Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 4.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Local Event, Tvargle Fest, Pohybrady, divadlo i oblíbené trhy

Tipy a názory

24.9.2021

Lenka Šimková

Poslední zářijový víkend je před námi. Na své si tentokrát přijdou milovníci módy, piva, tvarůžků, ale i ti, kteří dávají přednost zdravému životnímu stylu a pohybu. A nebudou chybět ani akce pro nejmenší. Podívejte se, co všechno se o víkendu chystá...

Pátek

celý den / Street Fest / FunPark Šantovka
11:00 / Selské trhy / Výstaviště Flora
14:00 / Pohybrady Poděbrady
15:00 / Tvargle fest 2021 / Velká Bystřice
17:30 / LOCAL EVENT #6 / Long Story Short
18:00 / Olomouc - Hradec Králové / zimní stadion
19:00 / Poslední aristokratka / kino Metropol
19:00 / Fidelio / Moravské divadlo
19:00 / Schumann, Dvořák, Berlioz / Reduta
19:00 / Lojzas Brojlers / Olodvorek

Pátek - Sobota - Neděle

Už dnes odpoledne se můžete těšit na další Selské trhy na Výstavišti Flora Olomouc. Pokud rádi chodíte na farmářské trhy, kde nakoupíte čerstvé ovoce a zeleninu, mléčné výrobky, uzeniny, maso, džemy, kuchyňské bylinky a koření nebo zdravé mlsaní od regionálních výrobců, tak se zde určitě zastavte. Na další Selské trhy se můžete těšit v pátek 8. října, opět od 11 do 17 hodin.

Pokud vás zajímá zdravý životní styl a pohyb, nebo jenom potřebujete správně nasměrovat a namotivovat, tak během pátku či soboty můžete zavítat na Poděbrady, kde Fakultní nemocnice Olomouc chystá dvoudenní akci Pohybrady. Dnes od 14 do 19 hodin budou na místě odborníci z nemocnice nabízet zdarma základní vyšetření zdravotního stavu, konzultaci v oblasti pohybu, výživy, otužování či duševní hygieny, přednášky a workshopy na téma aktivní zdraví, ale čekají vás také sportovní a zábavné prvky pro děti i dospělé.

Milovníkům piva a tvarůžků by pak neměl uniknout Tvargle Fest ve Velké Bystřici, jehož hlavním cílem je představit lidem pivo Tvarg a tvarůžky Tvargle. A návštěvníci se kromě dobrot z piva a tvarůžků mohou těšit i na bohatý hudební program. Na velkobystřickém náměstí bude zóna se stánky, kam může přijít kdokoli, v zámeckém amfiteátru, kam už budou návštěvníci potřebovat vstupenku, se pak odehraje hlavní program.

Skvělou zprávu máme i pro všechny milovníky módy a skvělé zábavy. Už dnes večer proběhne na nádvoří Long Story Short Eatery& Bakery od 18:00 Local Event #6. Těšit se můžete na několik módních přehlídek, hudebních vstupů, skvělý raut, spoustu zábavy a pohodové atmosféry. Více o akci se dočtete tady →

A na jednu novinku láká i Moravské divadlo. Po několika odkladech premiéry se soubor opery a operety konečně dočká uvedení Beethovenova Fidelia. Vstupenky na operu o síle lásky a boje za osvobození ještě jsou a koupíte je online nebo v pokladně divadla.

Večer můžete zajít také do Reduty, kde se od 19 hodin publiku představí 9 dirigentů z celého světa v rámci Mezinárodních dirigentských kurzů v Olomouci. Jako sólista za doprovodu Moravské filharmonie Olomouc předvede Klavírní koncert a moll od Roberta Schumana nesmírně talentovaný pianista, vítěz několika mezinárodních soutěží, Kenichiro Kojima z Japonska. 

