Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 13.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Užijte si pohádkovou zimu v Olomouci a okolí! Víme, kam můžete vyrazit

Tipy a názory

25.11.2019

Zuzana Doleželová

Zima. Mrazivá rána, nepříjemný vítr, ale také pohodová vánoční atmosféra a sněhové vločky, které nám vykouzlí úsměv na tváři. I v zimě se navíc dá vyrazit za skvělou zábavou. Pokud uvažujete, kam se vydat na víkend nebo třeba jen kam zajít odpoledne po práci, podívejte se na náš přehled zajímavých míst, která v okolí i v samotném centru Olomouce stojí za to!

Zábava v centru města

 
Když chcete být venku...

VÁNOČNÍ TRHY
Horní a Dolní náměstí 22. listopadu až 24. prosince
Program najdete ZDE.

Vánoční trhy patří k těm nejkrásnějším vůbec - a to nejen podle nás, Olomoučanů. I letos se můžete těšit nejen na stánky s punčem, ale i gastronomii, spoustu řemeslných výrobků, vánoční dekorace i inspiraci na dárky pro blízké... Pokud se před Vánoci rádi potkáváte s přáteli i rodinou, trhy budou skvělou kulisou! A vůbec nevadí, že letošní strom je tak trošku drobeček. ;)

Foto: Jan Procházka

VÁNOČNÍ KLUZIŠTĚ
Dolní náměstí do 31. prosince
Veškeré informace včetně otevírací doby a půjčovného naleznete ZDE.

Bruslení v centru města k vánočnímu času v Olomouci zkrátka patří. Pokud nemáte vlastní brusle, a přesto byste si rádi zadováděli s partou přátel nebo s rodinou, můžete si je půjčit i na místě. Bruslení je jinak zdarma a otevřeno je denně od 10:00 do 22:00.

Foto: Jan Procházka

OLOMOUCKÉ KOLO
Areál Tržnice
Vstupné 100 Kč (cca 5 minut)

Pro letošní rok má Olomouc jednu velkou novinku - všichni zájemci se mohou svézt na třicetimetrovém Olomouckém kole, a to až do 5. ledna. Atrakce pojme celkem 84 lidí a pro roztočení nemusí být zaplněno všech 21 kabinek. Speciální kolotoč pochází z brněnské výroby, veřejnosti je k dispozici každý den, výjimkou je období mezi 23. a 25. prosincem a 31. prosinec. Funguje od 10:00 do 20:00, o víkendu do 22:00. Jedno svezení vás přijde na 100 korun, trvá asi 5 minut a za tu dobu stihnete ujet tak dvě kolečka. Do kabinky se vejdou 4 lidé.

Foto: Jan Procházka

OLOŠLAP I a II
Jízdy Ološlapem: je třeba rezervace
Kontakt: www.oloslap.cz

Jestli toužíte po netradičním zážitku v centru města, nebo chcete oslavit narozeniny či se rozloučit se svobodou, pak je Ološlap skvělou volbou. Fajn zábava zaručena! A to vůbec nemluvíme o tom, že Plavby Olomouc se před pár dny pochlubily jednou velkou novinkou - unikátním Ološlapem II, který byl pojmenován po olomouckém hrdinovi a kamarádovi Šimona Pelikána Janu Usnulovi Žánek. Více se dočtete tady.

Foto: Zuzana Doleželová

OLOPUNČ
Dolní náměstí 34

Na Dolním náměstí 34 je pro vás i letos nachystán skvělý punč. Můžete se těšit nejen na námořnický punč a jiné nápoje a dárkové předměty, ale také na koncerty, které se tu konají. Více na Facebooku.

Foto: Zuzana Doleželová

Když chcete být uvnitř...

AQUAPARK OLOMOUC
Adresa: Kafkova 526/21
Otevírací doba: ZDE
Kontakt: www.aqua-olomouc.cz

Tento nevšední areál vodních atrakcí a relaxace návštěvníkům nabízí zajímavé adrenalinové a relaxační zážitky, odpočinkové zóny, masáže a solária v rámci jednoho komplexního provozu tvořeného vnitřní bazénovou halou a venkovním areálem. Jestli patříte k milovníkům vodních hrátek, o které nechcete přijít ani v zimě, vydejte se sem. Zejména děti budou nadšené...

Foto: Jan a Klára Procházkovi

PEVNOST POZNÁNÍ
Adresa: 17. listopadu 7 (areál Korunní pevnůstky)
Otevírací doba: ZDE
Kontakt: www.pevnostpoznani.cz

Pevnost poznání je interaktivním univerzitním muzeem, kde si zábavu najdou nejen děti, ale také dospělí. Díky neformálnímu přístupu ke vzdělávání je velmi inspirativním prostředím. V muzeu je k vidění několik zajímavých expozic a za návštěvu rozhodně stojí také planetárium. V Pevnosti poznání se koná řada poutavých akcí během celého roku, děti mohou navštěvovat nejrůznější kroužky a příměstské tábory, které jsou tu pořádány. Pro veškeré informace o nejnovějších událostech či akcích sledujte web.

Foto: www.pevnostpoznani.cz

KROKODÝLEK
Adresa: Florykova 556
Otevírací doba: Po-Čt, Ne 10:00-19:00; Pá, So 10:00-20:00
Kontakt: www.krokodylek-olomouc.cz

Krokodýlek je největší zábavní park v kraji. Nabízí více jak 25 úžasných atrakcí nejen pro děti, ale i pro dospělé. Můžete se těšit na pětipatrovou prolézací klec, lanové centrum, bazén s lodičkami, motorkovou dráhu, sedm metrů vysokou horolezeckou stěnu a mnoho dalšího. Součástí je i restaurace orientovaná na italskou kuchyni. Skvělý tip, když je venku nevlídno.

