Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 4.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Ski Kraličák - vítejte v areálu, kde si užijete zimu jako v pohádce!

Tipy a názory

23.1.2019

Zuzana Doleželová

Útulné zimní středisko, kde si pohádkově zalyžuje každý. Přesně tak se dá jednoduše popsat Ski Kraličák, který nabízí skvělé vyžití jak malým dětem, tak pokročilým lyžařům. Široké sjezdovky, takřka žádné fronty, parádní atmosféra, krásné výhledy... Zkrátka místo, kam se budete rádi vracet!

SKI KRALIČÁK

Hynčice pod Sušinou
Stříbrnice

09:00-16:00
ceník skipasů ZDE

www.mujkralicak.cz
Facebook

Spojením lyžařských areálů v Hynčicích pod Sušinou a ve Stříbrnicích vzniklo velmi příjemné zimní středisko se sjezdovkami všech náročností s celkovou délkou více než sedm kilometrů. Pohodlně si tu zalyžují jak zkušení lyžaři, tak i ti, kteří teprve začínají, a pochopitelně rovněž děti. "Naším záměrem je, aby se zde mohla v klidu rekreovat celá rodina. Najdete zde sjezdovky pro všechny věkové kategorie lyžařů a snowboardistů – od dětské až po černou. Pokud jste rodiči, jistě oceníte FUN park Kraličák ve Stříbrnicích, který nabízí spoustu atrakcí a pojezdové pásy pro první ježdění," říká marketingová manažerka Markéta Treutnerová ze Ski Kraličák a jedním dechem dodává, že kromě pásů je tu také vlek, dětský kolotoč a půjčí vám tu dokonce sáňky i boby. "Děti tak mohou řádit i bez lyží," usmívá se sympatická Markéta, pro kterou je lyžařský areál srdeční záležitostí. "No jo, hory miluju, a tady se spojuje všechno, co mám ráda, ještě s perfektním týmem lidí," potvrzuje.

Mezi sjezdovkami si každý najde tu, která mu bude sedět nejlépe. Nám se nejvíc líbilo na Objízdné ve Stříbrnicích, která je opravdu velmi široká, dlouhá a navíc jsou z ní moc pěkné výhledy. Tedy pokud nemáte zataženo, jako jsme měli my. Když si ale mraky daly říct a maličko se rozestoupily, okolní kopce se ukázaly v plné parádě... 

Foto: Jan Procházka

A co všechno tu kromě FUN parku a dvanácti sjezdovek najdete? "Velkým lákadlem je večerní fitness skialp, na který se můžete vydat každé úterý a sobotu od 18:30 do 21:00. Zvládnou to i úplní začátečníci," láká Markéta Treutnerová, sama nadšená skialpinistka. "Je to úžasný relax po práci, ale také dobrá příležitost, jak si dát do těla a ještě si užít spoustu zábavy," říká. Pokud by vám byl večerní výšlap málo, je možné si zarezervovat polodenní nebo celodenní túru. Zajímavý je i výlet po horách na fatbiku. Dále tu je tubingová dráha, ledová stěna, v nabídce je rovněž jízda rolbou, dají se půjčit sněžnice, když je pěkné počasí, koná se lov na dírkách v hynčickém rybníku. "A pochopitelně tu máme také běžkařské trasy - kilometrový okruh kolem rybníka, okruh mezi Hynčicemi a Stříbrnicemi, nebo na chatu Návrší, či na Dolní Moravu, který má asi šestnáct kilometrů," vyjmenovává Treutnerová.

Výstup na rozhlednu byste si neměli nechat ujít. Na vrchol 35 metrů vysoké dřevěné stavby se s opatrností dostanete i v lyžákách a můžeme říct, že je to vážně zážitek. Zvlášť, když překonáte strach z výšek, který k vám odmalička neodmyslitelně patří... :)

Foto: Jan Procházka

Novinkou v areálu je pětatřicet metrů vysoká dřevěná rozhledna, která nabízí nezapomenutelné výhledy na okolní horizonty a stráně. Rozhledna stojí na nejvyšším místě kopce Štvanice, jen pár metrů od horní stanice lanové dráhy Stříbrnice a lyžařského vleku Pevnůstka z Hynčic pod Sušinou. Pokud si chcete odpočinout od lyžování a pokochat se pohledem do okolní krajiny, stačí vyzout lyže a vystoupat nahoru. "Po schodech se dá vyjít i v lyžákách. Z proskleného vrcholku jsou opravdu krásné výhledy," zve k prohlídce Markéta. A opravdu, výstup je to v navátém sněhu poněkud dobrodružnější, ale stojí za to. "Rozhlednu navrhoval Martin Rajniš a jsme na ni opravdu moc pyšní. Na jaře chystáme pro naše návštěvníky slavnostní otevírací akci," prozrazuje manažerka.