Sobota

celý den / Street Fest / FunPark Šantovka
09:00 / Dožínková slavnost / Doubravský dvůr
09:00 / Pohybrady Poděbrady
10:00 / Tvargle fest 2021 / Velká Bystřice
10:00 / Jarmark v Čokoládovně / Čokoládovna Troubelice
10:00 / Šantovské trhy / u Galerie Šantovka
10:00 / Nerf X Fortnite aréna / Galerie Šantovka
15:00 / UrbanBajkRejs IV. / Letní kino
15:00 / Hudba za klima 2021 / Olodvorek
19:00 / Fidelio / Moravské divadlo
19:00 / Bubenická show Jumping Drums, Colours of Rhythm / kino Metropol
20:00 / ProART Festival: Danuše + Life below water + Lulu / Telegraph

Pátek - Sobota - Neděle

V sobotu si můžete udělat hezký výlet na Doubravský dvůr, který najdete v Července u Litovle. Od 9 do 17 hodin zde bude probíhat už tradiční Dožínková slavnost na farmě. Den začne děkovnou bohoslužbou u rybníka, následovat bude celodenní program pro malé i velké, plný hudby a dobrého jídla.

Také v sobotu můžete navštívit Pohybrady na Poděbradech. Od 9 do 15 hodin bude na místě tým fyzioterapeutů z Oddělení rehabilitace FN Olomouc, jenž vás naučí například správnému dýchání, protahování, posilovacím cvikům či cvikům zaměřeným na koordinaci. Kapacita sobotní akce je omezená, vzhledem k exkluzivitě nabízeného programu a jeho intenzitě během samotných cvičení je nutná rezervace předem na tomto webu →

Druhým dnem pokračuje také Tvargle Fest ve Velké Bystřici. Tentokrát se stánky s dobrotami otevřou již v 10 hodin, o hodinu později začne v amfiteátru hudební program, který vyvrcholí večerním koncertem slovenské skupiny No Name. 

Jestli patříte k milovníkům čokolády, tak si udělejte výlet do Troubelic, kde od 10 do 17 hodin proběhne Jarmark v čokoládovně. Těšit se můžete na regionální výrobky z okolí, čokoládové mlsání a program pro děti.

U Galerie Šantovka se pak můžete těšit na Šantovské trhy, na kterých své produkty nabídnou především regionální producenti farmářských i řemeslných výrobků. Až do 18 hodin si tak zde můžete nakoupit ovoce i zeleninu, uzeniny, sýry, rybízové víno a spoustu dalšího.

Ve FunParku u Galerie Šantovka v sobotu také vyvrcholí festival Street Fest, který probíhá už od pondělí. Čeká vás velkolepá přehlídka domácí i mezinárodní pouliční gastronomie Street Food Fest a odhalení dokončeného díla Mr. Dheo (více zde →).

Neděle

08:00 / Aquatera Olomouc / Výstaviště Flora
14:00 / Město je tvar i chaos / Divadlo na cucky
15:00 / Pinocchio / Divadlo na Šantovce
15:00 / Pianothéka v Šantovce / Galerie Šantovka
16:00 / Starci na chmelu / Moravské divadlo
20:00 / ProART Festival: Impra + Martin Dvořák + Karolína Hýsková / Telegraph

Pátek - Sobota - Neděle

V neděli se už od 8 hodin na Výstavišti Flora koná chovatelská burza Aquatera Olomouc. Zakoupit zde můžete akvarijní ryby, terarijní živočichy, ale samozřejmě nechybí ani chovatelské potřeby, krmiva, dekorace, akvarijní rostliny, terária, zkrátka vše, co potřebujete pro vaše zvířecí miláčky.

Po obědě můžete i s dětmi zajít třeba do Divadla na cucky, kde od 14 hodin proběhne workshop pro děti i dospělé na téma Město je tvar i chaos. "Jak se dá město pozorovat, zachytit, graficky ztvárnit ve své různorodosti? O to se pokusíme s pomocí tvarů, čar a struktur," lákají pořadatelé. Vstup je zdarma.

S dětmi můžete zajít také na pohádku do Divadla na Šantovce, které od 15 hodin uvede klasickou pohádku Pinocchio. Pohádka je určena pro děti od tří let a vstupenky za 135 korun koupíte tady →

Rovněž od 15 hodin se v Šantovce můžete těšit na populární Pianothéku - vystoupení Richarda Pogody (klavír) a Miroslava Švihálka (saxofon). Během dvou hodin se tak můžete zaposlouchat do tří písničkových sad a vstup je samozřejmě zdarma.

Moravské divadlo pak na odpoledních 16 hodin chystá nestárnoucí muzikál Starci na chmelu. Na příběh o lásce, která se zrodila na chmelové brigádě v roce 1964, ještě zbývají vstupenky, tak neváhejte.

Přejeme hezký víkend!