Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 8.8 °C

Přirozenou cestou: obchůdek na Dolním náměstí se mění a rozšiřuje sortiment. Nově si vychutnáte kávu i lokální produkty

Zprávy z regionu

9.10.2019

Lenka Šimková

Kdo by neznal malý obchůdek U Zeleného věnce, který v podloubí stejnojmenného domu na Dolním náměstí funguje už řadu let a nabízí nepřeberné množství přírodních produktů pro zdraví, aromaterapeutické produkty, koření a velký výběr rozmanitých druhů čajů. Od příštího týdne dojde u obchůdku hned k několika změnám. Jednak se rozšíří stávající prostory, a tím i sortiment nabízeného zboží, a firma již bude vystupovat jen pod názvem Přirozenou cestou. Takže až příště půjdete kolem a neuvidíte vývěsní štít oblíbeného podniku, tak se nemusíte bát, že by jej zrušili, právě naopak... ;-)

"Stávající prostory byly poměrně malé a vzhledem k tomu, že se nabídku produktů snažíme neustále obohacovat a vyjít tak vstříc co nejvíce zákazníkům, rozhodli jsme se obchod rozšířit i o sousední prostor, který se uvolnil. Díky tomu můžeme do naší nabídky zařadit mnohem více produktů od stávajících dodavatelů, ale také ji obohatit o zcela nové," uvádí Stanislav Hyrák, manažer společnosti Přirozenou cestou. Úplnou novinkou v sortimentu je třeba káva z rodinné pražírny CaféGape v Lošově. Tu si můžete koupit nejen v balení domů, ale také čerstvě uvařenou do kelímku. A variant nápojů, které vám obsluha připraví s sebou, bude víc. "Samozřejmě hlavní v nabídce nápojů bude káva, ale když někdo bude chtít čaj, tak mu rádi uvaříme čaj s sebou. Pro mlsné jazýčky máme v plánu kakao a děláváme také dětský bio punč, který už pár let prodáváme nejen dětem, ale i řidičům, a od příštího měsíce jej opět najdete u nás v nabídce," doplňuje s úsměvem Hyrák. Kromě kávy najdou návštěvníci v této části prodejny také pestrou nabídku čajů od česko-rakouské firmy Sonnentor, dále speciální nabídku čajů zapojených do projektu Dyzajn k sežrání, kdy se na etiketách objevuje řada známých osobností, a nově i řadu produktů od lokálních dodavatelů, jako třeba čokolády z Troubelic, oplatky z Bílé Vody nebo sušené ovoce ze Samotišek.

Teď na místě nové části obchůdku ještě panuje čilý stavební ruch, ale od příštího týdne si už můžete přijít prohlédnout rozšířenou nabídku sortimentu.

Foto: Jan Procházka

Obchůdek Přirozenou cestou

adresa: Dolní náměstí 8, Olomouc
otevřeno: po-pá 9 - 18; so 9 - 12
telefon: 585 229 777
mobil: 773 200 602
web: prirozenoucestou.cz
Facebook: prirozenoucestouol

Rozšíření obchůdku do dvou místností a navýšení nabízeného sortimentu však nejsou jediné změny, které se chystají. "Opouštíme název obchůdek U Zeleného věnce, protože to vystihuje jen část prodejny, a nově budeme vystupovat pod jednou značkou, Přirozenou cestou, která všechny naše aktivity propojuje. Jelikož ale chceme zpřehlednit nabídku sortimentu, tak na místě původního obchůdku bude sekce s názvem Bylinky a aromaterapie a v nové části půjde o sekci Káva, čaj. Hlavní produkty tedy zvýrazníme, návštěvníci uvidí krásné nové polepy i na výlohách a hned tak budou vědět, do které části obchůdku mají zavítat," vysvětluje Hyrák. Na slavnostní otevření se můžete těšit už příští středu, 16. října od 10 hodin, a zúčastní se jej také známý fotograf Jindřich Štreit. Zkušební provoz bude probíhat od pondělí 14. října.

V původní prodejně dojde k rozšíření stávajícího sortimentu, nová část se zaměří převážně na kávu, čaj a lokální produkty.

Foto: Jan Procházka

Společnost Přirozenou cestou, s.r.o., která obchůdek na Dolním náměstí provozuje, funguje jako takzvaná sociální firma, která zaměstnává osoby znevýhodněné na trhu práce. "Na firmě máme momentálně devadesát procent znevýhodněných osob, konkrétně jde o tři vozíčkáře, tři osoby se zdravotním postižením a dvě osoby pečující o osobu blízkou. Rozšířit obchůdek o nové prostory a možnost nabídnout práci dalším lidem bychom si nemohli dovolit bez podpory Evropského sociálního fondu OPZ. Jejich pomoci si nesmírně vážíme a jsme rádi, že díky ní můžeme nejen nabídnout větší sortiment zákazníkům, ale že jsme mohli náš tým rozšířit o další tři zdravotně znevýhodněné zaměstnance. Velmi si také vážíme dlouhodobé podpory Magistrátu města Olomouce a jsme rádi, že sociální témata jsou pro představitele našeho města velmi důležitá," dodává Hyrák.