Reklama

Pondělí 20. května 2024, svátek má Zbyšek, venku je 23.5 °C

Tipy na víkend: Divadelní Flora, Selské trhy, koncerty, dětské akce, Den matek i Poslední ze žhavých milenců

Tipy a názory

10.5.2024 aktualizováno 10.5.2024 17:03

Lenka Šťastná

Za námi je další pracovní týden zkrácený o středeční volno. Pokud během víkendu nevyrážíte někam na chalupu, tak pro vás máme několik zajímavých tipů na akce, které proběhnou v Olomouci a okolí. Podívejte se, kde všude si můžete druhý květnový víkend užít...

Pátek

17:00 / Tragédi / Divadlo na cucky
19:00 / Válka Roseových / Divadlo Tramtarie
19:00 / V hlavní roli symfonie / Reduta
19:30 / Nový život / Moravské divadlo
19:30 / Staněk & Čermák Comedy / Telegraph
20:00 / The Madmen Group / Bounty Rock Cafe
22:30 / Chosse Rodriguez / Konvikt

Pátek - Sobota - Neděle

Ve čtvrtek odstartovala v Olomouci Divadelní Flora a nabízí pestrý program i během následujících dnů. Už v 17 hodin se v Divadle na cucky můžete zamyslet nad otázkou "Proč lidé chodí do divadla? A proč jiní nechodí?". Přesně na to totiž hledá odpověď inscenace Tragédi režiséra Šimona Spišáka. Titul slibuje navzdory svému názvu spoustu zábavy, ale i odkazy na antické drama a zkoumání divadla jako společenského jevu. Od 19 hodin vás pak v Moravském divadle čekají omračující obrazy a hudba i ryzí "radost z hraní" v působivě propracovaném opusu jedné z nejvýznamnějších person evropského divadla – Christophera Rüpinga. Výsostně svobodná interpretace Nový život bude k vidění v německém znění s českými titulky. Chybět nebude v rámci Divadelní Flory ani večerní DJ set na Konviktu.

Také Divadlo Tramtarie zve k návštěvě, od 19 hodin si zde můžete vychutnat partnerskou komedii Válka Roseových. Příběh dramatické proměny jednoho vztahu od bláznivé zamilovanosti až do totální nenávisti pro divadlo připravil šéf uměleckého souboru Vladislav Kracík a v hlavních rolích se představí Jan Ťoupalík a Barbora Šebestíková. A není to úplně běžné, ale na dnešní večer ještě zbývají poslední vstupenky

V Redutě pak od 19 hodin proběhne závěrečný koncert sezony s názvem V hlavní roli symfonie, na kterém uslyšíte díla od Antonína Dvořáka, Karola Szymanowskeho a Ference Liszta.

A nebude chybět ani tradiční páteční koncert v Bounty Rock Cafe, kde vás tentokrát od 20 hodin čeká brněnská formace The Madmen Group.

Sobota

07:00 / Selské trhy / Tržnice
09:00 / Jarní botanická vycházka / Grygov
10:00 / O Pračlovíčkovi / Divadlo Tramtarie
10:00 / Vítání ptačího zpěvu ČSO / Zoo Olomouc
13:00 / ELA! / Moravské divadlo
16:30 / Freedom in Motion / Central
19:00 / Fat cabaret: lásky, strach a zen nekonfekčních žen / Divadlo Tramtarie
20:00 / Perseus, Rimortis a Donor: Metalovej večírek / Bounty Rock Cafe
20:00 / Every Minute Motherland / Sklub
22:15 / PΛST / Konvikt
23:30 / Marzipan / Konvikt

Pátek - Sobota - Neděle

V sobotu si opět můžete nakoupit sezónní ovoce, zeleninu, ale i maso, sýry, uzeniny, koření a spoustu dalších výrobků na venkovních trzích. Už od ranních 7 hodin budou prodejci připraveni na Selských trzích, které probíhají v prostoru Tržnice, tak vyrazte zavčas na čerstvý víkendový nákup. ;)

Divadlo Tramtarie vás dopoledne i s dětmi vezme na báječný výlet do světa dinosaurů, dinosauřic, ptakoještěrů a ptakoještěrek. Trochu poučné, ale hlavně pořádně veselé vyprávění O pračlovíčkovi začíná už v 10 hodin dopoledne.

Zajít můžete i do zoo Olomouc, kde vás v rámci celodenního programu čekají ukázky odchytů a kroužkování ptáků, kontroly budek a další aktivity. Zároveň se můžete těšit na dvě komentované vycházky s ornitologem, konkrétně v 10 a ve 14 hodin.