Pokud dostanete hlad, můžeme doporučit Penzion Kraličák, kde mají klasická polední meníčka (mimochodem moc dobrá). A nebo navštivte některý z après-ski barů.

Foto: Jan Procházka

Areál nabízí rovněž ubytování. "Můžete se ubytovat v Penzionu Kraličák, který má kapacitu 22 lůžek, součástí je polopenze nebo plná penze. Pokoje jsou vybavené sociálním zařízením, televizí, samozřejmostí je wifi. K dispozici je také chata Erlina s 85 místy. Má vlastní kuchyň, jídelnu, společenskou místnost, lyžárnu. Některé pokoje mají vlastní sociální zařízení, pro jiné pokoje je společné. Chata je vyhledávaným místem lyžařských a adaptačních kurzů, jezdí sem tábory, firmy tu pořádají akce a teambuildingy..." vyjmenovává manažerka Ski Kraličák Erlina Hanelová s tím, že jak penzion, tak chata jsou také skvělým místem pro rodinnou dovolenou nebo prodloužený víkend. "Krásně je tu i v létě, kdy se můžete procházet po okolí, projet se na horské trojkolce, koupat se v rybníce, chytit si nějakého toho pstruha, vydovádět se s dětmi na hřišti, večer si udělat táborák," usmívá se. 

K dispozici je celkem 12 sjezdovek, vybere si každý lyžař. Za velké plus je možné považovat velmi přátelský přístup personálu nejen k dětem, ale také k začátečníkům. Areál také nabízí každý rok nějakou novinku, stále se posouvá vpřed. A velké plány má i na další sezonu, ale to je zatím tajemství. :)

Foto: Jan Procházka

Pokud nemáte vlastní lyže, nemějte obavy, Ski Kraličák disponuje hned dvěma půjčovnami. "Půjčovnu najdete jak v Hynčicích, tak ve Stříbrnicích. Poskytujeme též servis lyží a snowboardů. Ve Stříbrnicích máme navíc Test centrum Elan, kde je k dispozici patnáct párů nejlepších lyží k testování – přijdete, předložíte občanský průkaz, a my vám je půjčíme na hodinu zdarma. Pokud budete chtít strávit na lyžích delší čas, vychází se dle standardního ceníku. V Hynčicích máme zase Test centrum Lusti a můžete si tu zapůjčit i skialpové vybavení od firmy Dynafit," vyjmenovává Markéta Treutnerová.

Ke vstupu do dětského FUN parku potřebujete buď klasický skipas, pak můžete jeho služby využívat zdarma, a nebo zaplatíte 100 korun a zábava v parku je jen vaše. Je možné využít služeb lyžařské školky, která je jak ve Stříbrnicích, tak v Hynčicích. "Je lepší předem zavolat a domluvit se na termínu a konkrétním čase. Možná je jak individuální, tak skupinová výuka," říká Markéta Treutnerová.

Foto: Jan Procházka

Zima jako v pohádce, přesně tohle je Ski Kraličák! Pokud se vám zachce projet se na lyžích, vyšlápnout si na skialpech, a nebo se jen zatoužíte svézt na běžkách a kochat se výhledy do okolí, vydejte se sem. Stojí to za to!

Ski Kraličák očima redaktorů

Přestože v době naší návštěvy nepanovalo na Kraličáku zrovna slunečné počasí, bylo tu krásně. :) Ve Stříbrnicích hned pod sjezdovkou nás uvítalo prostorné parkoviště, odkud je to ke kase jen kousíček. Potěší vás ceny, které jsou více než přátelské. Pak jen nazujete lyže, vystoupáte k sedačkové lanovce a zábava může začít! Protože je zde opravdu velká spousta vleků, nestalo se nám, že bychom na pomu či lanovku čekali dlouho. Sjezdovky jsou upravené a příjemně široké, takže jsme neměli pocit, že jsme jak v mraveništi, přestože tu s námi a ostatními lyžaři sjížděly kopce děti z několika kurzů. Personál u vleků je velmi sympatický a usměvavý, což považujeme za milý bonus. Ocenili jsme také velký výběr sjezdovek, mezi nimiž nechybí jedna černá. Nenechali jsme si ujít ani výstup na rozhlednu, která skýtá opravdu pěkné výhledy do okolí. A oběd v Penzionu Kraličák na hynčické straně areálu byl pověstnou třešničkou na dortu...

Pokud upřednostňujete rodinnou atmosféru a přitom širokou nabídku velmi kvalitních služeb před přeplněnými středisky, určitě Ski Kraličák doporučujeme! ;)