Foto: Jan Procházka

BOWLAND
Adresa: Polská 1, Galerie Šantovka
Otevírací doba: Po-Pá 11:00-22:00; So-Ne 09:00-22:00
Kontakt: www.bowland-center.cz

Jestli máte rádi týmové hry, pak vyrazte do Šantovky na bowling. Nejmodernější bowlingové centrum na Moravě s 18 profesionálními drahami čeká jen na vás. Celý prostor centra Bowland je klimatizovaný a je nekuřácký. K dispozici máte i WIFI připojení zdarma. Navíc si v Lobster Restaurant můžete dát i něco dobrého k jídlu. ;)

VIRTUÁLNÍ REALITA
Adresa: Janského 464/26 (pod lékárnou, boční vchod) 
Otevírací doba: dle rezervace na webu nebo telefonicky
Kontakt: www.virtualnirealita-olomouc.cz

Virtuální realita je zážitek vhodný pro kohokoli. Najednou mohou hrát dva hráči. Můžete se například setkat s velrybou, vydat se na průzkum egyptské hrobky, bránit hrad s lukem v ruce, pokusit se přežít v postapokalyptickém světě plném zombií, nebo si nakreslit 3D obrázek... Zajímavý zážitek, vyzkoušeno. 

Foto: www.bowland-center.cz, Jan Procházka

STRAŠIDELNÝ DŮM
Adresa: Komenského 863
Otevírací doba: ZDE
Kontakt: www.strasidelnydum.cz

Tak tady vás čeká adrenalinová zábava ve strašidelném domě s hororovým příběhem. A jestli jste tu už byli, tak vězte, že stojí za to přijít znovu. A budete se bát...

MISTR ÚNIKU
Adresa: Schweitzerova 44
Otevírací doba: Dle domluvy
Kontakt: www.mistruniku.cz

Utečete z uzamčené místnosti? Čeká vás 60 minut plných hádanek, úkolů a logických postupů. 60 minut, kdy si 2 až 5 hráčů vyzkouší, jak spolu umí komunikovat a spolupracovat. Ideální pro rodiny, party přátel i jako teambuilding.

JUMP PLANET - otevřít by se mělo v polovině prosince
Adresa: OC Olympia
Kontakt: jumpplanet.cz

"Jump Planet je moderní park trampolín, ve kterém najde každý atrakci právě pro sebe. Naši hosté budou moci využít více než 1000 metrů čtverečních plochy trampolín a vybavení, kterým se mohou pochlubit ty nejlepší parky v Evropě," říká úvodem český reprezentant v závodním parkouru a zakladatel projektu Jump Planet Olomouc Tomáš Taran. Více zde.

Foto: Jump Planet

Kam na výlet v okolí

ZOOLOGICKÁ ZAHRADA
Adresa: Darwinova 29, Svatý Kopeček
Otevírací doba: listopad-únor 09:00-16:00
Kontakt: www.zoo-olomouc.cz

Zoo na Svatém Kopečku je oblíbeným cílem výletů zejména rodin s dětmi. Místní zoologická zahrada patří k těm nejhezčím u nás v republice. Rozprostírá se v příjemném, zalesněném prostředí a v současnosti chová téměř 1800 kusů celkem 380 druhů zvířat. Nabízí možnost prohlídky vzácných druhů živočichů v šesti pavilonech a mnoha dalších výbězích a expozicích, okružní jízdu vláčkem nebo unikátní, 32 metrů vysokou vyhlídkovou věž (nic pro slabé nátury). Velkou výhodou je občerstvení takřka na každém rohu. Ráj pro děti i dospělé... :)

DOPORUČENÍ: Pokud se sem chystáte o víkendu, připravte se, že je tu opravdu hodně lidí a nemusí se vám podařit zaparkovat. Doporučujeme proto použít autobusovou dopravu. Jízdní řád naleznete zde.

Foto: Jan Procházka

SKI AREÁL HLUBOČKY
Adresa: Školní 126, Hlubočky
Kontakt: www.skiarealhlubocky.cz

Ski areál Hlubočky leží nedaleko Olomouce a je oblíbenou destinací nejen lyžařů, ale také milovníků bobové dráhy. A pokud ještě není sníh, můžete se tu také procházet, okolí k tomu přímo vybízí.

RESORT HRUBÁ VODA
Adresa: Hrubá Voda
Kontakt: www.hrubavoda.cz

Asi 22 kilometrů od Olomouce, v údolí řeky Bystřice pod strmými kopci Oderských vrchů a Nízkého Jeseníku, najdete areál, kde je snad všechno, co potřebujete k dokonalé relaxaci. Je tu sjezdovka, bobová dráha, speciální Kamzíkova stezka mezi stromy, saunový svět, privátní wellness i ubytování. Dají se odtud také pořádat zajímavé výlety do okolí. Celý areál je dobře dostupný jak autem, tak vlakem. Ideální místo pro odpočinek...

Foto: Jan Procházka

SKI KRALIČÁK
Adresa: Hynčice pod Sušinou, Stříbrnice
Kontakt: http://zima.mujkralicak.cz/

Útulné zimní středisko, kde si pohádkově zalyžuje každý. Přesně tak se dá jednoduše popsat Ski Kraličák, který nabízí skvělé vyžití jak malým dětem, tak pokročilým lyžařům. Široké sjezdovky, takřka žádné fronty, parádní atmosféra, krásné výhledy... Zkrátka místo, kam se budete rádi vracet! Více se dočtete tady.

Foto: Jan Procházka