Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 15 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Švankmajerův Hmyz, Mňága i fake news

Tipy a názory

14.3.2018

Autor: Jan Procházka

Pěknou středu přejeme! Co se dnes bude dít? Máme toho pro vás hodně, určitě si vyberete.

V S-klubu dnes zahraje Mňága a Žďorp. V S-klubu dnes zahraje Mňága a Žďorp. Foto: Jan Procházka

Čeští filmoví tvůrci kráčeli a kráčí po mnoha cestách, někdy v hlavním proudu a někdy se z něj více či méně vzdálí. V českém filmu je ale osobnost, která si od počátku vyšlapávala cestu vlastní, tak originální, že sotva najde srovnání i ve světovém měřítku. Jan Švankmajer. Třiaosmdesátiletá legenda letos představuje svůj nový film Hmyz. A jako vždy se jedná o mimořádnou událost. Dnes tenhle počin, který rozhodně není pro každého, dává Metropol.
U-klub je momentálně mimo hru, o pravidelný jarní koncert Mňágy a Ždorp ale Olomouc nepřijde. Valmezská parta je ve skvělé kondici a večer zahraje pro změnu v S-klubu. Horký tip pro dnešní večer!
Dnešní den ale nabídne i vážnější zážitky. V Moravském divadle dávají operní epilog Bohuslava Martinů: Řecké pašije v režii Jana Antonína Pitínského. Pokud jste tohle představení ještě neviděli, určitě si ho nenechte ujít. Je to opravdu mimořádná podívaná.
A zajímavá akce se chystá i v Divadle na Šantovce. Tam Lukáš Hejlík v rámci svého LiStOVáNí  přiveze Nejlepší knihu o fake news. Navazuje tak na úspěšnou adaptaci Ekonomie dobra a zla a přináší na jeviště vtipnou, neotřelou scénickou formou další vysoce aktuální vědecko-naučný text. 

Veškeré akce, které se dnes konají, naleznete v našem Kalendáři. Tak krásnou středu!

Autor článkuJan Procházkaprochazka@olomouc.cz

Jan Procházka
Reklama

Jízdní kola Řehulka

Katalog firem » Obchod » Sportovní obchody » Cykloprodejny, elektrokola, prodej koloběžek

Prodej jízdních kol zn: Kellys a Galaxy, CTM. ZDARMA montáž příslušenství, úpravy a záruční servis. Velký výběr doplňků a náhradních dílů. Splátkový prodej - možnost nulové akontac...