Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Bílá pastelka, Jirka Kolbaba, Herci na ležáka, víno i koncerty

Tipy a názory

16.10.2019

Lenka Šimková

Středa nám přináší nejen polovinu týdne, ale také spoustu zajímavých akcí. Dnes nás čekají koncerty, divadelní představení, vinná degustace, cestovatelská přednáška a také jedna dobročinná akce. Podívejte se společně s námi, co všechno se dnes v Olomouci chystá.. ;-)

KAM ZAJÍT?

18:00 / Rozvojový večer se Stanislavem Havlíčkem z Lékařů bez hranic / Mozarteum
18:00 / J. Kolbaba-Etiopskou vysočinou k původním kmenům Afriky / kino Metropol
19:00 / Klávesové nástroje v proměnách staletí / ZŠ Komenium
19:00 / Herci na ležáka / Divadlo Tramtarie
19:00 / Così fan tutte / Moravské divadlo
19:00 / Lordi / Divadlo na Šantovce
20:00 / Existenciální večer s Jiřím Charvátem / Divadlo na cucky
20:00 / Michal Prokop a Framus Five / Sklub
20:00 / BLUESBERG & Bužma / Bounty Rock Cafe

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví herečka Veronika Žilková (*1961) a americká herečka Suzanne Somers (*1946).

Svátek má Havel

Už dnes bude u příležitosti Mezinárodního dne bílé hole probíhat již 20. ročník celonárodní veřejné sbírky Bílá pastelka. V ulicích tak dnes můžete potkat dobrovolníky v tričkách s logem sbírky a za 30 korun si u nich koupit pastelku. Výtěžek sbírky podpoří služby pro zrakově postižené v celém Olomouckém kraji, ale rovněž celostátní projekty. Více se dočtete tady

Minulý týden jsme vás informovali o proměně a rozšíření obchůdku U Zeleného věnce na Dolním náměstí a dnes už v 10:00 dojde k jeho slavnostnímu otevření. Stavte se třeba cestou z práce nakoupit lokální produkty, nebo si vychutnejte lahodnou kávu s sebou. ;-)

Kino Metropol dnes pořádá jednu z oblíbených cestopisných přednášek známého českého cestovatele Jirky Kolbaby. Ten divákům od 18:00 prozradí, jaká je cesta Etiopskou vysočinou až k původním kmenům Afriky. Volná místa ještě jsou a vstupenky koupíte tady. V Arcidiecézním muzeu vás ve stejný čas čeká přednáška Stanislava Havlíčka z Lékařů bez hranic, která mimo jiné pojednává o jeho prožitcích a zkušenostech z mise v Jižním Súdánu. Pokračuje také Podzimní festival duchovní hudby, který dnes od 19:00 nabídne ve Freskovém sále ZŠ Komenium koncert s názvem Klávesové nástroje v proměnách staletí. Vstupenky za 150 korun koupíte tady.

Zajít můžete také do divadla. To Moravské uvede v 19:00 Mozartovu komickou operu Così fan tutte. Ta je považovaná za jednu z vrcholných Mozartových oper a v letošním roce slaví kulatých 230 let od svého vzniku. Vstupenky koupíte tady. Divadlo Tramtarie má v 19:00 na programu Herce na ležáka. Oblíbení herci z Tramtarie i Moravského divadla spojí své síly a představí se ve stand up výstupech. Večerem provází Marek Zahradníček, ovšem pokud nemáte vstupenku, tak vás musíme zklamat. Představení je tak oblíbené, že už hlásí vyprodáno. Pestrý večer chystá také Divadlo na Šantovce. To ve stejný čas uvede představení Lordi s Martinem Hofmannem v hlavní roli. Jako doprovodný program, před samotným představením, vás čeká degustace vín z Vinařství Václav, které si pro vás přichystalo mimořádná vína. Jedná se o butikové vinařství z Velkopavlovické vinařské podoblasti se sídlem v Hustopečích. Veškeré informace o tom, jaké vstupenky na představení jsou ještě k dispozici, se dozvíte tady.

Také dnes pokračuje série speciálních říjnových koncertů, které pořádá Český rozhlas Olomouc u příležitosti oslav sedmdesáti let od svého založení a pětadvaceti let od obnovení vysílání. Zajít tak můžete ve 20:00 do Sklubu na koncert Michala Prokopa se skupinou Framus Five, vstupné je 70 korun. A o pořádnou dávku muziky nebude nouze ani v Bounty Rock Cafe, kde ve stejný čas vystoupí olomoucká kapela Bluesberg s písničkářem Bužmou jako hostem. Za vstup zaplatíte 150 korun.

Užijte si středu!