Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 6.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: je tu lockdown

Zprávy z regionu

22.10.2020

Jan Procházka

Je tu čtvrtek. A první den druhého kola lockdownu.

Narozeniny dnes slaví slovenský hokejista Miroslav Šatan (*1974), francouzská herečka Catherine Deneuve (*1943) herec Jeff Goldblum (*1952) a herec Christopher Lloyd (*1938).

Svátek má Sabina

Co se dnes bude dít? Nic. Jednoduchá odpověď. Dnešním dnem začíná lockdown České republiky. K již zavřeným provozům přibyly obchody a služby. Zavřeno je prakticky vše, stejně jako na jaře ale platí řada výjimek. Kromě provozoven takzvané kritické infrastruktury jsou otevřeny i některé další obchody či služby. Nakažení koronavirem podle odborníků nehrozí (nebo je riziko nižší či snesitelné) například v květinářství, myčce aut či železářství. Více informací najdete v našem včerejším článku.

Že jsou opatření kolem koronaviru poněkud zmatená, o tom asi není třeba vést debatu. Co se stane, když se "s někým potkáte"? Jak celý proces vypadá, jak (ne)funguje a co vás vlastně čeká, když spadnete do systému, kterému se snad už přestalo říkat Chytrá karanténa? Zmapovali jsme pro vás toto téma a přinášíme vysoce aktuální článek

I dnes si můžete pustit kulturu do svých domovů. Přestože se jedna z našich oblíbených rubrik jmenuje Kalendář akcí, v této době v něm najdete už jen pozvánky na streamy všeho druhu. Nahlédněte, inspirujte se. A dávejte na sebe pozor!