Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 3.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Cirkuzkus, Pohoda u Trojice, Noc s Harrym Potterem i festival na pevnůstce

Tipy a názory

7.7.2022

Lenka Šimková

I když je sice teprve čtvrtek, tak my vám v tomto zkráceném pracovním týdnu přinášíme pravidelné Tipy na víkend už dnes! Pokud jste dvou státních svátků nevyužili k dovolené či výletu někam mimo Olomouc a i o víkendu budete zůstávat ve městě, tak nemusíte zoufat. O zajímavé akce nebude nouze. Podívejte se, co všechno se v nadcházejících dnech chystá a nechte se inspirovat.. ;)

Kam k vodě?

Horké letní dny je nejlepší strávit u vody. Pokud přemýšlíte, kam zajet k vodě na celý den, nebo kde se jen trošku zchladit po práci, tak pro vás máme unikátní přehled přírodních koupališť, zatopených lomů i bazénů v Olomouci a okolí. A rozhodně stojí za návštěvu, podívejte se →

Čtvrtek

20:00 / Písničkářka Ester Gerson / Olodvorek
20:30 / Carlo Agostino Badia (cca 1672–1738): La Psiche (Vídeň 1703) / Vlastivědné muzeum
21:21 / Party Harder / Letní kino

Čtvrtek - Pátek - Sobota - Neděle

Ve čtvrtek večer si můžete zajít na Olodvorek na Dolním náměstí poslechnout autorskou tvorbu mladé talentované písničkářky Ester Gerson. Ta zde vystoupí od 20 hodin a vstupné je dobrovolné.

V atriu Vlastivědného muzea bude pokračovat festival Baroko 2022. Ten tentokrá od 20:30 nabídne dramatickou kantátu ke jmeninám rakouské císařovny Eleonory Magdaleny Teresy o bájné princezně, jejíž krása popudila samotnou Venuši. V případě nepříznivého počasí proběhne představení v Sále Václava III.

Zajít ve čtvrtek večer můžete také na pravidelnou projekci v Letním kině. Tentokrát bude od 21:21 na programu Party Harder - nekorektní teenagerská filmová komedie určená pro mladší publikum, která je protkaná černým a vulgárním humorem umocněným absurditou scén. 

Pátek

17:00 / Grill Party / Bistro Helen
18:00 / Noc s Harrym Potterem 1 / kino Metropol
19:00 / Pohoda u Trojice / Horní náměstí
20:00 / KJ SAX / ZRUŠENO / Olodvorek
20:30 / Carlo Agostino Badia (cca 1672–1738): La Psiche (Vídeň 1703) / Vlastivědné muzeum
21:00 / Letní kino: The Disaster Artist - Úžasný propadák / Telegraph

Čtvrtek - Pátek - Sobota - Neděle

V pátek odpoledne se od 17 hodin můžete těšit na Grill party na terase Bistra Helen v Galerii Šantovka. Až do 22:00 zde budou kuchaři připravovat masové i vegetariánské speciality na otevřené terase s výhledem na město. Nebude chybět ani pohodová hudba a osvěžující míchané drinky. 

Celou noc pak můžete prožít ve společnosti oblíbeného kouzelníka Harryho Pottera. Ten bude hledat Kámen mudrců, objeví tajemnou komnatu, zachrání svého neprávem uvězněného kmotra Siriuse Blacka a utká se s dalšími kouzelníky v soutěži o Ohnivý pohár. Druhou část oblíbené kouzelnické série si užijete za týden. Filmy se budou promítat v originální verzi s českými titulky a během přestávek se budete moct účastnit soutěží o nejlepší kostým či filmového kvízu a kavárna připraví, jako každý rok, tematické občerstvení.

Živo bude také na Horním náměstí, kde v 19 hodin opět po roce odstartuje série letních večerů s názvem Pohoda u Trojice. Pátek bude patřit folku a písničkářům - nejprve se představí Duo Habet, ve 20:30 na ně naváže Ivan Mládek a Banjo Band.

