Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 6.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hubník: Nejdůležitější je pro mě zdraví

Sport

22.7.2021

Autor: Petr Pelíšek

Když začínal v první lize, tak nejmladší členové kádru ještě nebyli na světě. Kapitán SK Sigma Olomouc Roman Hubník se v sedmatřiceti letech chystá na jubilejní dvacátou profesionální sezónu. „Ti kluci, kteří přišli teď to týmu mladí, ještě nebyli na světě, když jsem začínal v lize,“ řekl Hubník.

Jak moc bude Sigma odlišná od způsobu hry, kterým se prezentovala pod trenérem Látalem?
Samozřejmě každý trenér má spoje praktiky. Věřím, že to, co jsme v přípravě natrénovali, přeneseme do zápasů. A budeme plnit trenérovy pokyny. Věřím, že pokud budeme aktivní po celém hřišti, tak nám to přinese ten kýžený úspěch a hlavně body.

Jak se cítíte v sedmatřiceti letech před další sezónou?
Cítím se dobře. Ten věk je jenom číslo. Pro mě je nejdůležitější zdraví, jako pro každého hráče. Od toho se všechno odvíjí. Věk je jedna věc, ale druhá je také aktuální forma. Podle toho se bude také trenér rozhodovat. Pokud nebude, tak pak má kam sáhnout. Ale zdravotně se cítím dobře, to je pro mě nejdůležitější.

Pamatujete si, kolikátá sezona to pro vás bude?
Jestli se nepletu, tak už to bude devatenáctá sezóna. Plus minus. Ti kluci, kteří přišli teď to týmu jako mladí, ještě nebyli na světě, když jsem začínal v lize.

S jakým cílem půjdete do sezóny vy osobně?
Samozřejmě pro mě je nejdůležitější zdraví. A pak týmový a klubový úspěch. Pro to fotbal hraju. Minulá sezóna pro nás ani fanoušky nebyla ideální, věřím, že zase budou lidé přicházet na stadion, fotbal znovu budeme dělat zejména pro fanoušky. Což je strašně důležité, cítit fanoušky za zády. Je to neskutečný pocit. Rok jsme prakticky odehráli bez fanoušků. Ty pocity nebyly ideální, ale věřím, že to bude čím dál tím lepší.

Je Sigma silnější než v minulé sezoně?
Věřím, že je silnější. Kluci, co přišli, tak nejenom fotbalově, ale i povahově, zapadli velice dobře. Což je velice důležité. Věřím, že se udělá takový tým, který bude hladový po úspěchu a že úspěch uděláme.

Na co si troufáte?
Netroufám si na nic. Jsme teprve na začátku toho, co bychom chtěli dělat. Věřím, že to, co po nás trenér chce, přeneseme do zápasů a že to bude každým kolem lepší a lepší.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip