Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 16.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma zabrala, z Ďolíčku veze tři body

Sport

16.2.2019

Autor: Petr Pelíšek

Fotbalisté SK Sigma Olomouc hráli dnes v Praze zápas 21.kola FORTUNA:LIGY proti Bohemians. V sestavě Hanáků chyběli vykartovaní Lukáš Kalvach a Martin Nešpor, nahradili je Jiří Texl a Jakub Yunis. Nastoupit pro zranění nemohl ani Václav Pilař. Zpět do sestavy se po zranění vrátil obránce Martin Sladký a právě on zajistil Modré lavině výhru.

Důležité utkání nezačala Sigma zrovna nejlépe, o něco aktivnější byli domácí Klokani, ale ani jeden z týmů si v prvních deseti minutách nevytvořil nějakou vyloženou šanci. Pak udeřila Sigma. Ve 13. minutě vrátil přetažený centr Falty od zadní tyčky Texl a Sladký zblízka prostřelil brankáře Fryštáka. „Pro mě bylo hlavně důležité, že jsem se po tom zranění už zase vrátil do sestavy a že jsem to nějak zvládl. Vlastně celou přípravu jsem se chystal individuálně, až v Turecku na soustředění jsem se připojil k týmu. A jsem rád, že jsem do toho naskočil tak brzy,“ řekl obránce SK Sigma Martin Sladký. „Ten gól, to je jen třešnička na dortu. Jakýkoliv gól, který dám já, nebo mužstvo, je potěšující a mám z něj radost,“ podotkl. „Byl tam centr zleva, Texi to z jedničky krásně sklepnul. Po pravdě jsem to ani netrefil nějak čistě, spíš jsem to jen tak líznul. Ale gól to byl a vítězství, které jsme potřebovali, jsem udrželi,“ řekl Sladký.

Dál se ovšem i poté bojovalo o každý kousek hrací plochy, do tutovek se mančafty nepouštěly. Za domácí pak přece jen zahrozil Hašek, ale naštěstí pro Sigmu nastřelil jen Buchtu. Hanáci pak měli několik slibně rozehraných akcí, ale ve finální fázi byli velmi nepřesní. A tak první poločas skončil jejich vedením jedna nula.

Foto: SK Sigma Olomouc

Tak do druhé půlky měli o něco živější vstup domácí, ale stejně jako v té první si z aktivity nedokázali vytvořit téměř nic. Olomoucká defenziva pracovala bezchybně. Žlutou kartu těžko říct za vo dostal v 52.minuět stoper Jemelka, no a protože to je jeho čtvrtá v sezoně, bude příště doma proti Příbrami chybět. Hanáci si celkem v pohodě hlídali náskok jednoho gólu a samosebou čekali na možnost k jeho navýšení. V 57.minutě vyrazila Sigma po domácím rohu do brejku, bohužel střela Housky neměla potřebnou razanci a nemohla brankáře zaskočit. Po pár minutách zakončoval další brejk Texl, ale také jemu střela nesedla tak, jak bylo potřeba. V 70.minutě přišla další šance. Nejprve na centr Falty nedosáhl před bránou Yunis, gólman jen vyrazil míč. Následoval centr Sladkého a neproměněná šance Plška. V závěru Sigma přečkala několik závarů, ale důležitou výhru už si dokázala pohlídat. Byť sudí Nenadál celkem nepochopitelně nastavoval šest minut.

"Myslím, že fotbalové krásy si moc diváci neužili. Spíše to bylo hodně bojovné utkání, hodně nasazení, myslím si, že málo kvality, hodně práce od hráčů soupeře i od našich. Taková ta efektivita a vůbec to, co dělá fotbal fotbalem, to znamená pohledné útočné akce, to postrádalo," řekl pro oficiální web nejvyšší soutěže trenér SK Sigma Václav Jílek. "Dnes jsme byli postaveni před jednoznačnou situaci, že to utkání potřebujeme zvládnout a uvědomovali jsme si, že i bod je v našem stavu málo. Jsem strašně rád, že jsme byli schopni se Bohemce vyrovnat v základních atributech. Hlavně po tom gólu, který byl trošku šťastný, jsme pracovali dobře do defenzivy. Chtěli jsme vyrážet ze středního bloku, věděli jsme, že Bohemka má výborné mužstvo postavené hlavně na brejkové situace a to jsme nechtěli dopustit tím, že bychom ji někde zbytečně naháněli. Chtěli jsme z toho kompaktního středového bloku vycházet do rychlých protiútoků a myslím si, že minimálně šest, sedm, osm šancí jsme tam měli a strašně mě mrzí, že jsme to nebyli schopní dotáhnout kolikrát ani do zakončení nebo střely. Musím říct, že z mého pohledu jsme to utkání kontrolovali a Bohemka si vynutila ten zásadní a největší tlak a ty dvě příležitosti až v nastaveném čase, kde jsme to i s dávkou štěstí přestáli. Z celkového pohledu jsme dneska vyhráli zaslouženě," podotkl Jílek.

Bohemians 19050:1SK Sigma Olomouc
(0:1)
Branky:13. Sladký
Rozhodčí:Nenadál – Horák, Vitner
ŽK:Jemelka, Yunis
Diváků:4377
Sestava Bohemians 1905:Fryšták – M. Dostál, Hůlka, Krch, Bartek – Reiter, Vaníček (68. Puškáč), Vacek (79. Jindřišek), F. Hašek, Záviška – Koubek (56. Nečas). Trenér Martin Hašek.
Sestava SK Sigma Olomouc:Buchta – Sladký, Beneš, Jemelka, Vepřek – Zahradníček, Houska (90. Chytil), Texl (71. Dvořák), Plšek, Falta – Yunis (88. Polom). Trenér Václav Jílek.

Trenér Václav Jílek po výhře na Bohemians

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip