Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 13.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Na Escobara do autokina i filharmonii online

Tipy a názory

27.5.2020

Jan Procházka

Je tu středa. Jaká bude?

Narozeniny dnes slaví komik Luděk Sobota (*1943), rychlobruslařka Martina Sáblíková (*1987), britský kuchař Jamie Oliver (*1975) či americká zpěvačka Dee Dee Bridgewater (*1950).

Svátek má Valdemar

Po ulicích už můžeme bez roušek, za pár dnů začne open air divadelní festival, zatím ale prim hrají kina. Metropol má dnes vskutku ženský program, alespoň co se týče titulů. Zajít můžete na Malé ženy či Vysokou divku. I Premiere Cinemas má nasazeny tituly s ženskými hrdinkami. Třeba snímky Poslední aristokratka, Podivuhodná proměna Harley Quinn či nová verze slavného románu Emma...

Zajít, nebo spíš zajet, ale můžete také do autokina. Před Šantovkou si z pohodlí svého auta můžete vychutnat film Escobar.

A ještě jedna lahůdka. Moravská filharmonie pokračuje v online koncertování. Dnes od 19 hodin si můžete dopřát na jejím webu komorní program nazvaný Napříč stoletími. Ten přinese posluchačům hudební zážitek hned z několika období – zazní na něm skladby soudobé hudby, ale i barokní hudební „perly“ a známé kusy z období romantismu.

Tak krásnou středu!