Reklama

Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert, venku je 23.4 °C

Tipy na víkend: dětské akce, divadla, koncerty, bruslení i zahájení sezony na hradě

Tipy a názory

1.3.2024

Lenka Šťastná

Je tady první březnový víkend a s ním i spousta možností, jak dny volna co nejlépe strávit. Podívejte se, co všechno se o nadcházejících dnech chystá a nechte se inspirovat... ;)

Kam s dětmi o jarních prázdninách?

Na tento víkend v Olomouci navazují jarní prázdniny. Ty potrvají od 4. do 10. března 2024. Pokud nemáte v plánu vyrazit na celý týden někam na hory, ale zároveň nechcete, aby vaše děti trávily čas zavřené doma u počítačových her, tak se můžete inspirovat v našem přehledu zajímavých aktivit  →

Pátek

18:00 / Soví noc v Domu přírody / Sluňákov
18:00 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
18:05 / Párová jóga / OMEGA centrum sportu a zdraví
19:00 / Ryba ve čtyřech / Moravské divadlo
19:00 / Můj romantický příběh / Divadlo Tramtarie
19:00 / Něha a temperament české hudby / Reduta

Pátek - Sobota - Neděle

Páteční večer můžete strávit třeba v Domě přírody, kde se chystá Soví noc. Těšit se můžete hlavně na živé sovy ze stanice pro handicapované živočichy a večerní vycházku za sovím houkáním.

O zábavu nepřijdete ani v Olomouci. Pokud si chcete trošku protáhnout tělo, tak v 18 hodin můžete vyrazit na zimní stadion, kde proběhne další bruslení veřejnosti. Vstupné je jednotné 50 korun a brusle se nepůjčují.

O hodinu později pak můžete zajít do Moravského divadla na černou komedii Ryba ve čtyřech. Herečky Ivana Plíhalová, Naděžda Chroboková-Tomicová, Vlasta Hartlová a herec Václav Bahník nedávno oslavili kulatá výročí na jevišti Moravského divadla. Zároveň všichni v nedávné době oslavili významná životní jubilea. A černá komedie o starém sluhovi pracujícím u třech neprovdaných sester je skvělou příležitostí, jak jim poblahopřát!

Ve stejný čas zve Divadlo Tramtarie na romanticky neromantickou komedii o hledání ideálního protějšku pro život s názvem Můj romantický příběh. Hlavními hrdiny jsou kolegové Tom a Amy, kteří se spolu tak trochu omylem vyspí po firemním večírku. Následně začnou rozvíjet vztah a oba si brzy musí odpovědět na stejnou otázku, a to, zda-li zůstat singl a dál hledat ideální protějšek, anebo se spokojit s někým, kdo v jejich očích pomyslná kritéria nesplňuje. Pokud nemáte vstupenky na páteční večer, tak nezoufejte. Včas si je můžete zajistit na některou z dalších repríz →

A rovněž v 19 hodin můžete zajít i do Reduty, kde vás bude čekat Něha a temperament české hudby. Tento koncert spadá do koncertní řady D - Symfonický cyklus dramaturgyně.

Sobota

08:30 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
09:30 / Kterak se bobři v Domě přírody usadili / Sluňákov
10:00 / Zahájení návštěvnické sezóny / hrad Šternberk
13:30 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
15:00 / SK Sigma Olomouc vs. Bohemians 1905 / Andrův stadion
15:00 / Téčko: Tonda, slávka a kouzelné světlo / Telegraph
16:00 / Hello, Dolly! / Moravské divadlo
17:30 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
18:30 / Budoucí lokální hvězda Hochman hraje bývalou globální hvězdu Thunberg / Divadlo na cucky
19:00 / Můj romantický příběh / Divadlo Tramtarie
19:00 / Open stage: Leeb0rn (křest alba) + Toad Planet / Jazz Tibet Club
20:00 / Black Sabbath DIO Tribute / Bounty Rock Cafe

Pátek - Sobota - Neděle

V sobotu si můžete opět zajít zabruslit na zimní stadion! Bruslení veřejnosti začíná už ráno v 8:30 nebo můžete zajít na stadion odpoledne ve 13:30 a v 17:30. A nezapomeňte si s sebou vzít brusle! Ty se na stadionu totiž nepůjčují. ;)

Hned z rána si můžete také s dětmi udělat výlet do Domu přírody a podívat se na místo, kde si našla domov bobří rodinka. "Děti si odlijí bobří stopu a budou zkoumat pobytové znaky bobra okolo sluňákovského rybníka. Rodiče se mohou těšit na odborné povídání s odborníkem Vlastimilem Kostkanem," zvou pořadatelé.

