Reklama

Čtvrtek 16. května 2024, svátek má Přemysl, venku je 13 °C

Jarní prázdniny se blíží! Máme pro vás tipy na skvělé výlety i kam vyrazit za zábavou

Tipy a názory

14.2.2024 aktualizováno 19.2.2024 09:00

Lenka Šťastná

Jarní prázdniny se nezadržitelně blíží! Pokud neplánujete s dětmi odjet na celý týden někam pryč, ale zůstáváte v Olomouci, tak pro vás máme hned několik tipů, kam můžete vyrazit za skvělou zábavou. Místa na příměstských táborech se rychle plní a pokud na žádný z nich nestihnete dítě přihlásit, tak nemusíte zoufat. Podívejte se, co všechno se dá o jarních prázdninách v Olomouci podniknout... ;)

V letošním roce si děti v olomouckých školách na jarní prázdniny počkají o něco déle. V okrese Olomouc pro tentokrát vychází volno až na první březnový týden, tedy od 4. do 10. března 2024. Pokud nemáte v plánu vyrazit na celý týden někam na hory, ale zároveň nechcete, aby vaše děti trávily čas zavřené doma u počítačových her, tak se můžete inspirovat v našem přehledu zajímavých aktivit:

KAM NA PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR?

Art Rubikon - Zahrajem si na... každý den v kůži jiné slavné postavy
Atraktivní pětidenní program pro děti od 7 do 13 let chystá na jarní prázdniny Art Rubikon v Dobnerově ulici. Kdo by se nechtěl převtělit do Harryho Pottera, Sherlocka Holmese, Leonarda da Vinciho, Asterixe či Pipi Dlouhé Punčochy? Děti čeká zábava a dobrodružství, originální hry a soutěže, detektivní pátrání nebo tvůrčí a pohybové aktivity. Kdo se přihlásí na celý tábor, čeká ho na závěr malý bonus, je ale možné se přihlásit i na konkrétní dny dle vlastního výběru. Cena 3 700 Kč zahrnuje pětidenní program, obědy se sladkou tečkou, pitný režim, dvě svačinky, lektorné a odměny v soutěžích. Jednodenní účast je za 800 Kč.
Přihlášky a více informací zde →

Příměstský tábor s JUMP FAMILY
Trampolínový park JUMP FAMILY v obchodním centru Olomouc CITY chystá pro děti příměstský tábor na celé jarní prázdniny. Děti se mohou těšit na týden plný sportovních aktivit, her, výzev a celodenní zábavy na trampolínách se zkušenými trenéry. Za jeden den na táboře zaplatíte 990 korun, za celý týden pak 4 950 Kč. V ceně je zahrnuto: pitný režim po celý den, dvě svačiny, oběd, vstup na trampolíny a zábavně sportovní program. 
Přihlášky a více informací zde →

DDM Olomouc - V dračím království
Jarní příměstský tábor pořádá DDM Olomouc pro děti ve věku 6 až 12 let. Během týdne děti objeví nové světy, rozboří přežité mýty, překonají strach, posílí svou osobnost a najdou v sobě skrytý poklad. Celý týden se zkrátka promění v jednu dobrodružnou výpravu. Příměstský tábor bude probíhat každý den na adrese Rožňavská 21. V ceně 2 600 Kč jsou i obědy a pitný režim.
Přihlášky a více informací zde →

DDM Olomouc - Dračí jarní prázdniny
Termín: 3. až 9. 3. 2023
Nejedná se o příměstský tábor, ale o týdenní pobyt na horách ve Vernířovicích, kde děti ve věku 7 až 15 let lyžují pod dohledem zkušených instruktorů. Je určen pro úplné začátečníky i pokročilé dětské lyžaře. V ceně 7 400 Kč je zahrnuta doprava, ubytování, plná penze a lyžařský výcvik pro děti. Skipas v ceně není. A s přihláškami rozhodně neotálejte, v době psaní tohoto článku zbývala poslední volná místa. ;)
Přihlášky a více informací zde →

Foto: Depositphotos.com

KAM ZA ZÁBAVOU?

