Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 10.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora druhý zápas s Plzní doma prohrála

Sport

23.3.2019

Autor: Petr Pelíšek

Čtvrtým zápasem pokračovala čtvrtfinálová série hokejové extraligy mezi HC Olomouc a Plzní. Stejně jako předchozí dva duely šlo o vyrovnané utkání. To nakonec vyhráli hosté, takže stav série je vyrovnaný 2:2.

Ve vyrovnané první třetině nepadla žádná branka. Ovšem blíže ke střelení gólu měli domácí, jenže kanonýr Irgl trefil v 16. minutě tyčku. Pak měli dvě velmi dobré šance hosté, ale Indrák ani Preisinger na brankáře Konráda nevyzráli.

Takže boj pokračoval za bezbrankového stavu i ve druhé dvacetiminutovce. O něco aktivnější a nebezpečnější byli hosté, ovšem Mora byla samosebou také aktivní. Navíc měla dvě přesilovky, ale i přes několik dobře rozehraných kombinací se nepodařili ani jednu z nich využít. Pak měla přesilovku Plzeň, ale domácí se ubránili bez potíží. Tři minuty a čtyřicet sekund před druhou pauzou hráli Kohouti další přesilovku. Ale opět z toho nic nebylo. V závěru druhé třetiny dostal dvě plus dvě minuty za vysokou hůl Švrček a Mora se musela bránit. „To byla náhoda. Byl jsem v souboji se Strakou, hráči dojížděli před bránu, Eberle najel na moji hokejku, takže to byla spíše taková nešťastná náhoda,“ řekl obránce HC Olomouc Jan Švrček. A bezbrankový stav platil i po čtyřiceti minutách hry.

Jen dvakrát dnes překonali Kohouti plzeňského brankáře.

Foto: Petr Pelíšek

Ovšem hned v úvodu třetí dvacetiminutovky už Plzeň přesilovku dokázala využít. Chvíli poté měla Olomouc další výhodu přesilovky. Blízko ke srovnání měl Nahodil, ale Frodl jeho pokus vyrazil. A vzápětí si poradil i se šancí Irgla. Další bitva této série spěla k finále. A veselejší to bylo pro hosty. Deset minut před koncem jeli hosté dva na dva a z pravého křídla prostřelil Konráda Straka. O dvě minuty později mohl využít olomouckou chybu Stach, ale naštěstí trefil jen tyčku. Šest a půl minut před koncem řádné hrací doby si hosté vybojovali naději. Využili přesilovou hru, kontaktní branku dal po přihrávce Jergla Nahodil. A k tomu dostali domácí výhodu další přesilovky. Jenže o tu se Mora sama připravila, když hrála v šesti … Což Plzeň potrestala. Ale náskok dvou branek neudržel dlouho, po chvíli snížil na rozdíl jedné branky Kolouch. Ale ani v power-play už Mora gól nedala.

„Bohužel, hostům se dařilo v první třetině lépe, zavřeli nás, nám se nedařilo se z toho dostat. Ale druhá a třetí třetině, to už to potom bylo lepší. Rozhodl první gól, tak to většinou bývá,“ řekl útočník HC Olomouc Aleš Jergl. „Závěr jsme měli dobrý, chybělo maličko a srovnali jsme. Ale věřím, že v úterý v Plzni to urveme a pak přijedeme do Olomouce rozhodnout,“ podotkl.

„Nechali jsme hosty odskočit na dva nula. Pak se nám podařilo snížit, jenže když jsme šli celkem do tlaku a měli přesilovku, tak jsme tam špatně střídali. Najednou z toho bylo oslabení, gól na jedna tři. Potom nám, myslím si, chyběla ještě tak minutka, abychom srovnali,“ podotkl obránce HC Olomouc Jan Švrček.

„V první třetině jsme byli lepší, ve druhé zase Olomouc. Ve třetí to vypadalo, že to bude o jednom gólu, ale nakonec tam napadaly. Jsem rád, že jsme byli šťastnější a srovnali na dva dva,“ řekl Ladislav Čihák.

„Zrodil se nám populární výsledek tři dva. V první třetině jsme byli pod tlakem. Obranné pásmo jsme ale hráli dobře, takže jsme si nenechali vstřelit branku. Do druhé jsme vstoupili o poznání lépe. Pak jsme nepřestáli dlouhé vyloučení a to byla chyba. Pořád jsme se zápasem chtěli něco udělat, bojovat a pracovat do konce, což se nám podařilo. Bohužel se nezdařilo vstřelit třetí branku,“ řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

HC Olomouc2:3HC Škoda Plzeň
(0:0, 0:0, 2:3)
Branky:54. Nahodil (Jergl), 57. Kolouch – 42. Allen (Nedorost), 51. Straka (Allen), 57. Gulaš (Čerešňák).
Rozhodčí:54. Nahodil (Jergl), 57. Kolouch – 42. Allen (Nedorost), 51. Straka (Allen), 57. Gulaš (Čerešňák).
Vyloučení:7:6
Využití:1:1
Diváků:5500
Sestava HC Olomouc:Konrád – Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Galvas, Švrček, Dujsík, Matai – Ostřížek, Knotek, Jergl – Burian, Strapáč, Irgl – Laš, Nahodil, Skladaný – Káňa, Kolouch, Holec. Trenéřři Jan Tomajko a Zdeněk Moták.
Sestava HC Škoda Plzeň:Frodl – Moravčík, Jones, Allen, Čerešňák, Pulpán, Vráblík, Kaňák – Nedorost, Kovář, Gulaš – Pour, Kracík, Indrák – Němec, Preisinger, Stach – Straka, Kodýtek, Eberle. Trenér Ladislav Čihák.

Foto: Petr Pelíšek

Foto: Petr Pelíšek

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

CARUSO PASTA & PIZZA

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Italská restaurace v Olomouci • pizza • těstoviny • polévky • saláty • focacce • dezerty • nápoje