Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 14.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Opilý a zfetovaný cizinec ujížděl v kradeném autě. Narazil do dodávky, škoda je 3,7 milionu

Krimi

14.10.2019

Autor: red

Kličkoval po dálnici, narazil do svodidel, ujížděl policii. Divoká jízda skončila nárazem do dodávky. Cizinec seděl v autě, po kterém v Rakousku vyhlásili pátrání, mělo polské registrační značky, řidič byl opilý a test na drogy odhalil kokain.

"V pátek 11. října dopoledne policisté na linku 158 přijali oznámení o kličkujícím rychle jedoucím vozidle Audi Q7 na dálnici D 1 ve směru z Brna na Olomouc. Vozidlo se při nestandardní jízdě mělo při jízdě otřít o svodidla. Policisté z dálničního oddělení Ivanovice na Hané se okamžitě vydali vozidlo zkontrolovat. Vozidlo spatřili na 7. km dálnice D 46 (exit Drysice). Řidiči dali pokyn k zastavení vozidla rozsvíceným nápisem 'STOP – POLICIE' současně s použitím výstražného a zvukového zařízení. Řidič nejprve zpomalil, ale vzápětí prudce zrychlil a sjel s vozidlem na 12. km (exit Brodek u Prostějova). Při sjezdu v pravotočivé zatáčce nepřizpůsobil rychlost, vyjel mimo komunikaci na travnatý pás, následně zpět na komunikaci, kde narazil do projíždějícího vozidla Iveco Daily. Kolegové z Jihomoravského kraje dálniční oddělení Ivanovice na Hané vzápětí řidiče zajistili a předali událost prostějovským kolegům ke zpracování. Při nehodě byli lehce zraněni oba řidiči vozidel. Celková škoda na vozidlech, svodidlech a dopravní značce přesáhla 3,7 milionu korun," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Řidičem Audi Q7 byl osmadvacetiletý cizinec, který se podrobil orientačním dechovým zkouškám na alkohol a dále testu na přítomnost jiných návykových látek. Testy ukázaly, že muž řídil pod vlivem alkoholu. Přístroj muži naměřil 0,29 a 0,24 promile alkoholu v dechu. Test na drogy byl pozitivní na kokain.

Policisté dále zjistili, že na vozidle Audi Q7 se nachází polské registrační značky, které k vozidlu nepatří. Po autě bylo vyhlášeno pátrání v Rakousku. Zajištěný cizinec putoval po ošetření do policejní cely. "Podle zákona o mezinárodní justiční spolupráci byl cizinec 12. října se souhlasem Krajského státního zástupce v Brně zadržen. Ve věci je vedeno řízení o předání osoby na základě evropského zatýkacího rozkazu. Cizinec je podezřelý z několika dopravních přestupků, které společně s dopravní nehodou šetří prostějovští dopravní policisté," uzavřel Hejtman.