Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 16.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Zvrhlá Margaret, Cosplay festival, improvizace, kabaret, akce pro děti i okouzlující Elles Bailey

Tipy a názory

18.1.2019

Autor: Zuzana Doleželová

Jsme v polovině ledna a před námi je další víkend! Chystáte se na hory, nebo zůstanete ve městě? Ať už se rozhodnete trávit dny volna kdekoliv, vězte, že všude se koná spousta zajímavých akcí. Nechte se třeba inspirovat našimi tipy...

Zvrhlá Margaret

Foto: Archiv pořadatele

PÁTEK

18:30 / Lea Vítková zve na… Mezi dvěma světy / Muzeum umění
19:00 / Olivy vs. Meandry / Divadlo hudby
19:00 / ENGLISH STAND UP / Divadlo na cucky
19:00 / Anna Karenina / Divadlo Tramtarie
19:00 / Splašené nůžky / Moravské divadlo
20:00 / Elles Bailey (excellent blues from UK) / Bounty Rock Cafe

Přehled plesů

Více zde

Už dnes večer můžete zavítat na stand up comedy v angličtině, a to v 19:00 do Divadla na cucky, vstup je 150 korun. Ve stejný čas se koná také improvizační zápas mezi Olivami a Meandry. To Divadlo Tramtarie nabízí zcela jiný zážitek, na programu je v 19:00 Anna Karenina. Strhující příběh ženy, která volí mezi dvěma osudovými muži, mezi klidem rodinného krbu a vášní mileneckého vztahu. Moravské divadlo nás rovněž v 19:00 zavede do stylového kadeřnického salonu Splašené nůžky, který se nachází v centru Olomouce a jehož majitelem je poněkud výstřední kadeřník Tony Řezníček. Den jako každý jiný nabere nečekané obrátky ve chvíli, kdy je v bytě nad salonem zavražděna majitelka domu, virtuózní klavíristka Isabela Czerna... Bristolská zpěvačka Elles Bailey má talent pro smysluplnou fúzi blues, roots music, amerikany a oduševnělého rocku, jemně okořeněného špetkou country. Její úchvatný koncert si můžete vychutnat ve 20:00 v Bounty.

SOBOTA

08:00 / Aquatera Olomouc / Výstaviště Flora
08:30-09:30; 19:15-2015 / Veřejné bruslení / Zimní stadion
09:00 / Den otevřených dveří Univerzity Palackého v Olomouci / Univerzita Palackého
10:00 / Cosplay festival Olomouc 2019 / Galerie Šantovka
15:00 / O popleteném kouzelníkovi / Divadlo Tramtarie
19:00 / Zvrhlá Margaret / Divadlo na Šantovce
19:00 / Sex zadarmo nedostaneš / Divadlo Tramtarie
19:00 / Wild(e) večer s Filipem aneb Jak je důležité míti kabaret / Nabalkoně
20:00 / Sebastien & Black Tiger / Bounty Rock Cafe

Přehled plesů

Více zde

Na Floře se v sobotu od rána koná Aquatera. Zakoupit zde můžete akvarijní ryby, terarijní živočichy, ale samozřejmě nechybí ani chovatelské potřeby, krmiva, dekorace, akvarijní rostliny, terária, zkrátka vše, co potřebujete pro vaše zvířecí miláčky. A nebo se vydejte na zimák, kde si můžete skvěle zabruslit. Vstup je 40 korun. Pokud se chystáte studovat na vysoké škole, neměli byste si dnes nechat ujít Den otevřených dveří na Univerzitě Palackého. Pokud se chcete pobavit se superhrdiny, vyrazte do Šantovky, kde se koná další ročník Cosplay festivalu. Odpoledne můžete vzít děti na pohádku O popleteném kouzelníkovi, večer si pak zajděte za kulturou vy. Co takhle Zvrhlá Margaret nebo Sex zadarmo nedostaneš? V obou případech vás čeká humorná podívaná... Bounty ožije rockem, přijede kapela Sebastien. A nebo si pojďte zpříjemnit lednový večer s nejnovější inscenací Divadla Nabalkoně Jak je důležité míti Filipa v kabaretní verzi. ;)

NEDĚLE

09:45-10:45; 15:15-16:15 / Veřejné bruslení / Zimní stadion
14:00 / Šantíkovy neděle / Galerie Šantovka
15:00 / Beránci a ospalý čert / Slovanský dům
15:00 / O Pračlovíčkovi / Divadlo Tramtarie
16:00 / Tůdle Nůdle / Divadlo na Šantovce
16:00 / Bohéma / Moravské divadlo
19:00 / Děkujeme, že zde kouříte! / Divadlo Tramtarie

Více zde

I v neděli si můžete jít s přáteli nebo s rodinou zabruslit. Ale neděle patří hlavně našim nejmenším. Ve 14:00 se vydejte do Šantovky na Šantíkovu neděli. Děti čeká zábavné tvoření, divadlo či kino. V 15:00 hrají v Divadle Tramtarie oblíbenou pohádku O Pračlovíčkovi. Ve stejný čas můžete společně vyrazit do Slovanského domu na loutkové představení Beránci a ospalý čert. O hodinu později hrají v Divadle na Šantovce interaktivní představení Tůdle Nůdle, kde se děti stanou součástí jedné velké divadelní zábavy plné písniček a hádanek. Po představení následuje Kouzelnická dílna s Karlem Pomahačem. A večer si mohou užít i dospělí - buď je možné vyrazit na Pucciniho Bohému, a nebo se pobavit v Divadle Tramtarie při černočerné komedii Děkujeme, že zde kouříte!

Krásný víkend všem!