Reklama

Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert, venku je 24.3 °C

Dnešek: Můj romantický příběh i autorské čtení

DNEŠEK

26.3.2024

Jan Procházka

Je tu úterý. Jaké bude?

16:00 / Výstava Eduard Hölzel a jeho nakladatelství a výstava ke knize Olomouc v roce 1894 / Červený kostel
17:00 / Spisovatelé do knihoven: Štěpán Kučera / Červený kostel
18:00 / Večer s klasikou ve Vile Primavesi: Rok české hudby vol. 1 / Vila Primavesi
18:00 / Tajuplná Afrika / Art Rubikon
18:30 / Radovan Jurka: Havaj, život a zkáza / Telegraph
19:00 / Můj romantický příběh / Divadlo Tramtarie
19:00 / Umělec & člověk: Van Dyck / Arcidiecézní muzeum
20:00 / Solnej Sloup / Kateřinská 10

Dnes večer se můžete odreagovat třeba na divadelním představení. Tramtarie uvede romanticky neromantickou komedii o hledání ideálního protějšku pro život s názvem Můj romantický příběh. Hlavními hrdiny jsou kolegové Tom a Amy, kteří se spolu tak trochu omylem vyspí po firemním večírku. Následně začnou rozvíjet vztah a oba si brzy musí odpovědět na stejnou otázku, a to, zda-li zůstat singl a dál hledat ideální protějšek, anebo se spokojit s někým, kdo v jejich očích pomyslná kritéria nesplňuje...

Spisovatel Štěpán Kučera vydal několik povídkových sbírek i romány Projekt Gilgameš, Největší lekce dona Quijota a Gablonz/Jablonec. Byl několikrát nominován na cenu Magnesia Litera. Příležitostně působí i jako knižní redaktor a editor, píše také písňové texty pro libereckého písničkáře Karla Pazderu a kapelu NekrmiT. Dnes bude v Červeném kostele číst ze svého díla v rámci projektu Spisovatelé do knihoven.

Anthonis van Dyck byl vlámský barokní malíř a grafik ze sedmnáctého století. Stal se žákem Rubensovým, od něhož se ovšem lišil svým temperamentem a založením. V jeho dílech převládá lehce melancholická nálada. Stal se malířem krále Karla I. a portrétoval kromě něj také anglické aristokraty a platí za zakladatele aristokratického portrétu. Více o něm vám prozradí Ladislav Daniel na své přednášce v Arcidiecézním muzeu.

Mějte krásný den!