Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 6.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Derby volejbalistek zlomil favorit až v pátém setu

Sport

8.3.2020

V závěrečném kole základní části extraligy volejbalistek došlo ve šternberské hale Ecce Homo k derby zápasu mezi domácím Sokolem a týmem Univerzity Palackého Olomouc. Favoritkami zápasu byly v tabulce druhé obhájkyně titulu, Šternberk ale dovedl utkání až do tiebreaku, v němž měl dokonce tři mečboly a nakonec prohrál až těsně 2:3. Díky zisku bodu však udržel sedmou příčku, což znamená, že ve čtvrtfinále play-off si oba protivníci vzájemný souboj minimálně třikrát zopakují.

Derby sice začalo očekávaným náporem favorita (4:8, 6:11), potom si však oba celky vybraly slabší chvíli. Nejprve se krátce dostal do vedení Sokol (8:12, 13:12), vzápětí si ale univerzita vzala náskok zpět (13:16). Opravdový šok ovšem připravily Šternberanky úřadujícím mistryním při podání Meidlové, když osmi body v řadě otočily z 16:18 na 24:18 a sadu získaly poměrem 25:19.

Také v úvodu druhého dějství byli aktivnější hosté (3:6, 6:11) a domácí tým už tentokrát protizbraň nenašel. Volejbalistky z nejmenšího ligového města se sice několikrát dokázaly dotáhnout na rozdíl dvou bodů - naposledy za stavu 19:21 - víc jim ale univerzita nepovolila a po výsledku 21:25 bylo vyrovnáno.

Naopak ve třetí části převzaly iniciativu Šternberanky (6:3, 9:6), které navíc při servisech svých legionářek Karabinovičové a Mazurové utekly ze stavu 11:9 až na 21:11. Olomoucký tým se sice ještě pokusil o odpověď (21:15), jeho ztráta už však byla příliš velká - 25:17 a 2:1.

Začátek čtvrté sady se krátce nesl ve znamení pokračující sokolské ofenzivy (2:0, 4:2), ale pak už se přihlásil o slovo vysoký favorit duelu. Univerzita Palackého uhrála při podání Orvošové sedm výměn (5:6, 5:13), svůj náskok pak už jen navyšovala a za stavu 9:24 se rýsoval velký šternberský debakl. Domácí hráčky pak třemi body v řadě alespoň kosmeticky upravily na konečných 12:25.

O vítězkách musel rozhodnout tiebreak a Sokol v něm viditelně toužil dotáhnout velké překvapení do konce. Po podáních své kapitánky Šmídové vedl 4:0 a vzápětí 6:2. Po změně stran bylo sice srovnáno (8:8), následně se ale domácí družstvo znovu bodově utrhlo (11:8, 13:9) a za stavu 14:11 mělo dokonce hned tři mečboly. Jenže zkušený olomoucký tým při servisech Hodanové získal pět míčů za sebou včetně toho mečbolového a díky výhře 16:14 se mohl radovat z vydřeného vítězství 3:2.

„Utkání připomínalo houpačku, v každém setu měl navrch jiný tým. Z naší strany to nebyl příliš vydařený zápas. Snad jsme si před play-off vybrali slabší chvíli a naše forma bude gradovat,“ doufá olomoucký kouč Petr Zapletal.

„Podali jsme velmi obětavý výkon, holky viditelně bojovaly o každý balon, což ocenili i fanoušci. Soupeř evidentně nebyl ve své kůži, i proto škoda promarněné koncovky tiebreaku. Za dnešní zápas a výkon si pochvalu zaslouží především Mazurová a Zilbermanová,“ řekl domácí trenér Jan Drešl.

Čtvrtfinálová série play-off hraná na tři vítězné zápasy začne v pondělí 16. března v 18 hodin v Olomouci. Šternberská odveta se uskuteční v pátek 20. března a třetí duel bude hostit hanácká metropole v pondělí 23. března.

TJ Sokol Šternberk2:3VK UP Olomouc
(19, -21, 17, -12, -14)
Rozhodčí:Nedbálek, Lenert
Čas:104
Diváků:120
Sestava TJ Sokol Šternberk:Šmídová, Karabinovičová, Kneiflová, Mazurová, Meidlová, Kofieová
Libero:Zilbermanová
Střídání:Gogová, Sifferlenová
Sestava VK UP Olomouc:Handleyová, Hodanová, Trnková, Orvošová, Michalíková, Strušková
Libero:Stavinohová, Kulová
Střídání:Ambrožová, Dudová, Burbeljuková, Bezhandolská
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941