Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 13.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Juliš má na začátku jara formu

Rozhovory

5.3.2020

Autor: Petr Pelíšek

Fotbalová Sigma našla střelce. Sice jen na půl roku, ale našla. Útočník Lukáš Juliš je v SK Sigma Olomouc na půlročním hostování z pražské Sparty. A pověst gólového hráče začal naplňovat prakticky okamžitě. Za Sigmu nastoupil ve třech zápasech a dal čtyři branky. Naposledy ve středu doma v poháru proti Jablonci pečetil olomouckou výhru třetí brankou.

Sigma si v poháru hladce poradila doma s Jabloncem. Bylo záměrem obranu soupeře překonávat rychlostí?
Myslím, že rychlost platí na každého. Hlavně jsme super drželi balon, kluci v záloze to hráli skvěle. Jablonec neměl skoro vůbec míč. Šlo o to, jestli dáme gól. Ten jsme potom dali a bylo to jednodušší.

Jasným prvkem ve hře proti Jablonci byly náběhy a dlouhé přihrávky.
Trenér to takhle chce hrát. Takto jsme hráli už v předchozích zápasech, třeba v Teplicích. Zatím se nám to daří a doufám, že to bude pokračovat.

Opět jste dal gól, jako v každém zápase, do kterého jste za Sigmu zatím nastoupil. Zatím vám spolupráce s mančaftem klape.
Nemůžu si to vynachválit. Škoda, že jsme neudělali také nějaké body v Opavě, protože si myslím, že to tam šlo. Ale zatím jsem osobně spokojený. Nejde však jen o góly, samozřejmě jsem spokojený, že je dávám, ale hrajeme dobře. Daří se nám kombinačně, to mám rád. Jsem spokojený.

Góly dáváte, dával jste je na podzim. Jste zpět v té potřebné pohodě?
Dával jsem je ve třetí lize na podzim, útočník potřebuje dávat góly. Na podzim mi to v béčku pomohlo. Teď jsem přišel sem, chytil jsem začátek a padá mi to tam. Proti Jablonci to byla šmudla, to už je takové, že do čeho člověk kopne, to tam padne. Doufám, že se mě to bude držet i dál.

Vy jste měl při zakončení spoustu času.
Ano. Špatně jsem si to zpracoval, zůstalo mi to pod nohou a kopl jsem do toho. Někdo to tam minul. Takhle jsem dal gól i v Opavě. Když jde přihrávka do druhé vlny, tak je tam více prostoru.

Vyhovuje vám tedy styl hry Sigmy a souhra se spoluhráči?
Třeba Hálič mi nahrává skoro na všechno. Jsem spokojený. Nejsou to nějaké bezhlavé centry. Kluci se podívají, kde s Mojmírem nabíháme a o to je to lehčí.

A vaše spolupráce s Mojmírem Chytilem zatím klepe výborně.
Vyhovuje mi, že Mojmír chodí do hlav, já hlavičky moc nevyhrávám dlouhodobě. Zatím se nám daří, hráli jsme spolu tři zápasy, uvidíme, co bude dál. Doufám, že to bude pokračovat až do léta.

Překvapila vás síla týmu, kvalita spoluhráčů?
Když mě sem pan Jílek posílal, tak mi říkal, že to tak bude. Takže jsem nebyl překvapený. Ale ty kluky znám, viděl jsem jejich zápasy, hráli jsme proti nim se Spartou. Vždycky jsem říkal, že jsou dobří, že nemají být třeba až desátí. Pak jsou tam samozřejmě takové ty věci, jestli dáte v Opavě gól nebo ne. Kdyby mi to tam na začátku neuskočilo, tak jsme třeba vyhráli a jede se dál.

Proti Jablonci také byla podstatné obrana. Až na závěr jste soupeře skoro k ničemu nepustili.
Kluci hráli skvěle. Pak za stavu tři nula už je to takové uvolněné. Ale kluci hráli skvěle. Jablonec měl jen jeden závar na začátku a pak až ten gól na konci. Hráli vzadu výtečně. Což by tak mělo být. Když udržíme vzadu nulu, tak bychom měli bodovat.

A když k tomu vy dáte gól v každém zápase, tak bude Sigma vítězit.
Samozřejmě se to odvíjí od toho, když dobře bráníte. A když pak dáte gól, tak je to dobré. I herně nám to proti Jablonci sedělo, dali jsme gól, vedli jsme. To se pak hraje lépe, než když prohráváte nula jedna. To je pak těžší. Ten první gól byl důležitý, to byl klíč k postupu.

Sigma je v semifinále poháru. Je to velká motivace, možnost hrát o trofej?
Říkali jsme si to před utkáním, že to jsou dva zápasy do finále. A už to je super.

Vy osobně byste asi nebyl moc rád, kdyby Sigma měla hrát proti Spartě?
Doufám, že to tak nebude. A když ano, tak doufám, že ji kluci zase porazí. Ale nechci, aby se hrálo se Spartou.

V sobotu hrajete zase doma proti Jablonci. Ten ligový zápas zřejmě bude těžší.
Určitě ano. V sobotu to bude úplně jiný zápas. Ve středu nám to fakt sedlo celkově. Vůbec jsme neztráceli balony v přechodové fázi, dávali jsme góly.

Je to hodně zvláštní situace – hrát v týdnu dvakrát se stejným soupeřem doma?
Nikdy jsem to ještě nezažil. Hrát takhle po třech dnech se stejným týmem. Ale myslím, že je to spravedlivější, než kdybychom měli někoho, kdo pohár v týdnu nehrál. Bude to pro oba stejné. Uvidíme, jestli to zvládneme. Doufám, že ano.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Dámské turistické boty z kvalitní nubukové kůže, skvělá obuv i do terénu a na houby.

Celá podešev je přišitá ke svršku, nehrozí rozlepení. Další pozitivum je pohodlí a polstrovaná kožená stélka.
V nabídce více barev i modelů.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc
otevřeno Po-Pá-9-18 hod.
So - 09-12 hod.
www.obuvhulman.cz
www.obuv-mustang.cz