První březnovou sobotu se opět návštěvníkům otevře Hrad Šternberk a vybírat můžete ze dvou prohlídkových okruhů. První prohlídky začínají v 10 hodin a na tu poslední se můžete vypravit v 15 hodin. Navštívit hrad Šternberk bude možné i další březnové soboty a ve dnech 16. a 23. března se můžete těšit i na speciální prohlídkový program.

Moravské divadlo láká už v 16 hodin na světoznámý muzikál Hello, Dolly! Příběh se točí kolem šarmantní vdovy Leviové, která se živí jako dohazovačka. Dokáže téměř cokoliv - i podmanit si srdce nedostupného muže. V hlavní roli Dolly Leviové se představí Natálie Tichánková.

V Divadle na cucky vás pak v 18:30 čeká humorné divadlo z dob klimatického rozvratu s poněkud komplikovaným názvem Budoucí lokální hvězda Hochman hraje bývalou globální hvězdu Thunberg. Jaká bude Hochmanova one man show? To zjistíte večer v divadle. 

A nechybí ani sobotní dávka koncertů. Od 19 hodin se v Jazz Tibet Clubu můžete těšit na koncert olomoucké skupiny Leeb0rn a hudebního projektu Toad Planet.

O hodinu později pak v Bounty Rock Cafe vystoupí Black Sabbath DIO Tribute se svým koncertem k 11.výročí založení kapely.

Neděle

08:30 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
10:00 / O princezně fotbalistce první / Divadlo Tramtarie
10:00 / Kung Fu Panda 4 v OC City / OC Olomouc CITY
13:00 / Dětské neděle plné her / Galerie Šantovka
16:00 / Ivan Hrozný / Moravské divadlo
17:00 / Olomouc - Litvínov / zimní stadion

Pátek - Sobota - Neděle

Do Olomouc CITY přichází neuvěřitelná událost inspirovaná oblíbeným filmem Kung Fu Panda! V neděli 3. března tak můžete zažít den plný vzrušujících aktivit a zábavy pro celou rodinu. V centrální části obchodního centra bude připravený doprovodný program od 10 do 16 hodin a od 15 hodin se v rámci Dětské neděle v multikině Cinestar promítne Kung Fu Panda 4 s dalším doprovodným programem. Více informací o filmové zábavě a dalších aktivitách zde →

Také v neděli můžete vzít brusle a vyrazit na zimní stadion, kde bude opět od 8:30 probíhat bruslení veřejnosti. Nebo zajděte i s dětmi dopoledne do divadla. Tramtarie uvede v 10 hodin pohádku O princezně fotbalistce první, která je určena pro všechny kluky a holky, co mají rádi sport a pohyb. Dostat se do formy ještě nikdy nikomu neublížilo. Ba naopak!

Neděle v Šantovce patří dětem! Nově si totiž děti a jejich rodiče mohou každou první neděli v měsíci vyzkoušet tradiční i netradiční stolní hry, stavebnice a spousty hraček. Březen bude konkrétně věnován společenským deskovým hrám, které zabaví děti a dospělé všech věkových kategorií.

V Moravském divadle na vás bude už v 16 hodin čekat Ivan Hrozný. Dramatický děj baletu o caru Ivanu Hrozném je plný náhlých zvratů a intrik a příběh nepostrádá motivy lásky, přátelství, věrnosti, ale i zrady a nenávisti. Navíc se věrohodně opírá a čerpá především z historických pramenů, které jsou svou bohatostí a epičností předurčeny na přetlumočení do barvitě plnokrevného divadelního tvaru.

Večer pak sehrají hokejisté Olomouce další domácí zápas. V plecharéně nastoupí v 17 hodin proti Litvínovu. Nenechte si to ujít a přijďte hráče povzbudit na stadion! Jedná se už o poslední domácí zápas základní části Tipsport extraligy..

Přejeme hezký víkend!