Místa na příměstských táborech mizí rychlostí blesku, takže pokud žádný nestihnete včas zarezervovat, tak nezoufejte. Máme pro vás tipy, kde si užít skvělou zábavu každý den. ;)

KNIHOVNA MĚSTA OLOMOUCE
Adresa: Oddělení pro děti a mládež, nám. Republiky 1
Kontakt: www.kmol.cz 
Knihovna města Olomouce chystá pro děti několik akcí i na období jarních prázdnin. Každý den se můžete v Dětském oddělení na nám. Republiky těšit na jinou aktivitu: výtvarná dílnička, kvízy a omalovánky, puzzle a soutěž. Připravených akcí se bude možné zúčastnit každý den mimo středu během prázdninové půjčovní doby (9:00 - 11:00 a 12:00 - 18:00).

PEVNOST POZNÁNÍ
Adresa: 17. listopadu 7 (areál Korunní pevnůstky)
Otevírací doba: Po 4. 3. mimořádně otevřeno; Út-Pá 9:00-17:00, So, Ne 9:00-18:00. 
Kontakt: www.pevnostpoznani.cz 
Pevnost poznání je interaktivním univerzitním muzeem, kde si zábavu najdou nejen děti, ale také dospělí. Díky neformálnímu přístupu ke vzdělávání je velmi inspirativním prostředím. V muzeu je k vidění několik zajímavých expozic a za návštěvu rozhodně stojí také planetárium. Pro veškeré informace o nejnovějších událostech či akcích sledujte webové stránky Pevnosti poznání.

KROKODÝLEK
Adresa: Florykova 556, Olomouc
Otevírací doba: Po-Pá 10:00-17:00
Kontakt: www.krokodylek-olomouc.cz 
Krokodýlek je největší zábavní park v kraji. Nabízí více jak 35 úžasných atrakcí nejen pro děti, ale i pro dospělé. Můžete se těšit na pětipatrovou prolézací klec, lanové centrum, bazén s lodičkami, motorkovou dráhu, sedm metrů vysokou horolezeckou stěnu a mnoho dalšího. Součástí je i restaurace orientovaná na italskou kuchyni. Skvělý tip, když je venku nevlídno.

WONDER PARK
Adresa: Olomoucká 1715/90, Olympia Olomouc
Otevírací doba: denně: 09:00 - 18:00
Kontakt: www.wonderpark.fun 
Zábavní park v Olympii nabízí zábavu nejen pro děti, ale i pro dospělé. K dispozici je velké vnitřní hřiště se spoustou prolézaček, skluzavek, houpadel a skákadel. Děti mohou vypustit páru, zatímco jejich rodiče budou relaxovat v přilehlé kavárně a pozorovat své ratolesti, případně se můžete přidat a na hřišti dovádět společně s dětmi.

JUMP ACADEMY OLOMOUC
Adresa: Olomoucká 1715/90, Olympia Olomouc
Otevírací doba: denně 09:00-20:00
Kontakt: www.jumpacademy.cz/olomouc  
Jump Academy Olomouc je trampolínové centrum pro děti a dospělé. Přijďte si zaskákat, trampolíny na vás čekají! Zažijte spoustu zábavy a tréninku. Jump aréna nabízí hned několik druhů atrakcí, ty jsou vyrobené z kvalitních materiálů a díky vysokým bezpečnostním standardům splňují ty největší požadavky na bezpečnost. Jump park je charakteristický i tím, že na účastníky dohlíží animátoři a trenéři. 

JUMP FAMILY OLOMOUC
Adresa: Pražská 255/41, Olomouc City
Otevírací doba: o prázdninách denně 8:45-19:00
Kontakt: www.jumpfamily.cz/olomouc  
Kromě příměstského tábora bude Jump Family otevřeno i pro individuální návštěvy. Čeká na vás hřiště snů plné trampolín i jiných atrakcí pro celou rodinu, včetně nejmenších. Nezáleží na tom, kolik toho umíte. Kvalifikovaní trenéři vám rádi pomohou s prvními skoky i náročnějšími triky. Přijďte se sem vyskákat ze všedních starostí, zlepšit fyzičku nebo zničit ratolesti...

