Reklama

Úterý 19. března 2024, svátek má Josef, venku je 1.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Změna času: letní čas končí, na neděli si přispíme o hodinu víc

Zprávy z regionu

24.10.2020

Autor: red

Noc na neděli bude kvůli změně času o hodinu delší. Ručičky hodinek se ve tři hodiny ráno vrátí o šedesát minut zpět. Změna se dotkne některých nočních vlaků. Ty budou muset uprostřed noci zastavit a hodinu počkat, jinak by totiž dojely s předstihem.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos.com

V noci ze soboty 24. na neděli 25. října končí letní čas a hodinové ručičky se ve 3:00 posunou o hodinu zpět. Přechod z letního na středoevropský čas provází méně komplikací než při opačné změně. Nemusíme totiž vstávat o hodinu dříve, naopak si můžeme dopřát delší spánek.

Úprava nočních linek v Olomouci
Změna času se dotkne spoje č. 50 s odjezdem ve 2:54 ze zastávky Hlavní nádraží. Ten bude realizován pouze jednou, a to až podle zimního času. Spoj č. 52 s odjezdem ve 2:14 ze zastávky Hlavní nádraží bude v celé trase realizován dvakrát. Poprvé podle letního času a podruhé již podle středoevropského času.

Změna ovlivní vlaky ČD jen minimálně
Nejcitelnější změna byla vždy na železnici, kdy hned několik nočních vlaků muselo na hodinu zastavit a čekat. Vzhledem k aktuálním omezením noční dálkové dopravy v souvislosti s epidemií COVID-19 se přechod na středoevropský čas dotkne jen jednoho páru vlaků ČD a jejich zahraničních partnerů, který tou dobou bude na cestě. Půjde o vlaky nightjet 456 / 457 Vídeň – Břeclav – Bohumín – Berlín a zpět. Oba vlaky počkají na odjezd podle nového času ve stanici Bohumín. Na regionální vlaky změna času vliv mít nebude, protože v době posunu o hodinu zpět České dráhy žádné takové spoje nevypravují. 

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941