Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 10.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: mladá vína, vypečené husy, chemické pokusy i online sport a kultura

Tipy a názory

13.11.2020

Lenka Šimková

Pracovní týden se chýlí ke konci a víkend klepe na dveře. Tentokrát bude ještě ve znamení doznívajících tradic tohoto týdne, tedy mladých vín a svatomartinských husích pečínek. Ale nebojte. Máme pro vás i tipy na online kulturu, a také na to, jak se můžete doma zabavit s dětmi. Podívejte se. :-)

Svatý Martin už je sice za námi, ale pokud jste ještě letos nestihli mladá vína a vypečenou husu, nebo jen vyčkáváte na víkend, ať si můžete dopřát pořádnou hostinu se vším všudy, tak pro vás máme malý tip, kam zajít pro svatomartinské víno. Jisté, je, že ho již koupíte ve většině olomouckých vinoték, pokud však chcete spojit příjemné s užitečným, tak si můžete zakoupit třeba speciální svatomartinské víno, které nabízí Lobster Family Restaurant a Bistro Helen. Koupí takového vína totiž přispějete na Dětské centrum Ostrůvek. ;-) Více se dočtete tady.

Jestli nechcete porušit ani druhou listopadovou tradici, ale nechce se vám péct doma s celou husou, tak si můžete vybrat z nabídky olomouckých restaurací a nechat si pečínku dovézt až domů. Řada podniků nabízí svatomartinské menu i přes tento víkend, podívejte se...

Přemýšlíte, jak o víkendu zabavit děti? Předpovědí počasí se moc nepořídíme a takové výletování v mlze by je zrovna bavit nemuselo... Ale nezoufejte. Máme pro vás malý tip z Pevnosti poznání. S dětmi do ní sice zatím na návštěvu nemůžete, ale můžete se inspirovat tipy a návody nejen na chemické pokusy, které pro vás Pevnost poznání na svém webu chystá. Vyzkoušejte, jak dostat vajíčko do lahve nebo si s dětmi vyrobte vlastní sopku. Uvidíte, že se všichni pobavíte. ;-)

V pátek i v neděli by pak měli zbystřit hokejoví fanoušci. Návštěvy stadionů sice zatím povolené nejsou, přesto se hokejová Extraliga opět pomalu rozjíždí a Moru o víkendu čekají hned dva venkovní zápasy. V pátek nastoupí od 17 hodin na ledě Třince, v neděli pak od 16:00 v Hradci Králové. A připomínáme, že držitelé permanentek HC Olomouc pro letošní sezonu mohou sledovat zápasy na Hokejka TV do konce listopadu zadarmo.

Pokud vám chybí divadelní představení, tak si můžete pustit třeba některou z inscenací Divadla Tramtarie, které již nejsou zařazeny do stálého repertoáru. V nabídce je Romance pro křídlovku, Anna Karenina, Stařec a moře, Válka s Mloky, Boj o přežití: P.E.S.CH.O! i také velký divácký megahit Láska za koronu. Z repertoáru Moravského divadla pak můžete vidět jednu z nejznámějších Shakespearových tragédií. Hamlet s Petrem Kubesem v hlavní roli je k vidění na videoportálu Dramox

A nezapomeňte, že v sobotu od 15 hodin si také můžete naladit pravidelný sobotní pořad Moravské divadlo na vlnách Českého rozhlasu Olomouc. Umělecký šéf činohry Roman Vencl bude v roli moderátora přinášet informace z uzavřeného divadla a zpovídat vybrané hosty.

Přejeme hezký víkend!