Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 15.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: dokončený mural, Ole, McQueen, Gatsby i varhanní koncert

Tipy a názory

13.9.2018

Autor: Zuzana Doleželová

Čtvrtek je tady a bude plný kulturních akcí. Na co se můžeme v Olomouci těšit? Tak třeba bude dokončena obří malba na Passingerově mlýně, zajít můžete do kina i divadla, ale také na varhanní festival.

Street Art a Wild Drawing

Určitě jste si už všimli, že v Laffayetově ulici je v rámci Street Art Festivalu celý týden pořádně rušno. Streetartový umělec Wild Drawing začal malovat mural už v neděli. A právě dnes bude obří dílo dokončeno. V 16:00 bude přímo na místě otevřena chill out zóna, kde si dáte pivo od Pivovaru Chomout a něco na zub od Coffee Library. Hudbu nachystají kluci z Metro chill out club. Kdo se bude chtít potetovat, může se domluvit se Štěpánkou Coufalovou. ;) Pro diváky bude připraveno zázemí s občerstvením, workshopy a dílnou pro děti...

A skvělý tip máme pro všechny ženy, které touží po dokonalé postavě: Contours na Pasteurově slaví narozeniny a rozdává členství za skvělé ceny. Navíc pro vás bude připraveno sladké překvapení od Martiny Tovaryšové, růžové šampaňské, spousta ochutnávek. Tak sem skočte. :)

Dnes začíná v Mendelově sále Vlastivědného muzea výstava fotografií Jindřicha Štreita a jeho žáků nazvaná Život Integry očima studentů a Jindřicha Štreita. Vernisáž se uskuteční v 17:00, výstava je veřejnosti přístupná od pátku.

V 19:00 je na programu Divadla Tramtarie jedno z nejuznávanějších děl americké literatury 20. století ve skvělém zpracování - Velký Gatsby. A lístky ještě jsou, seženete je tady.

Ole bydlí v Oslu. Je mu právě 25 let a nezvládá to zrovna dobře... V 19:00 byste měli zajít do Divadla na cucky, kde hrají inscenaci Ole je frajer. Vstupenky rezervujte zde.

chrámu sv. Mořice pokračuje 50. ročník Mezinárodního varhanního festivalu. Za varhany usedne Aleš Bárta, na saxofon se představí Roman Fojtíček. Zazní J. S. Bach, L. Boëlmann, O. Mácha. Vstupné je 150 korun.

Země úsměvů patří k těm operetám, kdy se divák vydá do divadla prožít příjemné chvíle s jasně vystavěným příběhem a s lehce zapamatovatelnými melodiemi - takový je program Moravského divadla v 19:00.

Soubor Olivy se po prázdninách vrací na prkna, která znamenají impro. Odpočinutí opět vytasí své dovednosti přímo před vašimi zraky, a to v 19:00 v Divadle hudby. Vstup je 150 korun.

Zkrátka nepřijdou ani filmoví fanoušci. V kině Metropol dávají od 20:00 snímek McQueen. Příběh sleduje mimořádný osud jednoho z nejvýraznějších umělců našeho tisíciletí, který v 27 letech stanul v čele Givenchy, aby následně založil svou vlastní úspěšnou módní značku. Ukazuje divokou krásu a odvážnost jeho originálních modelů, skrze rozhovory s jeho nejbližšími kolegy a přáteli, rodinou i s návrhářem samotným poprvé rozkrývá i jeho osobní traumata, která silně ovlivnila jeho tvorbu a zřejmě mu také předčasně zkrátila život... Zajímavá podívaná. Za lístek zaplatíte 130 korun.

Krásný čtvrtek všem!

Autor článkuZuzana Doleželovádolezelova@olomouc.cz

Zuzana Doleželová
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip