhat představení O pračlovíčkovi z produkce Divadla Tramtarie. Moravské divadlo chystá o hodinu později na svém jevišti baletní pohádku Broučci.

A kromě Oakfestu v Dubu nad Moravou bude festivalem v sobotu žít i Přerov. V areálu místního pivovaru se uskuteční oblíbený Zubrfest. Čeká vás široká nabídka skvělého piva, které se čepuje na několika desítkách píp po celém areálu, nabitý hudební i doprovodný program, soutěže, exkurze do pivovaru zdarma a spousta další zábavy. Na akci vystoupí Gabriela V.G., Peter Nagy a Indigo, Yo Yo Band, Vypsaná Fixa a další.

Na sobotní večer pak Divadlo Tramtarie chystá na Korunní pevnůstce derniéru úspěšné letní komedie Vladislava Kracíka Po stopách něžného muže. Komedie o hledání romanticky založených mužů, jejichž existence nebyla nikdy zcela prokázána. V hlavní roli tři muži a jeden velký problém: Ženy! Pokud jste ještě neviděli, tak rozhodně doporučujeme. ;)

Neděle

08:30 a 10:45 / Protančíme dopolednem ZUŠ Žerotín / Moravské divadlo
09:00 / Víkend otevřených zahrad / zámek Čechy pod Kosířem
10:00 / Kovbojská pohádka / Divadlo na Šantovce
10:00 / O popleteném kouzelníkovi / Korunní pevnůstka
10:00 / Letní Dizajntrh / Korunní pevnůstka
15:00 / Terezka a kouzelné autíčko / Korunní pevnůstka
15:00 / Téčko: Kde je Anne Franková? / Telegraph
16:00 / Závěrečné vystoupení TO ZUŠ Iši Krejčího Olomouc / Moravské divadlo
16:00 / Promenádní koncerty / Smetanovy sady
16:00 / Show Lola’s Dance / kino Metropol
19:30 / Když se zhasne / Výstaviště Flora

Pátek - Sobota - Neděle

Nedělní dopoledne můžete s dětmi strávit třeba na divadelní pohádce. Divadlo na Šantovce chystá od 10 hodin Kovbojskou pohádku o kamarádství a pomoci nejen první. Chcete být asistenti šerifa a hledat nebezpečného zločince Tonyho? A co když je všechno jinak? Na to odpoví veselá pohádka z divokého západu s myškou Klárkou a veverkou Terkou.

Divadlo Tramtarie láká ve stejný čas na Korunní pevnůstce na pohádku O popleteném kouzelníkovi a nebude chybět ani doprovodný program pro děti v Relax zóně, navíc zde stále bude probíhat i Letní Dizajntrh. V 15 hodin se pak na stejném místě můžete těšit na další pohádku, tentokrát to bude Terezka a kouzelné autíčko.

Ve Smetanových sadech se pak od 16 hodin můžete těšit na další ze série letních promenádních koncertů v parku. Tentokrát zde vystoupí jazzový orchestr ZUŠ Iši Krejčího.

A pokračuje také Moravské divadelní léto v parku. Tentokrát se na Floře od 19:30 můžete těšit na komedii Když se zhasne z repertoáru Moravského divadla. Hra pojednává o manželském páru, který se nemůže nechat rozvést, i když by chtěl. Může za to předmanželská smlouva. Ovšem když jeden z nich dokáže partnerovu nevěru, může se nejen v klidu rozvést, ale získá i veškerý majetek. A tak se jeden vánoční večírek může proměnit i v rozvodové bitevní pole...

Přejeme hezký víkend!