Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 2.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Oslavy Českého rozhlasu Olomouc vrcholí sérií koncertů

Tipy a názory

10.10.2019

Autor: red

V letošním roce Český rozhlas Olomouc slaví 70 let od svého založení a 25 let od obnovení vysílání. Vrcholem oslav jsou speciální říjnové koncerty popového, rockového i folkového žánru, které jsou navíc dostupné široké veřejnosti díky symbolickému vstupnému 70 a 25 korun.

Jako první zahraje a zazpívá legenda českého folku Pavel Žalman Lohonka se svou kapelou.  Koncert proběhne v úterý 15. října v 19:00 v Redutě. Pavel Lohonka právem patří mezi české folkové legendy a je jedním z tvůrců, kteří ovlivnili dnešní podobu české folkové scény. V sezoně 2019 skupina přináší svým fanouškům film na DVD, doplněný i o audionosič s filmovou hudbou.

Na druhém koncertu vystoupí dlouholetá stálice české hudební scény Michal Prokop, kterého doprovodí skupina Framus Five. Akce se uskuteční ve středu 16. října ve 20:00 v S-Klubu. Pro mnohé kritiky a fanoušky nepřekonatelný zpěvák, který svou plodnou hudební kariéru, jež bývá spojována s kapelou Framus Five a hudebními žánry blues, rock a soul, zahájil už v době vysokoškolských studií v 60. letech. Prokop je osobností s širokým záběrem činností - skladatel, kytarista, moderátor, bývalý politik, je nositelem významných ocenění.

Do třetice přímo ve Velkém studiu na Horním náměstí proběhne ve středu 23. října ve 20:00 křest CD Narozeninové bonbonky Českého rozhlasu Olomouc. Jedná se o CD mluveného slova s nejlepšími rozhlasovými hrami a četbami, které byly natočeny v Českém rozhlase Olomouc v posledních letech. Celý tento večer zpříjemní svými autorskými šansony Anna Jelínková a Richard Mlynář. 

Pomyslnou třešničkou na dortu je tradiční Den otevřených dveří Českého rozhlasu Olomouc. Ten se uskuteční v pondělí 28. října od 9:00 do 17:00. Zájemci mohou navštívit Český rozhlas Olomouc a prohlédnout si studio, ze kterého se vysílá každý den už od páté hodiny ranní. První prohlídka studia začíná v 9:00 a poslední bude v 17:00, prohlídky začínají každou čtvrthodinu, počet osob ve skupině je omezen. Průvodce budou dělat moderátoři a redaktoři Českého rozhlasu Olomouc.

"Našim posluchačům, ale samozřejmě nejenom jim, se vždycky snažíme nabídnout pestrou paletu různých zážitků. Věřím, že každý si s nabídky vybere svůj oblíbený žánr," říká ředitel Českého rozhlasu Olomouc Josef Podstata.

Reklama

Café Restaurant CAESAR

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Restaurace se nachází v centru města u orloje v budově historické radnice. Kapacita 150 míst. Nabízíme regionální speciality, mezinárodní kuchyni i široký výběr z masových pokrmů, ryb, sa...