Reklama

Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác, venku je 10.5 °C

Dnešek: Čekání před nebeskou bránou, Nabucco i výlet do Severní Ameriky

Dnešek

29.4.2024

Lenka Šťastná

Víkend utekl jako voda a před námi je opět pondělí. Podívejte se, co všechno se dnes chystá a nechtě se inspirovat... ;)

Kam zajít?

13:00 / Origami dílnička / Knihovna města Olomouce (Brněnská)
18:00 / Severní Amerikou v obytném vanu / Art Rubikon
19:00 / Nabucco / Moravské divadlo
19:00 / Čekání před nebeskou bránou / Divadlo Tramtarie
19:00 / Deštivé dny / kino Metropol
20:00 / Daaaaaalí! / Telegraph

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí →

Pokud máte rádi cestovatelské přednášky nebo vás jen láká návštěva Severní Ameriky, tak se v 18 hodin určitě zastavte v Art Rubikonu na Dobnerově ulici. Severní Ameriku poznáte ve všech ročních obdobích prostřednictvím vyprávění a fotografií cestovatelů Jindry a Daniela, kteří tam strávili rok a půl svého života a díky malému vanu prozkoumali čtyři území Kanady, Aljašku a přírodní krásy západní části USA. Mimo jiné s dozvíte i to, jaké je setkat se tváří tvář s medvědem či jak se pozná pravý Indián.

Pondělní večer si pak můžete zpříjemnit třeba návštěvou divadla. To Moravské uvede od 19 hodin slavnou operu Giuseppe Verdiho Nabucco. Příběh o osvobození Židů z babylonského zajetí odvypráví soubor opery a operety pod vedením režisérky Jany Andělové-Pletichové a autora hudebního nastudování Petra Šumníka. 

Tramtarie má ve stejný čas na programu tragikomedii Čekání před nebeskou bránou. Jan Ťoupalík a Jana Drgová se představí v hlavních rolích postav, které se na začátku příběhu dozví, že jim zbývá jen posledních pár týdnů života. A společně dojdou k tomu, že je rozhodně nehodlají strávit na nemocničním lůžku... Bohužel na dnešní večer již komedie hlásí téměř vyprodáno, ale včas si můžete zajistit vstupenky na některou z dalších repríz. A doporučujeme neotálet, místa rychle ubývají. ;)

Hezké pondělí!