Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 14.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Chorý prodloužil v Sigmě a v přípravě načal Šamorín

Sport

16.7.2017

Autor: rhe

Fotbalisté Sigmy Olomouc odehráli v sobotu osmý přípravný zápas. Hanáci se pečlivě chystají na start HET ligy. Poprvé nastoupil i útočník Tomáš Chorý, který měl kvůli reprezentačním povinnostem a týdennímu volnu pozdější návrat do přípravy. V týdnu navíc prodloužil v Sigmě smlouvu do června 2019. V utkání se slovenským Šamorínem hrál "Choras" poločas a otevřel skóre brankou z pokutového kopu. Olomoucký tým nakonec zvítězil 3:0.

Útočník SK Sigma Olomouc Tomáš Chorý v týdnu prodloužil smlouvu a v sobotu otevřel skóre duelu proti Šamorínu. Útočník SK Sigma Olomouc Tomáš Chorý v týdnu prodloužil smlouvu a v sobotu otevřel skóre duelu proti Šamorínu. Foto: www.sigmafotbal.cz

Poprvé v přípravě nastoupil útočník Tomáš Chorý, který ve středu prodloužil smlouvu v Sigmě Olomouc do června roku 2019. Chorý na Hané setrval i přes údajný zájem movité Slavie Praha i zájmu polských klubů.
"Jsem rád, že jsme prodloužení smlouvy s Tomášem dotáhli do zdárného konce. Začali jsme na tom pracovat hned po skončení sezony. A nebyla to lehká jednání, protože o něj projevil už v té finální fázi zájem jeden velmi ambiciózní český klub. Jsme rádi, že Tomáš upřednostnil působení v SK Sigma Olomouc,“ řekl Ladislav Minář, sportovní manažer SK Sigma.
Zápas se Šamorínem byl posledním duelem olomouckého celku před odjezdem na herní soustředění do Polska. Do utkání nenastoupili lehce zranění Jakub Plšek, Michal Obročník a Uroš Radakovič. Hrát samozřejmě nemohli ani rekonvalescenti Václav Vašíček a Štěpán Spurný.
Sigma soupeře od první minuty přehrávala, měla více ze hry a hodně šancí. Ve 22. minutě třela střela Hály břevno, pak gólman hostů vyrážel nebezpečnou ránu Vepřka. A ve 27. kapituloval. Po centru Chorého byl na malém vápně faulován Moulis a pískala se penalta. Tu Chorý s jistotou proměnil. Náskok pak mohli navýšit Hála, Chorý nebo dvakrát Moulis, ale povedlo se to až v chvíli před přestávkou, kdy se z hranice šestnáctky trefil k pravé tyčce Falta.
Po změně stran byl obraz hry podobný, Sigma měla převahu, útočila a čekalo se na další branky. V dobrých palebných pozicích byli Falta, Houska, sám před brankáře Linhart, ale stav se pořád neměnil. Aź patnáct minut před koncem se po centru Surzyna zprava prosadil Manzia.
"Jsem spokojený s tím, že se hlavně nikdo nezranil, protože s tím jsme měli na začátku přípravy trošku problémy. Měli jsme hodně šancí, v posledních čtrnácti dnech přípravy chceme pracovat na finální fázi. Jinak jsme utkání měli pod kontrolou,“ řekl trenér Václav Jílek pro www.sigmafotbal.cz
Herní soustředění má Sigma v polské Opalenici, ve středu hraje s izraelským celkem Maccabi Haifa a v sobotu s kyperským týmem Omonia Nicosia.

SK Sigma Olomouc – Šamorín 3:0 (2:0)

Branky: 27. (pen.) Chorý, 42. Falta, 76. Manzia. Rozhodčí: Dubravský – Kotík, Boček.
SK Sigma: 1. poločas: Reichl – Sladký, Štěrba, Jemelka, Vepřek – Hála, Houska, Texl, Moulis, Falta – Chorý. 2. pol.: Reichl – Sladký (60. Surzyn), Škerle, Jemelka (60. Polom), Vepřek – Zahradníček, Kalvach, Houska (60. Manzia), Falta (60. Buchvaldek), Hála (60. Romero) – Linhart. Trenér Václav Jílek.

Reklama

Morgan’s Restaurant

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Rádi bychom Vás vzali na plavbu plnou skvělého jídla, pití a zábavy, kterou ocení nejen Vaši přátelé, ale také rodina nebo třeba kolegové z práce. To vše v samém srdci Olomouce, v objek...