Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 7.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: da Vinci v Šantovce, Anna Karenina i filmová podívaná

Tipy a názory

23.10.2017

Autor: Lenka Šimková

Nevím jak vám, ale mně tohle podzimní deštivé a mlhavé období nikdy dobrou náladu nevykouzlí. Proto už od rána přemýšlím, čím si vylepšit den. A pondělí v Olomouci toho nabízí opravdu hodně!

V Tramtarii dnes dávají Annu Kareninu. V Tramtarii dnes dávají Annu Kareninu. Foto: Jan Procházka

Tak třeba se můžete těšit na da Vinciho v Šantovce. Ale pozor! Nejedná se o žádné obrazy od známého malíře Leonarda da Vinciho, ale o zcela špičkového operačního robota, kterého při své práci využívají specialisté z Fakultní nemocnice Olomouc. Od 9 do 18 hodin budete mít možnost vyzkoušet si na vlastní kůži práci s tímto přístrojem. A když už budete v Šantovce, tak nezapomeňte navštívit naši výstavu fotografií v prvním patře.

Od 19 hodin nabídne Divadlo Tramtarie Annu Kareninu. Na milostné drama o ženě, která volí mezi dvěma osudovými muži už však mnoho lístků nezbývá, tak neváhejte s rezervací. Vstupenky pořídíte za 250 korun. Divadlo na cucky naopak láká na groteskní příběh tří osamělých lidí, kteří se společně ocitli v jednom pokoji a elegantně se snaží zbavit samoty. Lístky na grotesku s příznačným názvem Už nikdy sám můžete rezervovat zde.

Pokud místo divadla preferujete kino, tak by vás mohl zaujmout snímek Camino na kolečkách, který od 20 hodin nabídne kino Metropol. Jedná se o dokumentární snímek, který vznikal na šest set kilometrů dlouhé Svatojakubské pouti a přináší pohled na Jana Duška, který se divákům snaží ukázat, že i s invalidním vozíkem se člověk může vypravit za dobrodružstvím. Stačí jen chtít.

Ať už se rozhodnete strávit pondělní den jakkoliv, nezapomeňte vykročit do začátku týdne tou správnou nohou :)

Autor článkuLenka Šimkovásimkova@olomouc.cz

Lenka Šimková
Reklama

SUN CAFE

Katalog firem » Restaurace, stravování » Bary a kavárny

SUN CAFE je stylovou kavárnou s moderním interiérem, kam si můžete zajít na vynikající italskou kávu Oro, čaj a další ze sortimentu teplých, studených, alkoholických i nealkoholických nápo...