Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 4.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Dušek, Havel i Velký černý stromy

Tipy a názory

29.7.2020

Jan Procházka

Je tu středa! Jaká v Olomouci bude?

Narozeniny dnes slaví herečka Dana Morávková (*1971), moderátorka Saskia Burešová (*1946) a herec Michal Suchánek (*1965).

Svátek má Marta

Čtyři dohody. Praktický průvodce osobní svobodou skrze moudrost starých Toltéků. Na divadelní prkna ji převedl Jaroslav Dušek a udělal z ní divácký hit. Slovem, tělem, hudbou a srdcem hrají Alan Vitouš, Pjér La Šé´z a Jaroslav Dušek. Dnes večer v Metropolu. A pozor, výtěžek z této akce bude věnován na dobročinné účely.

"Byli jsme mýtinou, byli jsme žárovištěm. Pokoušeli jsme se vyjít z domů, pokoušeli jsme se zůstat spolu, být sami, pokoušeli jsme se rozněcovat i hasit, zkusili jsme všechno možné, aby nahota nebyla nahotou a aby na kůži nebyly vidět stopy po spáleném mase..." Velký černý stromy, autorské představení Nikoly Šroubkové a Tomáše Soldána o hoření pro život i proti němu uvede dnes Divadlo na cucky. Olomouckou premiéru uvede hudební prolog s názvem Moje oči musely vidět - živý klavír Kristýny Znamenáčkové, vinylové plochy a básně Ivana Diviše.

A ještě jedna pozvánka: v Premiere Cinemas dávají novinku, životopisný film Havel. Bezpochyby filmový hit letošního roku. Doporučujeme!

Krásnou středu!