Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 5.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Da Vinciho stroje, tatarákové hody, burgery, divadlo i koncerty

Tipy a názory

14.1.2022

Lenka Šimková

Jsme v polovině ledna a před námi je další víkend! Už víte, čím si volné dny zpříjemníte tentokrát? Opět pro vás máme praktický přehled toho, co se v nejbližší době chystá... ;)

Kam na lyže a běžky?

Lyžařská sezona je v plném proudu a volno tak můžete trávit i na svahu. Kde všude se jezdí, zjistíte v našem pravidelně aktualizovaném Přehledu sjezdovek. A pokud před lyžováním dáváte přednost chůzi na běžkách, můžete se podívat sem, kde najdete hned několik tipů na zajímavé výlety jak pro začátečníky, tak pro zkušené běžkaře.

Pátek

15:30 / Storytelling / Moravské divadlo
17:00 / Burger POP UP / And the Story Begins
18:30 / Lea Vítková zve na… Mezi námi zvířaty / Arcidiecézní muzeum
19:00 / Na Zlatém jezeře / Divadlo na Šantovce
19:00 / Láska, sex a internety / Divadlo Tramtarie
19:00 / Opletal / Divadlo na cucky
20:00 / The Madmen / Bounty Rock Cafe

Pátek - Sobota - Neděle

Tento víkend si užijí všichni milovníci dobrých burgerů. Kavárna And The Story Begins chystá od pátku do neděle burgerový pop-up, na kterém budete moci ochutnat ten nejlepší výběr od kuchařů z Eatery & Bakery. Akce odstartuje v pátek v 17 hodin, ale burgery se budou podávat i během víkendu, vždy od 13 hodin. Těšit se můžete na klasický burger, Haloumi burger i burger s trhanou kachnou.

Divadlo na Šantovce zve v pátek večer na romantickou komedii Na Zlatém jezeře, která diváky dojme i pobaví. V hlavních rolích staršího manželského páru se představí Simona Stašová a Ladislav Frej. Začátek představení je v 19 hodin.

Zajít můžete také do Divadla na cucky na inscenaci Opletal. Čeká vás téměř detektivní pátrání tří herců, zkoumajících na příběhu autentické osobnosti Jana Opletala principy národní identity i příčiny našich historických komplexů.

A pokud před divadlem dáte přednost hudbě, tak v Bounty Rock Cafe vystoupí od 20 hodin špičková brněnská formace The Madmen Group, která zahraje Uriah Heep, Deep Purple a Creedence Clearwater revival.

Sobota

celý den / Da Vinciho legendární stroje / Galerie Šantovka
08:00 / Den otevřených dveří Univerzity Palackého / online
10:00 / Pohádky o mašinkách / Divadlo Tramtarie
10:00 / Tatarákové hody / olomoucké Poděbrady
13:00 / Burger POP UP / And the Story Begins
19:00 / Podskalák / Moravské divadlo
19:00 / Hřeben Bruce Willise / Divadlo Tramtarie
19:00 / Honza / Divadlo na cucky
20:00 / Lucie - David Koller Tribute Band / Bounty Rock Cafe

Pátek - Sobota - Neděle

V sobotu startuje v Galerii Šantovka unikátní výstava legendárních strojů renesančního umělce a konstruktéra Leonarda da Vinciho. Až do 6. února zde tak můžete vidět největší technické vynálezy vytvořené podle návrhů italského génia. Autorem modelů je český konstruktér Miroslav Mužík, který na základě mistrových návrhů vytvořil unikátní kolekci dřevěných maket jeho strojů. Podrobnosti zde →

Univerzita Palackého chystá na tento den Den otevřených dveří, ovšem s ohledem na aktuální situaci se, stejně jako v prosinci, uskuteční ve virtuální podobě. Návštěvníkům budou možnosti studia představeny prostřednictvím videostreamů, chatovacích platforem, online prezentací či podcastů. Zájemci se seznámí nejen s podmínkami přijetí či průběhem studia, ale i s vyučujícími a studenty. Podrobnější informace se dočtete tady →

S dětmi můžete zajít v sobotu dopoledne na Pohádky o mašinkách. Po pohádce následuje doprovodný program ve formě fotokoutku, výtvarných dílniček, soutěží a další zábavy.

