Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Svatováclavský ležák od Holby chutná i po nově vyšlechtěné odrůdě chmele

Zprávy z regionu

21.9.2021

Autor: roc

Svatý Václav, patron piva a pivovarnictví, představuje pro sládky opravdovou výzvu. Mistři svého řemesla se předhánějí, čí pivní speciál by kníže Václav ocenil nejvíce. Své o tom ví také Luděk Reichl, sládek hanušovického pivovaru Holba. Pro tento rok všem milovníkům piva nachystal Václavův ležák zastudena chmelený, který byl pokřtěn na Pivovarských slavnostech.

Někdo má raději pivní klasiku, jiní pečlivě sledují své oblíbené pivovary, kdy se v jejich nabídce objeví nějaký nový speciál. Ta chvíle právě přichází, protože se blíží svátek svatého Václava, který drží ochrannou ruku nejen nad naším národem, ale také nad jedním z našich největších klenotů – zlatavým pivem.

„Letošní rok jsme se rozhodli poctít svatého Václava naším speciálem Václavův ležák. Použili jsme osvědčenou recepturu, kterou jsme ale obohatili o zcela nový prvek. Jedná se o absolutně nově vyšlechtěnou odrůdu chmele. U nás ji zatím ještě žádný pivovar nevyužil. My touto odrůdou chmelíme zastudena. Ještě jenom prozradím, že díky ní na vás z našeho svátečního ležáku dýchne závan koření s lehkou vůní citrusových plodů,“ přibližuje pivní speciál Luděk Reichl, sládek hanušovického pivovaru Holba.

Václavův ležák zastudena chmelený v sobě snoubí tradici s inovací. Obsahuje 4,9 % alkoholu a má lákavě čirou jantarovou barvu, která zajímavě kontrastuje s hustou bílou pěnu na povrchu. “Zchladíte se jím na čepu v restauracích a hospodách nejen v olomouckém regionu, kde se tento jedinečný speciál zrodil,” dodává Reichl.

roc

Reklama

ČISTÝ DŮM - ÚKLIDOVÉ SLUŽBY

Katalog firem » Služby » Úklid - práce, technika

Provádíme veškeré úklidové práce. Zaměřujeme se především na úklid v domácnostech a na pravidelný i jednorázový úklid také v malých firmách nebo zázemí menších podniků, výrobníc...