Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 0.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Volejbalistky VK UP porazily Šelmy, Šternberk vzdoroval Liberci

Sport

18.10.2021

V sedmém kole extraligy porazily volejbalistky VK Olomouc Brno 3:1. Sokol Šternberk přivítal lídra tabulky Duklu Liberec a přes očekávanou porážku 0:3 nezanechal mladý domácí celek vůbec špatný dojem.

V 7. extraligovém kole hostily volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc tým brněnských Šelem. Domácí hráčky odčinily úvodní domácí prohru a proti Šelmám předvedly mnohem lepší výkon. V dnešním utkání je zdobil servis, kterým dostaly soupeře pod velký tlak a tomu brněnské Šelmy nebyly schopny úspěšně čelit.

„V prvním setu jsme zase nepochopitelně začali zakřiknutě, soupeř nás zatlačil servisem, neměli jsme přihrávku, takže hra středem nefungovala. Nahrávačka neměla hru srovnanou, nevěděla moc, co má hrát a po vystřídání nahrávaček se hra uklidnila. I příchod Kneiflové byl velice pozitivní, protože pomohla na servisu. Do spokojenosti to má hodně daleko, ale myslím si, že v této sestavě, ve které jsme nastoupili, tak jsme si uhráli svoje a tři body jsme si zasloužili,“ řekl trenér VK UP Martin Hroch.

„Začátek zápasu jsme nenastoupily s úplně stoprocentním nasazením. V druhé polovině prvního setu jsme zlepšily herní projev, ale to už nestačilo, takže jsme prohrály první set. Od druhého setu jsme zatlačily soupeře na servisu a zlepšily jsme obranu v poli a díky tomu jsme vyhrály celý zápas,“ řekla kapitána Barbora Gambová, kapitánka VK UP Olomouc).

V dalším ligovém utkání se Olomoučanky představí před vlastním publikem. Ve čtvrtek 21. října budou v odloženém duelu 3. soutěžního kola hostit od 18 hodin Sokol Šternberk.

VK UP Olomouc - VK Šelmy Brno 3:1 (-21, 17, 18, 20)

Rozhodčí: Kubinec, Ištvanech. Čas: 103 minut. Diváků: 230
Olomouc: Babićová, Gambová, Moscická, Štimacová, Šepeľová, Blancová, libero Kulová. Střídaly: Šmidová, Kneiflová.
Brno: Faltínová, Podhrázká, Mikysková, Komárková, Širůčková, Nováková, libero Chevalierová. Střídaly: Mokrá, Borovcová, Pluhařová, Benediktová.

Ve Šternberku se v prvním setu domácím hráčkám úplně nedařilo držet s favorizovanými hráčkami soupeře krok a výsledkem bylo konečné skóre 18:25. Domácí trenér Jan Drešl vystřídal tři hráčky, stejně tak učinil ale také hostující Libor Gálík.

Ve druhém dějství domácí volejbalistky od počátku vedly, za stavu 7:7 ale bylo vyrovnáno. Poté se Severočešky bodově utrhly a Šternberku už se nepodařilo stav zvrátit ve svůj prospěch a set skončil za stavu 17:25.

Třetí sada byla nejdramatičtější z celého utkání. Domácím hráčkám se dařilo držet vedení až do stavu 19:18, podávaly velmi bojovný výkon a herně předváděly pohledný volejbal. V koncovce však dominovaly zkušenější hráčky Liberce a set získal v poměru 25:20, a tím i celé utkání.

„Myslím si, že domácí tým předvedl odvážný a hezký volejbal. Náš výkon nepotřebuje hodnocení a jsem rád, že si odvážíme ze Šternberka tři body,“ hodnotil stručně kouč Liberce Libor Gálík.

„Gratulace soupeři k vítězství 3:0. Byli jasným favoritem utkání a jsou favoritem i celé extraligy. Jsem rád, že naše holky předvedly bojovný výkon především ve třetím setu. V utkání si zahrály i holky, které stabilně nehrají,“ kvitoval domácí trenér Jan Drešl.

Příští týden čeká Šternberanky mimořádně nabitý zápasový program. Ve středu 20. října hostí od 18 hodin v dohrávce 5. extraligového kola Ostravu, o pouhý den později se ve stejném čase představí pro změnu v dohrávaném utkání 3. kola v Olomouci a zápasový kvapík zakončí v sobotu 23. října od 17 hodin duelem 8. kola v Brně se Šelmami.

TJ Sokol Šternberk - VK Dukla Liberec 0:3 (-18, -17, -20)

Rozhodčí: Vachutka, Peloušek. Čas: 76 minut. Diváků: 70.
Šternberk: Ramajová, Herdová, Kamidinová, N. Látalová, Z. Látalová, Körmendyová, libero Slavíková. Střídaly: Abendroth, Kořínková, Vyjídáková.,
Liberec: Ovečková, Kojdová, Bartošová, Kvapilová, Nová, Nečasová, libero: Dostálová. Střídaly: Kohoutová, Šulcová, Šotkovská

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip