Reklama

Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác, venku je 23.9 °C

Sigma na Spartu nestačila

Sport

28.4.2024

Autor: Petr Pelíšek

Ve 30. kole FORTUNA:LIGY nastoupili fotbalisté SK Sigma Olomouc doma na Andrově stadionu proti Spartě Praha. Před vyprodaným publikem Hanáci zabodovat nedokázali, vysokou prohru zmírnil střídající Jáchym Šíp.

Sigma poprvé inkasovala už v 6. minutě. Naštěstí ovšem branka Kuchty po ofsajd nemohla být uznána. A chvilku po tom mohla jít naopak do vedení, jenže Zifčák před bránou nedosáhl na Chvátalův centr zprava. Což pak Hanáky mrzelo. Chvilku potom totiž Pokorný zbytečně fauloval Kuchtu v šestnáctce a nařízenou penaltu proměnil Krejčí. A byl to zase on, kdo dal druhou branku Sparty, tentokrát to bylo po rohovém kopu. Hosté měli více ze hry a pár minut po přestávce se zase měnil stav. Nejprve velkou šanci zahodil Kuchta. Ale v 53. minutě se prosadil Birmančevič. V 66. minutě pak Sigmu dorazil Kuchta.  V 75. minutě si pak po hlavičce střídajícího Šípa z centru Pospíšila mohli „gól“ zakřičet i fanoušci domácích. Ovšem na nějaký výsledkový zvrat to už nebylo. Hanáci tak skončili po základní části FORTUNA:LIGY na osmém místě a v semifinále střední skupiny budou hrát proti Hradci Králové. Nejprve venku příští neděli, za dva týdny pak doma.

"Ve srovnání se Spartou a Slavií máme určitě co dohánět. Jsou to velkokluby, které jsou odskočené od zbytku ligy, možná ještě plus Plzeň. Když to budu takhle brát, tak jsme se prali, co jsme mohli. Nechtěl bych to ale paušalizovat. Sparta byla pět minut výborná, dala gól z ofsajdu. Pak jsme ji podle mě docela eliminovali. V takových utkáních ale rozhoduje efektivita, to jsem říkal už na Slavii. Z těch málo šancí, které si vytvoříte, je potřeba je proměnit. Když nedáte takovou, co jsme měli, tak vás to vytrestá. Dostali jsme pak gól z trochu nešťastné penalty a z rohu. A za stavu dva nula už tým jako Sparta a podobně třeba i Slavia, když se dostane do klidu a sebevědomí, tak je to hrozně těžké. Pak to vypadá mnohdy naprosto jednoznačně," řekl Jiří Saňák, trenér SK Sigma.

SK Sigma Olomouc – AC Sparta Praha 1:4 (0:2)

Branky: 75. Šíp – 28. (pen.) a 33. Krejčí, 53. Birmančevič, 66. Kuchta. Rozhodčí: Pechanec – Caletka, Kříž. ŽK: Juliš – Wiesner. Diváci: 12359.

SK Sigma: Stoppen – Chvátal, Pokorný, Matys, Vraštil (69. Langer) – Uriča, Breite (90. Fiala), Pospíšil, Zorvan (69. Ventúra), Zifčák (90. Hadaš) - Juliš (54. Šíp). Trenér Jiří Saňák.
Sparta: Vindahl – Sorensen, Panák, Krejčí – Wiesner, Sadílek (62. Laci), Kairinen, Ryneš (62. Zelený) – Birmančevič (69. Karabec), Kuchta (69. Olatunji), Haraslín (82. Pešek). Trenér Brian Priske.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

VÝSTAVIŠTĚ FLORA

Katalog firem » Cestovní ruch » Veletrhy a výstaviště

Výstaviště flora Olomouc, a.s. patří k předním českým výstavnickým organizacím. Naše služby: · Pořádáme koncerty, výstavy, veletrhy, konference, svatby a jiné kulturní a...