Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 2.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: otevření mostu u Bristolu, Giselle i One Human Show Simony Babčákové

Tipy a názory

27.2.2020

Lenka Šimková

Poslední únorový čtvrtek s sebou přinese dlouho očekávané otevření mostu u Bristolu. Ale nebojte, bude se toho dít mnohem víc.. ;-)

Otevření mostu u Bristolu

Už dnes dojde k otevření mostu u Bristolu pro individuální automobilovou dopravu. Ovšem nadšení dlouho nevydrží, hned v pondělí 2. března totiž dojde k úplné uzavírce mostu na Masarykově třídě. Na tom zůstane ponechán pouze průchod pro chodce, tramvaje ani auta přes něj neprojedou. Více zde →

KAM ZAJÍT?

14:00 / Můj příběh / kino Metropol
16:30 / Art & Print - Sbírka grafiky Muzea umění Olomouc / Muzeum umění
17:00 / Knihy na cucky o angažované literatuře / Divadlo na cucky
17:30 / Žitá reinkarnace / kino Metropol
18:30 / Seijiro Murayama (JP) a Jean Luc Guionnet (FR) / Muzeum umění
19:00 / Klíče k sebedůvěře / Nová Akropolis
19:00 / Koncerty mladých olomouckých talentů / Reduta
19:00 / Herci na ležáka / Divadlo Tramtarie
19:00 / Giselle / Moravské divadlo
19:00 / One Human Show Simony Babčákové / Hotel Flora
19:00 / Písně, šansony a další harampádí / Divadlo na Šantovce
20:00 / BluesPower / Bounty Rock Cafe
20:00 / Tři Dřeva / Kabaretní scéna Nabalkoně

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí.

Narozeniny dnes slaví modelka a herečka Jitka Kocurová (*1979), herečka Kate Mara (*1983) a kytarista skupiny Iron Maiden Adrian Smith (*1957). Své 88. narozeniny by letos oslavila také Elizabeth Taylorová.

Svátek má Alexandr

Pokud máte volné odpoledne, tak můžete už ve 14:00 zajít do kina Metropol na Můj příběh, snímek na motivy bestselleru Zory Castillo Calaway, inspirovaného skutečným životním osudem. Vstupenky za 70 korun koupíte tady. V 16:30 proběhne v Muzeu umění komentovaná prohlídka výstavy Staré grafiky s její autorkou Helenou Zápalkovou, v 18:30 pak v Trojlodí muzea proběhne koncert experimentální hudby, na kterém vystoupí duo muzikantů Seijiro Murayama a Jean Luc Guionnet. Ty doprovodí performerka, skladatelka a hudebnice Lucie Vítková. A dnes odpoledne se můžete těšit i na další knižní setkání v Divadle na cucky. Únorové Knihy na cucky začnou tradičně v 17:00 a tentokrát se zaměří na literaturu angažovanou, aktivistickou, ať už v oblasti ekologie, lidských práv nebo například kultury. Vstupné je 70 korun.

Jestli máte chuť strávit čtvrteční večer v divadle, tak Moravské divadlo nabídne v 19:00 balet o kontrastu dvou světů s názvem Giselle. Vstupenky pořídíte tady. Divadlo Tramtarie má ve stejný čas na programu Herce na ležáka. Oblíbení herci z Tramtarie i Moravského divadla spojí své síly a představí se ve stand up výstupech, ovšem pokud nemáte vstupenku, tak vás musíme zklamat. Představení je tak oblíbené, že už hlásí vyprodáno. Zajít ale můžete také na One Human Show Simony Babčákové, která se představí od 19:00 v Hotelu Flora. Vstupenky koupíte tady. V Divadle na Šantovce vás tentokrát v 19:00 čeká recitál s názvem Písně, šansony a další harampádí, na který koupíte vstupenky zde. Ve stejný čas můžete zajít také do Reduty, a to na Koncert mladých olomouckých talentů, o hodinu později se těšte na hudební uskupení Tři Dřeva v Kabaretní scéně Nabalkoně a nebude chybět ani koncert v Bounty Rock Cafe. Tentokrát se zde publiku představí kapela BluesPower.

Hezký čtvrtek!