AQUAPARK OLOMOUC
Adresa: Kafkova 526/21
Otevírací doba: ZDE
Kontakt: www.aqua-olomouc.cz 
Jestli vaše děti patří k milovníkům vodních hrátek, o které je nechcete připravit ani v zimě, vydejte se sem. Tento nevšední areál vodních atrakcí a relaxace návštěvníkům nabízí zajímavé adrenalinové a relaxační zážitky, odpočinkové zóny, masáže a solária v rámci jednoho komplexního provozu.

Safari vláčkem v olomoucké zoo se projedete přes všechny kontinenty!

Foto: Jan Procházka

KAM NA VÝLET?

ZOOLOGICKÁ ZAHRADA
Adresa: Darwinova 29, Svatý Kopeček
Otevírací doba: březen 09:00-17:00
Kontakt: www.zoo-olomouc.cz
Zoo na Svatém Kopečku je oblíbeným cílem výletů zejména rodin s dětmi. Místní zoologická zahrada patří k těm nejhezčím. Nabízí možnost prohlídky vzácných druhů živočichů v několika pavilonech a mnoha dalších výbězích a expozicích, unikátní 32 metrů vysokou vyhlídkovou věž (nic pro slabé nátury) a také jízdu safari vláčkem, která je konečně kompletní a vy tak můžete projet všechny kontinenty! Některé z bister v areálu přes zimu nefungují, ovšem nemějte strach. Občerstvení u věže je v celoročním provozu. ;)

OLOMOUCKÉ PODĚBRADY
Otevírací doba: ÚT-PÁ od 14:00, SO-NE od 10:00, zavírá se se západem slunce
Kontakt: facebook olomouckých Poděbrad
Poděbrady netřeba dlouze představovat. Oblíbené výletní a rekreační místo v těsné blízkosti Olomouce snad každý z nás alespoň jednou za život navštívil. Živo je zde hlavně v létě, kdy se lidé hojně sjíždí k přírodnímu koupališti, ale tohle místo má své kouzlo v každém ročním období a rozhodně se sem vyplatí udělat si výlet i těchto dnech. Procházka kolem jezera je příjemná a v restauraci Terasa si můžete dát něco dobrého k jídlu i na zahřátí. 

DOUBRAVSKÝ DVŮR
Adresa: Nový Dvůr 243, Červenka
Otevírací doba: denně 09:00-17:00
Kontakt: www.doubravskydvur.cz 
Statek Doubravský Dvůr se nachází nedaleko Litovle a navazuje na více než 400 let starou tradici zemědělského hospodaření. Od roku 2013 je součástí statku, na němž se chovají krávy holštýnského plemene, minimlékárna s vlastní prodejnou. Již dva roky funguje i příjemné zázemí pro návštěvníky v zrekonstruované sýpce, kde si můžete vychutnat dobrou kávu, zákusek i drobné občerstvení. A pokud budete mít chuť, tak zkuste domácí zmrzlinu. Sice je venku zima, ale uvnitř v sýpce se zahřejete. ;) 

LOVECKÁ CHATA
Adresa: Vodní 6, Horka nad Moravou
Kontakt: www.naloveckou.cz 
Lovecká chata je místem dobrého jídla, pití a aktivního odpočinku v přírodě Litovelského Pomoraví. Rodinný penzion, lovecká restaurace se zázemím dvou sálů a sportovně jezdeckým areálem s minigolfem, hřištěm a okolní kouzelnou přírodou protkanou pěšinami, cyklostezkami a řekou Moravou. V zimě je obzvláště o prosluněných víkendech krásným místem pro výlet. ;)

DO PŘÍRODY VE MĚSTĚ
Veškeré podrobnosti:
 www.prirodavemeste.cz
Pokud si myslíte, že máte Olomouc a její okolí prochozené křížem krážem, tak by vás z omylu mohl vyvést průvodce Do přírody ve městě, který vznikl v roce 2021 v návaznosti na restrikce spojené s trávením volného času. Průvodce nabízí spoustu tipů, kam se v Olomouci můžete vypravit za možná netušenými zajímavostmi. Takže za zajímavým výletem vlastně nemusíte ani z Olomouce. ;)