Moravské divadlo zve už ve 13 hodin na muzikál ELA!, který vzdává hold Elišce Junkové. Možná nejznámější olomoucká rodačka, šarmantní a odvážná žena, která se nebála být nejlepší a pokořit ostřílené muže. Automobilová závodnice a ve své době nejrychlejší žena světa ožije i se svou Bugatti T35 na jevišti Moravského divadla v muzikálu, který napsal Tomáš Syrovátka a k němuž Filip Tailor složil hudbu. V roli Ely se představí Natálie Tichánková a Vlasta Hartlová.

Také v sobotu pokračuje Divadelní Flora. Zajít můžete třeba v 16:30 na inscenaci Freedom in Motion v Centralu nebo na emotivní inscenaci Every Minute Motherland, kterou uvidíte od 20 hodin v Sklubu. Podrobný sobotní program najdete na webu Divadelní Flory →

Divadlo Tramtarie vás pak v 19 hodin vezme na dobrodružnou a krutě vtipnou plavbu na vlnách nekonečných diet, nesplněných novoročních předsevzetí, módních trendů i mindráků z hodin tělocviku. To je představení Fat cabaret: lásky, strach a zen nekonfekčních žen a dokonce ještě na představní zbývají poslední vstupenky, což se většinou nestává, tak neváhejte. 

A pokud patříte k milovníkům metalu, tak určitě zajděte do Bounty Rock Cafe, kde se od 20 hodin chystá Metalovej večírek, na kterém vystoupí kapely Perseus, Rimortis a Donor.

Neděle

08:00 / Aquatera Olomouc / Výstaviště Flora
09:30 / Dopoledne s divadlem / Moravské divadlo
09:30 / SOFT YOGA + FACE YOGA / OMEGA centrum sportu a zdraví
10:00 / Dynamic Phrasing / Divadlo K3
13:00 / Den Matek v lanáči / Lanové centrum PROUD
14:00 / Pohádková neděle s Garfieldem / Premiere Cinemas
14:00 / Tragédi / Divadlo na cucky
15:00 / SK Sigma Olomouc vs. FC Hradec Králové / Andrův stadion
16:00 / Fredy / Central
19:00 / Fat cabaret: lásky, strach a zen nekonfekčních žen / Divadlo Tramtarie
19:00 / Poslední ze žhavých milenců / Reduta
19:00 / Brouk v hlavě / Moravské divadlo

Pátek - Sobota - Neděle

Na začátek jedna připomínka. V neděli je Den matek, tak nachystejte mamince nějaký malý dárek nebo alespoň kytičku, kterou ji potěšíte.

Od 8 hodin se pak na Výstavišti Flora koná chovatelská burza Aquatera Olomouc. Zakoupit zde můžete akvarijní ryby, terarijní živočichy, ale samozřejmě nechybí ani chovatelské potřeby, krmiva, dekorace, akvarijní rostliny, terária, zkrátka vše, co potřebujete pro vaše zvířecí miláčky.

I s dětmi můžete dopoledne zajít do Moravského divadla, kde pro ně bude připravena dramatická dílna plná her a zábavy. Děti se určitě nudit nebudou!

Po obědě pak i s dětmi zajděte do Lanového centra PROUD, které v rámci Dne matek bude mít od 13 hodin připravenou kreativní dílničku, ve které si děti vyrobí originální dárek pro maminku.

Premiere Cinemas v Šantovce zve odpoledne na Pohádkovou neděli s Garfieldem. Od 14 hodin vás čeká předpremiéra animovaného snímku Garfield ve filmu, před samotným filmem se můžete těšit na tombolu o krásné ceny a doprovodný program pro děti. 

Fanouškům olomouckých fotbalistů by zajisté nemělo uniknout domácí odvetné utkání nadstavbové skupiny o Evropu, které od 15 hodin sehraje Sigma s Hradcem Králové.

Celý víkend můžete rovněž zakončit na některém z divadelních představení. V Tramtarii vás od 19 hodin čeká Fat cabaret, Moravské divadlo zve ve stejný čas na komedii Brouk v hlavě a na divadelní představení se tentokrát můžete těšit i v Redutě. Od 19 hodin zde uvidíte komedii Poslední ze žhavých milenců, která patří mezi nejúspěšnější hry známého amerického autora Niela Simona. Řadu sezón se těší velké divácké přízni a v hlavních rolích se představí Petr Nárožný a Simona Stašová.

Přejeme hezký víkend!