Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 14.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Volejbalistky Olomouce po další bitvě opět srazily Ostravu

Sport

27.1.2021

Pouhé čtyři dny po domácí ligové výhře nad Ostravou přivítaly volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc stejného soupeře na své palubovce opět. Tentokrát v rámci čtvrtfinále Českého poháru, které se letos hraje na jediné utkání. A oba zápasy - ligový i pohárový - se sobě podobaly jako vejce vejci. Znovu byla k vidění obrovská bitva, v níž Ostrava smazala ztrátu úvodního setu, aby opět prohrála 1:3. Do pohárového Final Four, které budou 7. a 8. února hostit Teplice, tak postupuje Olomouc a může se těšit na jednoho z tria Liberec, Olymp a Šternberk.

Po vyrovnaných prvních výměnách přišla sedmibodová šňůra Olomouce, která zcela udala ráz úvodního setu. Hosté pak dlouho marně dotahovali, což se jim povedlo až v samotné koncovce (20:20, 21:21), jenže následovaly tři vítězné domácí míče a sada skončila výhrou Hanaček v poměru 25:22.

I ve druhém dějství byly zpočátku na koni vysokoškolačky (5:1, 8:5), vyrovnání však tentokrát přišlo mnohem dříve (8:8). A rázem byla iniciativa na ostravské straně (10:14, 12:17). Mohutný domácí nápor v závěru (14:19, 18:19) sice vedl až k vyrovnání (20:20), v tomto případě to ale byl protivník, kdo si koncovku pohlídal - 21:25 a 1:1.

Také třetí část duelu odstartovaly lépe Olomoučanky (5:2) a tentokrát se jim dařilo náskok udržet a ještě jej navýšit (10:5, 12:7). Ostrava se snažila reagoval, ale přišel rozhodující výpad univerzity při servisu kapitánky Valkové (12:9, 19:9) a set se dohrával. Hosté v něm nakonec získali pouhých jedenáct míčů a opět prohrávali.

Kdo by čekal, že takový výsledek zkušený domácí výběr uklidní, škaredě by se mýlil. Než se Hanačky na palubovce ve čtvrté sadě rozkoukaly, prohrávaly 0:4, 1:7 a pak dokonce 2:10. Až za tohoto hrozivého stavu se postupně začaly vracet do hry (6:10, 7:11), jenže po další sérii Ostravy bylo opět zle (7:14). Teprve od stavu 12:20 vrátila Olomouci naději servírující Schlegelová (16:20), a když na její dílo navázala Valková, bylo rázem vyrovnáno (18:22, 22:22). První setbol si sice vypracovali hosté (23:24), po něm ale následoval mečbol domácích volejbalistek, které jej na rozdíl od soupeře proměnily a po výsledku 26:24 a celkově 3:1 postupují do pohárového Final Four.

„Musím holkám pogratulovat, jak zvládly vygradování dnešního zápasu v jeho čtvrtém setu,“ oddechl si domácí kouč Petr Zapletal. „Po špatném začátku, kdy jsme prohrávali o deset jedenáct bodů, v sobě našly velkou bojovnost a vůli po vítězství. Bylo to opět extrémně těžké utkání stejně jako předchozí dva duely s Ostravou, což jsme ale věděli. V našem výkonu je ještě spousta rezerv, dnes jsme byli například nedůslední na bloku. Věřím, že do druhé fáze sezony to vypilujeme tak, aby vše gradovalo v play-off,“ plánuje Zapletal.

V sobotu 30. ledna se Olomoučanky opět vracejí do ligového kolotoče utkáním 9. kola na palubovce Frýdku-Místku. Hrát se začne v 17 hodin.

VK UP Olomouc - TJ Ostrava 3:1 (22, -21, 11, 24)

Rozhodčí: Peloušek, Ištvanech. Čas: 98 minut

VK UP Olomouc: Madsenová, Valková, Nová, Stümpelová, Pilepičová, Schlegelová, libero Zilbermanová. Střídaly: Kamidinová, Abendroth.
Ostrava: Hrdličková, Kalusková, Žarnovická, Štrbová, Nečasová, Pospíšilová, libero Chevalierová. Střídaly: Zemanová, Jedličková, Bauerová, Vytisková. (red)

Reklama

Hi5h Indian restaurant & lounge bar

Katalog firem » Restaurace, stravování » Bary a kavárny

Hi5h je symbolem dokonalého propojení indické gastronomie s netradičním pojetím přípravy a servírování koktejlů Hi5h nabízí výjimečné chutě Indie připravovány z těch nejkvalitnějš...