Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 11.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Ze svodky olomoucké policie

Krimi

15.7.2019

Autor: roc

Dodávka plná nářadí zaujala zloděje. Z nádrže zmizela nafta za tisíce. Za měsíc mu měl skončit zákaz řízení, nevydržel a teď mu hrozí vězení.

Ilustrační foto.

Foto: Jan Procházka

Dodávka plná nářadí zaujala zloděje

Škodu za 142 000 korun způsobil zloděj, který se v noci na sobotu vloupal do zaparkované dodávky ulici Profesora Fuky. “Zloděj rozbil na vozidle přední okno, poškodil boční posuvné dveře a vytrhl zámek zadních dveří od nákladového prostoru. Zevnitř pobral elektrické a ruční nářadí za 111 000 korun. Odcizil vrtačku, dvě sbíječky, lisovací kleště, zmrazovačku i sedm trojcestných ventilů na plyn za 21 000 korun. Majitel odhadl, mimo odcizených věcí, škodu poškozením dodávky na 10 000 korun. Pachateli hrozí za přečiny krádež a poškození cizí věci trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest,” sdělil mluvčí policie Libor Hejtman.

Z nádrže zmizela nafta za tisíce

Překvapení čekalo na řidiče nákladního vozu Scania, zaparkovaného přes noc v Křelově. Když k autu ráno přišel, byla nádrž na suchu. “Zloděj poškodil víčko palivové nádrže, z níž následně odcizil 170 litrů motorové nafty. Poškozená organizace vyčíslila škodu na téměř 8 000 korun, z toho poškozením 2 000 korun. Pachateli hrozí za přečin krádež až dvouletý pobyt za mřížemi,” řekl Hejtman.

Za měsíc mu měl skončit zákaz řízení, nevydržel a teď mu hrozí vězení

Už za měsíc mohl třiatřicetiletý muž z Olomouce po roce opětovně usednout za volant. “Nevydržel, usedl dřív a teď bude pykat. Policisté muže zastavili v sobotu po jednadvacáté hodině v Olomouci na ulici Jižní, když řídil vozidlo VW Caravelle. Při kontrole zjistili, že řidič má uložen zákaz řízení motorových vozidel až do poloviny srpna 2019. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta,” uzavřel výčet případů Libor Hejtman.

roc

Reklama

Útulek pro psy LOZ Olomouc

Katalog firem » Úřady, instituce » Útulky pro zvířata

Liga na ochranu zvířat Olomouc (dále jen LOZ ) je občanským sdružením. Hlavním cílem je záchrana opuštěných zvířat. LOZ provozuje od roku 1991 útulek pro psy, výraznou součástí činnos...