Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 5.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Volejbalistky VK UP startují extraligové play-off doma

Sport

4.3.2021

Před koncem základní části si musel tým volejbalistek VK UP Olomouc poradit bez svého kormidelníka - kouč Petr Zapletal totiž zamířil kvůli pozitivnímu testu na COVID-19 do izolace a domácího léčení. Po velmi mírném průběhu onemocnění už ale opět může své svěřenkyně připravovat ve sportovní hale Univerzity Palackého na další vrchol sezony. Extraligové play-off začíná již v pátek, družstvo z Hané čeká na vlastní palubovce od 18 hodin nevyzpytatelný soupeř VK Královo Pole.

„Samozřejmě jsem na holky už těšil. Bylo to asi patnáct dní, kdy jsem byl pryč. Na zápasy jsem se díval doma a analyzoval jsem to. Pauza byla dlouhá, ale strávil jsem ji pracovně. Měl jsem asi jeden den teplotu, ale jinak jsem se cítil úplně v pohodě. S týmem stejně budu muset chodit na testy, které budou často, pro zápasy nesmí být výsledek starší víc než 48 hodin,“ řekl trenér VK UP Petr Zapletal.

Se čtvrtfinálovým soupeřem hrály olomoucké volejbalistky na závěr základní části pětisetový duel.  „Řekl bych, že v setech, které vyhráváme, jsme do sedmnáctého, osmnáctého bodu lepším týmem, ale pak se něco stane a přestaneme hrát. Od začátku sezony holkám říkám, že set začíná za stavu 16:16, do té doby je to takové oťukávání soupeře. Pak je potřeba se začít ještě víc soustředit a víc zabrat, pořád to opakuju. Vedení třeba o deset bodů nic neznamená, až v té druhé polovině se rozhoduje,“ uvedl Zapletal.

Na čtvrtfinálovou bitvu dvou tradičních soupeřů už se chystají ovšem i v brněnském Královu Poli. „Olomouc bude těžký soupeř, podle mě je to jeden z adeptů na titul. Doposud má za sebou dobrou sezonu, zvítězili v Českém poháru a nasbírali cenné zkušenosti v Lize mistryň,“ avizuje kouč VK KP Matúš Kalný. „Síla Olomouce tkví určitě v rychlé hře, výborné souhře a vysoké kvalitě individualit. Minulý víkend jsme ale ukázali jak proti UP, tak proti Liberci, že dokážeme držet krok i s tak silnými soupeři. Utkání s univerzitou mělo velmi solidní úroveň a měli jsme v něm hodně dobrých momentů. Škoda, že jsme je nedokázali završit vítězstvím. Play-off bude ale samozřejmě úplně o něčem jiném. Naší výhodou je, že můžeme hrát uvolněně a tlak bude na druhé straně,“ podotkl. (red)

Rozpis utkání čtvrtfinále play-off
5. 3. 2021 (18.00): VK UP Olomouc – KP Brno
8. 3. 2021 (18.30): KP Brno – VK UP Olomouc
11. 3. 2021 (18.00): VK UP Olomouc – KP Brno
14. 3. 2021 (18.30): KP Brno – VK UP Olomouc
17. 3. 2021 (18.00): VK UP Olomouc – KP Brno

Reklama

Vafle Cafe

Katalog firem » Restaurace, stravování » Bary a kavárny

Kavárna s dobrou kávou a moučníky. Dále nabízíme domácí pizzu, minutky, maxi steaky, saláty, těstoviny, kuskus, rizoto, bezmasá jídla, vafle, poháry, obložené mísy - jídlo je možné odn...