Pokračuje také festival Baroko 2022, během kterého můžete i dnes navštívit dramatickou kantátu ke jmeninám rakouské císařovny Eleonory Magdaleny Teresy o bájné princezně, jejíž krása popudila samotnou Venuši.

Sobota

10:00 / Šantovské trhy / u Galerie Šantovka
15:00 / Naplno FEST / Korunní pevnůstka
17:00 / Grill Party / Bistro Helen
19:00 / Pohoda u Trojice / Horní náměstí
21:00 / Divadlo Continuo: Please Leave a Message / Letní kino

Čtvrtek - Pátek - Sobota - Neděle

V sobotu opět proběhnou oblíbené Šantovské trhy, na kterých si před obchodním centrem můžete nakoupit zeleninu, ovoce, sýry nebo uzeniny od místních farmářů, ale také další zajímavý sortiment. Trhy budou před Šantovkou probíhat od 10 do 18 hodin a budou na delší dobu poslední. Ty další proběhnou až v sobotu 6. srpna.

Milovníkům letních festivalů by pak neměl uniknout Naplno Fest, který už od 15 hodin rozproudí Korunní pevnůstku. Na akci vystoupí řada skvělých umělců jako Ewa Farná, Kali a Peter Pann, Desmod, Sima, Adam Ďurica, Raego a další.

I v tento den se můžete těšit na Grill party na terase Bistra Helen. Takže pokud ji nestihnete v pátek, můžete se zastavit v sobotu. Navíc si pro tuto skvělou akci můžete vyčlenit hned několik víkendů, protože šéfkuchař Tomáš pro vás na každý prázdninový týden připraví jedinečné menu.

Také v sobotu bude na olomouckém Horním náměstí pokračovat multižánrový hudební festival Pohoda u Trojice. Nejprve se v 19:00 představí Julián Záhorovsý, na kterého ve 20:30 naváže Anna Julie Slováčková.

Živo bude také v areálu Letního kina, kde v sobotu odstartuje CIRKUZKUS - mimořádný program, který chystá Divadlo na cucky. Diváky čeká celkem jednadvacet akcí v devíti dnech, v Olomouci vystoupí kromě tuzemských umělců také zahraniční hosté – z Ukrajiny, Itálie nebo Chile. Na scéně se objeví Losers Cirque Company, kteří u festivalového publika vzbudili nadšení už vloni, dále např. Divadlo Continuo, Holektiv, Cirkus TeTy, Depáso Company nebo Ceren Oran & The Moving Borders. Hned na úvod vás v areálu Letního kina čeká od 21 hodin Divadlo Continuo: Please Leave a Message - dechberoucí představení předního českého souboru fyzického divadla, na samé hranici pohybových možností a s poutavým výtvarným provedením.

Neděle

10:00 / Akce! Pohyb! Abstrakce! / Divadlo na cucky
16:00 / Promenádní koncerty / Smetanovy sady
16:00 / Street Art / Letní kino
21:00 / Holektiv: Vrány / Letní kino

Čtvrtek - Pátek - Sobota - Neděle

Také v neděli bude pokračovat Cirkuzkus. Hned dopoledne bude od 10 hodin připravený v Divadle na cucky pohybový workshop s Divadlem Continuo. Workshop je pro děti do 18 let a bude zaměřený na reakce těla v pohybu a otestuje a rozšíří vaše možnosti a schopnosti.

Od 16 hodin pak v areálu Letního kina bude pro děti připravený workshop s Chaos company na téma Street Art, kde si s lektorem vyzkoušíte techniku sprejování na dočasnou plochu.

Ani o hudbu nebude nouze. Od 16 hodin se ve Smetanových sadech můžete těšit na další z pravidelných nedělních promenádních koncertů. Tentokrát v altánku vystoupí Vaše kapela.

Také v neděli večer bude pokračovat Cirkuzkus, který tentokrát od 21 hodin chystá v Letním kině Vrány - tanečně-akrobatickou performanci letících žen-vran s živou hudbou.

Přejeme hezký víkend!