Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 12.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V Olomouci vznikl Family Point. Místo, kde si s dětmi můžete odpočinout, nakrmit je nebo přebalit

Zprávy z regionu

2.2.2023

Autor: red

Rodiče, kteří potřebují během dne své dítě mimo domov přebalit, nakrmit nebo si jen odpočinout, mohou od prvního únorového dne využívat Family Point. V prostorách rodinného centra OLIVY v Olomouci ho společně s jeho provozovateli slavnostně otevřeli zástupci kraje, města Olomouce a Centra pro rodinu a sociální péči v Brně.

Foto: olkraj.cz

"Kraj má od letošního roku v platnosti novou Koncepci rodinné politiky. Ta má za cíl podporu prorodinných opatření, která budou podmínky pro rodiny nejen zlepšovat, ale i zpřístupňovat. Jsem rád, že Family Point pomůže rodičům a jejich dětem v každodenním životě, a to po celém kraji," řekl hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek.

Olomoucký Family Point na ulici 8. května je kontaktním místem. Po celou dobu otevření ve všedních dnech od 10 do 13 hodin bude tedy rodinám k dispozici pracovnice. Prostor i služby mohou lidé využívat zdarma. V dalších městech a místech, kde kraj tuto službu zajistí, budou Family Pointy bezkontaktní. Zázemí pro péči o dítě a odpočinek však zůstane.

"Záměrem Olomouckého kraje je, aby Family Pointy působily i v dalších částech kraje, například při městských či obecních úřadech, v knihovnách, nemocnicích, centrech volného času či na nádražích," uvedl Ivo Slavotínek, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro sociální oblast.

Výhledově tak ve městech po celém kraji vznikne dalších deset základních Family Pointů. Součástí centra v krajském městě bude také pestrá nabídka volnočasových aktivit a poskytování potřebných informací souvisejících s fungováním rodiny.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip