Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 10.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tři primátoři zvou na cyklovyjížďku. Akce uzavře Evropský týden mobility

Zprávy z regionu

12.9.2019 aktualizováno 17.9.2019 10:52

Autor: red

Evropský týden mobility vyvrcholí v sobotu 21. září, kdy vyrazí tři skupiny cyklistů z Olomouce, Přerova a Prostějova, aby se po předem připravených trasách dostaly na místo setkání na faře v Dubu nad Moravou. V každé ze tří skupin bude primátor příslušného města a libovolní zájemci z řad veřejnosti.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos.com

Do takzvané hvězdicové cyklojízdy, do níž se zapojí primátoři Olomouce Mirek Žbánek, Přerova Petr Měřínský a prostějovský primátor František Jura, by měla veřejnosti ukázat, zda a jak moc je střední Morava cyklistům pro cestování na kolech nakloněna. "Hlavním smyslem společné cyklojízdy je především inspirovat lidi k tomu, aby se snažili co nejčastěji používat jízdní kolo místo automobilu. Formu hvězdicové cyklojízdy se setkáním v pomyslném středu našeho trojměstí jsme zvolili proto, abychom ukázali, že jde o náš společný zájem," komentoval plán olomoucký primátor Mirek Žbánek.  

V Olomouci je setkání účastníků cyklojízdy naplánováno na sobotu 21. září na 9:00 před budovou radnice. Z Olomouce povede trasa přes Kožušany, Blatec a Charváty. Detailní program velké sobotní jízdy najdete na stránce www.spokojena.olomouc.eu a na facebooku

Hvězdicová cyklojízda je součástí Evropského týdne mobility. Ten se koná už od pondělí 16. září, přičemž v Olomouci jsou letos veškeré jeho aktivity soustředěny na náměstí Republiky. To bude po celý týden vyhrazeno jen pěším a cyklistům. Kromě výuky dopravního chování, debat o udržitelnosti dopravy či diskuzí o využití veřejných prostranství ve městě se zde budou odehrávat například i koncerty a soutěže. 

Detailní rozpis jízdy Olomouc - Dub nad Moravou

Olomouc radnice odjezd: 9:00

Nemilany: 9:25

Kožušany: 9:45 + 15 = 10:00

Blatec: 10:05 + 10 = 10:15

Charváty: 10:25 + 10 = 10:35

Drahlov: 10:38

Čertoryje: 10:40

Bolelouc: 10:50

Dub nad Moravou - fara: 11:00

(délka trasy: cca 16 km, zastávky a diskuze se starosty Kožušan, Blatce a Charvát)