Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 3.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora získala doma dva body za vítězství v prodloužení

Sport

19.9.2021

Autor: Petr Pelíšek

V 5. kole extraligy hráli hokejisté HC Olomouc doma proti Karlovým Varům. Mora dlouho vedla, když první branku zápasu dal David Krejčí, ale hostům se podařilo srovnat. Rozhodovalo se v prodloužení, které Kohouti zvládli.

Důležitý moment první třetiny přišel v čase 3:33, kdy si z levé strany vybruslil Krejčí a přesnou střelou otevřel skóre utkání. Od té chvíle diktovala tempo hry Mora. V 10. minutě to bylo o dva. Ondrušek vyslal vpřed Káňu, který trefil přesně nad lapačku brankáře. Mora mohla v první třetině náskok ještě zvýšit, leč nepovedlo se. I ve druhé třetině si více vyložených šancí připravovali Kohouti. Hosté mohli děkovat svému brankáři za to, že po čtyřiceti minutách prohrávají jen o dva góly. V poslední třetině však Hanáci o náskok přišli.  Na konci 43. minuty se k odraženému puku dostal Vondráček a trefil přesně. A o sedm minut později srovnal Flek. Utkání šlo za stavu 2:2 do prodloužení. Olomouc mohla rozhodnout už po dvou minutách, Švrček trefil tyčku. Dvacet vteřin před koncem prodloužení pak rozjásal stadion Kolouch.

„Mé pocity jsou smíšené. Mám radost z toho, jak jsme se prezentovali první dvě třetiny. Hráli jsme dobře jak směrem dopředu, tak i dozadu. Musím říct, že jsme se trochu báli rychlonohých karlovarských útočníků, nicméně zvládali jsme je dobře pokrývat a měli jsme naopak několik opravdu vyložených příležitostí, které jsme bohužel neproměnili. Třetí třetina ale byla z naší strany ustrašená a soupeři se podařilo vyrovnat. Bonusový bod pro nás byl ovšem zasloužený a chtěl bych za něj klukům poděkovat," řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

HC Olomouc – HC Energie Karlovy Vary 3:2 po prodl. (2:0, 0:0, 0:2 – 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Krejčí (J. Káňa, Kucsera), 10. J. Káňa (Ondrušek), 65. Kolouch (Strapáč) – 43. Vondráček (Redlich), 50. Flek (T. Rachůnek, Plutnar). Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla – Kajínek, Axman. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 4450.

HC Olomouc: Lukáš – Černý, Ondrušek, Škůrek, Švrček, Dujsík, Řezníček, Rašner – Káňa, Krejčí, Kucsera – Klimek, Nahodil, Kunc – Ostřížek, Knotek, Navrátil – Strapáč, Kolouch, Bambula. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
Vary: Novotný – Plutnar, Parkkonen, Pulpán, Dlapa, T. Hanousek, T. Havlín, M. Rohan – T. Rachůnek, Hladonik, Flek – Průžek, Kulich, O. Beránek – Koblasa, Miškář, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček. Trenéři Pešout a Mariška.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941