Všechny milovníky tataráků zajisté potěší, že o víkendu chystají na Poděbradech Tatarákové hody. V sobotu i v neděli se můžete těšit hned na sedm druhů této pochoutky. Pro milovníky klasiky bude připravený český hovězí tatarák, chybět nebude ani italský, belgický a asijský hovězí tatarák. Dále bude v nabídce lososový, tvarůžkový a houbový.

Sobotní večer můžete strávit třeba v divadle. To Moravské uvede v 19 hodin lidovou operetu Podskalák. Příběh o lásce, které není přáno, ale která nakonec dojde šťastného konce, zdobí evergreeny Karla Hašlera. 

Tramtarie má od 19 hodin na programu Hřeben Bruce Willise - humorný retro příběh ze života stárnoucího rockera, který s nadsázkou a sebeironií vypráví a glosuje svůj život od 17 let do 35, tedy období od svého prvního vypadnutého vlasu až po ten poslední.

A Divadlo na cucky v 19 hodin uvede inscenaci Honza, která vypráví o divokém vztahu básnířky Jany Krejcarové s s básníkem Egonem Bondym.

V nabídce sobotního večera nechybí ani koncert v Bounty Rock Cafe. Od 20 hodin zde vystoupí přerovská kapela Lucie - David Koller Tribute Band, která je poctou české rockové kapele Lucie.

Neděle

10:00 / Ježkova dobrodružství / Divadlo na Šantovce
10:00 / Tatarákové hody / olomoucké Poděbrady
10:30 / Zazpívejte si s Honzou pohádkové písničky / Reduta
10:30 a 14:00 / Pat & Mat / Moravské divadlo
11:00 / Československé klacky: Nejmenší ze Sámů / Arcidiecézní muzeum
13:00 / Burger POP UP / And the Story Begins
15:00 / Téčko: Červená želva / Telegraph
19:00 / Po stopách něžného muže / Divadlo Tramtarie

Pátek - Sobota - Neděle

Neděle bude patřit především dětem! Divadlo na Šantovce zve už v dopoledních 10 hodin rodiče s dětmi na Ježkova dobrodružství. Čeká vás taneční pohádka o čtyřech ročních období, ve které ježeček Bodlináček prožívá v lese různá dobrodružství se zvířátky. Součástí představení je i Šantíkovo tvoření v koutku před divadlem.

O půl hodiny později si můžete v Redutě zazpívat si s Honzou pohádkové písničky na jeho dobrodružné cestě domů! Honza vás provede hudební pohádkovou krajinou. Dojde i na buchty, draky, princezny, loupežníky a spoustu známých písniček. Jedná se o program v rámci koncertního řady pro rodiče s dětmi.

Moravské divadlo pak na nedělních 10:30 a 14 hodin chystá představení Pat a Mat. A věřte, že i do divadla přišli tihle dva kutilové všechno natřít, vyspravit, smontovat, přišroubovat, nařezat... ale zároveň začnou objevovat, jaké zázraky a tajemství umí jen a jen divadlo. ;)

Také v Arcidiecézním muzeu vás čeká program pro rodiče s dětmi. V 11 hodin se zde můžete těšit na loutkové divadlo Nejmenší ze Sámů. Čeká vás příběh odehrávající se za polárním kruhem, kde žijí Laponci se svými sobími stády.

Do divadla se v neděli můžete vydat ale i bez dětí. Tramtarie vás od 19 hodin vezme Po stopách něžného muže. Čeká vás komedie o hledání romanticky založených mužů, jejichž existence nebyla nikdy zcela prokázána. V hlavní roli tři muži a jeden velký problém: Ženy! 

Přejeme hezký víkend!